mandag den 9. juni 2008

Sol, sommer og ugekursus i Ribe

Lørdag var Preben på 2. del af agility kurset ”Fart og motivation” med Tina Mette Jørgensen. Preben havde både Kayne og Godis med. Det var dog Kayne der var mest på.
På kurset fokuserede man på flere forskellige handlingsmetoder: blindcross, frontcross og rearcross. Man løb en bane først med den ene handlingsmetode, så med den anden og så videre. Så sammenlignede man tiderne for at se hvad der fungerede bedst på den enkelte hund.

Lørdag aften pakkede vi bilen og kørte mod Ribe, hvor vi skulle holde en uges ferie. Vi ankom ved 21.30 tiden og blev modtaget af glade og trætte landsholdsiagtagelses deltagere.


Tempo

Søndag hjalp vi til i køkkenet når alle deltagerne til landsholdsiagttagelsen skulle spise. Der blev dog også masser af tid til at se deltagernes gennemløb på en spring og en agilitybane, samt overvære en underholdende rundboldkamp.


Pia lægger alle kræfter i under rundboldkampen

Søndag aften vendte deltagerne fra landsholdsiagttagelsen næsen hjemad, mens deltagerne til årets ugekursus så småt begyndte at indfinde sig.

Se billeder fra søndag til landsholdssamlingen her: http://picasaweb.google.com/gittehof/RibeLandsholdssamling

Mandag stod på afslapning det meste af dagen, Preben var et smut i Tyskland for at proviantere lidt til ugen. Over middag var der arrangeret unghunde agility træning med Sarah Lorentzen. Her deltog Preben med Godis. De trænede på en lille kombination med spring og tunneller. De trænede blandt andet skift bagved, før tunnelen. De blev introduceret til running contacts på A-brædtet. Og så fik de en introduktion til indlæring af slalom med plastikbuer på.

Godis


Tirsdag startede ugekurset, som i år havde 3 gamle kendinge Sarah Lorentzen, Jenny Damm og Jens Nilsson, som instruktører. Peter Crone var ny i instruktør teamet, men han kendte konceptet, da han har været med som deltager på kurset mange gange før.

Der er tre træningspas af to timer hver på en dag. Der er i alt 8 hold med 4 personer på hvert hold. De hold der har træning kl. 9 – 11 har også et træningspas kl. 16-18. De modsatte hold har så træning fra 13-15. Dagen efter er det omvendt.


Chip

Tirsdag havde vi kun et træningspas fra kl. 13-15. Vi trænede hos Sarah, som havde sat en handlingsbane op hvor temaet var at forberede hunden og få så små buer som muligt. Der var også A-bræt med på banen og det var jeg rigtig glad for, for så kunne jeg få trænet løbefelter med Zinnia. Vores hold bestod af Preben med Kayne, Pia med Chip, Ann-britt med Diesel og mig selv med Zinnia. Det var bare et super hold og vi havde rigtig hyggeligt.
Kayne

Onsdag startede vi med et træningspas hos Jenny kl. 9. Jeg havde talt med jenny om at jeg gerne ville have noget felt træning på balancen, og hun havde været så sød at arrangere en bane hvor balancen indgik J
På denne bane var det også temaet at man skulle forberede hunden på hvor den skal hen efter næste forhindring. Jeg fik yderligere nogle tips til Zinnia’s felt træning. Så det skal jeg have trænet på i det næste stykke tid.
Onsdag eftermiddag havde vi et træningspas hos Sarah. Her var det slalom indgange, der var temaet og jeg skal lige love for at vi blev udsat for nogle svære nogle af slagsen. Jeg var helt sikker på at Zinnia ikke kunne klare de indgange, men efter at have haft buer på i de to første forsøg, gik det rigtig godt. Jeg var faktisk noget imponeret over Zinnia pigen. Kayne gjorde det også rigtig flot på denne bane og klarede de svære indgange i fin stil.

Tordag havde vi hviledag. Vi kørte en tur til Ribe om formiddagen, for at få en is og bagefter besøgte vi Louise, for at se hendes kaninbure og hendes fine nye tag.
Om eftermiddagen var der arrangeret unghundekursus med Jenny Damm. Det var et meget lærerigt kursus med en del teori. Hun underviste blandt andet i at træne hunden i de forskellige skift og vendinger uden brug af forhindringer. Derefter fik de lov til at løbe nogle små kombinationer, hvor de skulle bruge skift bagved og frontcross.

Dusty og jeg træner rally - Foto: Lene Wøhliche

Om aftenen var vi et par stykker som trænede rally. Jeg trænede med Zandy og Dusty. Zandy er så ivrig, så hun kom til at gå foran mig flere gange. Dusty derimod var super opmærksom. Han er super at arbejde med.

Toxy danser og vinker samtidig

Fredag havde vi træning hos Jenny, vi løb en anden bane, men på samme kombination som sidst. Vi trænede i at bruge blindskift, når det var hensigtsmæssigt og lærte hvordan vi skulle markere vores skift ordentligt. Preben arbejdede en del med at presse Kayne, så han kunne få mere fart på.

Lørdag morgen havde vi vores sidste træningspas hos Sarah. Her var der både A-bræt og balancen på banen. Der lå en tunnel under A-brædtet og der skulle selvfølgelig trænes på at få hunden over/igennem den rigtige forhindring. Den ene af kombinationerne voldte en del problemer for Zinnia og jeg. Felterne på bommen var ikke imponerende, men ind imellem viste hun rigtig gode og hurtige stop på balance feltet.

Vi sørgede for at pakke alt hvad vi kunne inden vi skulle have vores sidste træningspas hos Jenny.
Denne gang havde Jenny bygget en ny bane, hvor A-brædtet og slalom indgik. Skønt endnu engang at kunne få trænet A-brædtet. Selvom det var sidst på ugen og vi løb i 30 graders varme, så løb Zinnia med imponerende fart og engagement. Der var en 90 graders indgang til slalom, som Zinnia tog i fin stil. På en af banerne trænede vi brug af serpentiner og det fungerede perfekt for Zinnia. Jeg var helt høj efter det træningspas. Preben fik flere fif til at kunne presse Kayne og de løb også rigtig godt.

Zinnia for fuld udblæsning - Foto: Lene Wøhliche

Det var ugens sidste træningspas og derefter blev banerne pakket sammen og så var det tid til den sidste omgang aftensmad på kurset. Forplejningen til kurset er et helt kapitel for sig. Der er det lækreste morgenbord, med alt hvad man kan tænke sig, til frokost er der rugbrød og almindeligt pålæg, samt flere super velsmagende lune retter kokkereret af Ribe hundevenners super kok Arne.
Om eftermiddagen er der kaffe/te og frugt eller kage. Aftensmaden står på super lækker mad fra et lokalt catering firma. Der indgår retter som, stegt flæsk, gammeldags oksesteg, krebinetter og hakkebøffer. På hviledagen Stod menuen på lækker grillmad, hvor grillmester Arne stod for lækre pølser og mørbradbøffer. Det er vist tid til slankekur efter sådan et kursus.

Vi kan nu se tilbage på en skøn uge med masser af agility og temperaturer omkring de 30 grader samt en masse hyggeligt samvær med Vores agility venner. Det er rigtig sommerferie.

Se billeder fra hele ugen her: http://picasaweb.google.com/gittehof/RibeUgekursus

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Wow, hvilken superkursus!!! Man blir alt lidt jealoux...;)