tirsdag den 4. juni 2013

Hvalpene 7 uger

I den forgangne uge har hvalpene været hos dyrlægen for at blive chippet, og da min sædvanlige dyrlæge samtidig er kiropraktor, så blev de også tjekket efter om alt sad som det skulle. Zushi havde jo haft kraftige veer ret længe, så hvalpene kunne godt være blevet mast lidt. Og Zushi fik også lige et tjek.
Tirsdag var hvalpene hos en anden dyrlæge for at blive øjenlyst. De tog det alle super fint. En af hvalpene havde en anelse PPM, som er rester af den hinde, der er over øjet, i hvalpens første levetid. Resten var fri, så det var super.
Hvalpene har også haft besøg af deres opdrætter Gunilla, samt 3 hvalpekøbere og Anki, som ejer Zushi's mor og mormor. De kom helt fra Gotland for at besøge hvalpene og overnattede fra fredag til lørdag.
Johanna har været og hvalpetestet hvalpene. Hannerne var som gennemsnitlige sheltier, imens tæverne var over middel. Et eksempel var den blue merle tæve, som straks sprang frem, da Johanna smed et grydelåg på gulvet.Det skulle straks undersøges :-)
Min bror og min nevø og niece har også været og besøgt hvalpene.
Jeg prøver hele tiden at finde en balancegang mellem at udsætte hvalpene for nye ting og at give dem mulighed for at stresse af i vante omgivelser.
Udendørs har de efterhånden som modet var til det indtaget større og større dele af haven. Og indendørs er de kun i hvalpegård om natten og når de er alene hjemme. Ellers er de med rundt i alle rum og har samme muligheder som de voksne hunde.
Zushi er begyndt at lege meget med dem. De ligger og bider i hinanden og hun ruller rundt og lader dem kravle på sig.

Ingen kommentarer: