lørdag den 10. april 2010

Fortsættelsen af kurset med Johanna - og forklaring på de fjollede fotos

Onsdag eftermiddag kom Tommy med Olsen ned til os. Johanna havde lovet at komme og undervise os i lidt felt træning, da Tommy og jeg ikke nåede at få det gennemgået om søndagen.
Vi stillede en lille kombination op med et par spring og A-et.
Først ville Johanna se hvordan vores hunde udførte A-et, derefter skulle vi prøve at holde os lidt tilbage, for at se hvordan hunden ville reagere og om den var afhængig af os. Zinnia var helt klart afhængig af mig. Og det samme var Godis af Preben, Så vi skulle begge træne på at få hundens fokus rettet fremad i stedet for mod os. Placering af belønningen er meget vigtig i denne træning og det er meget vigtigt at man har nogle klare kriterier for hvad man vil belønne.

Bagefter trænede vi en bane med en meget svær slalom indgang, hvor der stod et spring og lokkede lige før slalom. Den klarede hundene fint, men midt under træningen faldt Preben. Han sagde at han var faldet i et hul, men vi troede ikke rigtig på ham indtil vi så hullet i jorden. Det var ret stort - så stort at vi kunne mase en almindelig fodbold ned i hullet for at dække det. Vi flyttede banen lidt og trænede videre på en bane hvor hundene skulle fra A-et og over i slalom i en 90 graders indgang.
Efter træningen var blevet lidt nysgerrige for hvor stort hullet i haven egentlig var. Så Preben hentede en spade og begyndte at grave. Først troede vi at haven var blevet undermineret af muldvarpe, men det viste sig at være en gammel brønd, som var blevet dækket til. Vi måtte grave næsten 1 meter ned før at der var helt fast bund af jord. Jorden må have sat sig i løbet af vinteren og så er der pludselig blevet et hulrum under græsset. Hullet blev fyldt op med 3 store sække kaninmøg og det var ikke engang nok. Så Preben måtte hente mere jord på skrænten for at dække hullet til.
Inden hullet blev dækket, skulle der selvfølgelig lige fjolles lidt og deraf de fjollede billeder ;-) Vi morede os gevaldigt over alle de historier vi fik lavet om hullet i haven...

Ingen kommentarer: