mandag den 13. august 2012

Dansk Hundeferie

Igen i år deltog vi på Dansk Hundeferie, som er et koncept hvor man bor på en rigtig campingplads i Nymindegab. Hver formiddag er der træning på forskellige hold af to timers varighed. Man kan træne agility på forskellige niveauer, træne spor og lydighed, gå rally eller træne tricks.
Jeg var ligesom sidste år instruktør for konkurrenceholdet, men i år havde jeg fået Birthe Juul, som assistent. Det var rigtig rart. For 12 kursister er meget på to timer. Nu fik alle noget mere ud af det, når holdet var delt i to.
Selv trænede jeg med skiftevis Zushi og Zinnia på det øvede hold, hvor Preben også trænede med Godis. Efter træningen fik Tom og Preben også trænet lidt med de unge hunde.
 Eftermiddagen og aftenen havde man så til sig selv. Lørdag og mandag aften var der fællesspisning. og mandag efter fællesspisningen var der natløb, hvor vi kom ud på en lang gåtur til 5-6 poster med forskellige prøvelser. Det er instruktørerne, som står på posterne, men jeg havde fået lov til at gå med rundt. Undervejs på de forskellige poster gælder ALLE kneb, samt bestikkelse i helt stor grad. Så det er godt at have forskellige former for sprut, slik, sodavand eller lignende med rundt på posterne.
På campingpladsen boede vi i en lille"have" med plads til 6 campingvogne, hvoraf de to var fastliggere og som holdt sig væk i ugen hvor der var hundeferie. Ved siden af os lå Annette Thøgersen og overfor lå Nina og Jeanette og ved siden af dem Jeanettes moster Brit og hendes mand Per. Det var en rigtig hyggelig flok og vi havde fællesspisning flere gange og også whisky smagning :-)
På en af posterne skule man "køre trillebør" rundt om to afdækkede hunde. Allan var suverænt mesteren.
Hundeferien slutter om fredagen med konkurrencer ala dem på natløbet. Men vi tog allerede hjem torsdag eftermiddag, da vi skulle køre til Sverige allerede lørdag morgen.

Ingen kommentarer: