lørdag den 10. marts 2012

Mere Zushi træning og Ezke 6 måneder


Ja, lige nu er det jo selvfølgelig Zushi's træning, der fylder mest. Eller det vil sige skovturene, som jeg prioriterer højt i øjeblikket fylder selvfølgelig mest, men planlægningen af Zushi's træning fylder også rigtig meget.
Når jeg tegner baner til mine kursister, tegner jeg baner, som jeg efterfølgende kan have glæde af at træne med Zushi. Der er blevet lagt vægt på lette og flydende baner med et godt flow, så hunden selv skal søge frem. Samtidig har jeg sørget for at få forhindringer som flyv, hjul og pose med i banerne. Da det er forhindringer vi ikke har derhjemme. Vi bruger selvfølgelig også tid på at træne balancebommen. Og her kunne jeg godt ønske mig noget mere selvstændighed. Derfor er jeg ikke begyndt at træne drej eller korrigering efter feltet endnu.
Vi er gået op til 8 pinde slalom hjemme i haven. Jeg er blevet på 8 pinde i et stykke tid, for at få fart og sikkerhed.
Om onsdagen har jeg 10 - 15 min imellem den time, hvor jeg underviser og den time hvor jeg træner på NOA-gård. Der træner jeg med Zushi. Jeg har desværre observeret at hun er meget påvirket af om der er andre hunde i hallen, når vi træner. Bare én hund, der går rundt i hallen, gør hende usikker. Det hænger helt sikkert sammen med de uheldige episoder på agility begynderholdet i efteråret, hvor en hund gentagende gange i løbet af træningstimerne, kom løbende hen til os. Vi har ikke ellers trænet på nogen hold, så jeg har ikke tænkt nærmere over det. Så nu er det der fokus bliver lagt.
Lørdag fik jeg lov til at komme og træne hos Kate og Knud. Jeg havde taget ekstra lækre guffer, og det hjalp heldigvis til at holde hendes fokus på mig. Og vi havde en dejlig træning. Mit mål med træningen var at få hende til at tilbyde at tage spring og så belønne det. Men jeg kunne ret hurtigt se, at jeg sagtens kunne løbe en bane med hende.
Bagefter gik vi en dejlig tur i den dejlige indhegnede skov, hvor hundene rigtig kunne slå sig løs. Ezke var med, for at blive socialiseret. Og han fik hilst på en meget stor og super sød Groenendal han, samt en stor og sød Golden retriever han. Og så fik han løbet og buldret med Kalle i skoven. så vi kom hjem med dejlige oplevelser i bagagen :-)
Søndag havde jeg to kurser i Ringsted. Preben og Ezke deltog for første gang på begynder/hvalpe holdet. Og Ezke klarede forstyrrelserne rigtig flot. Lille charmerende Ingrid, som har deltaget på alle kurserne, har bare udviklet sig så meget. Det er så skønt at kunne følge fremskridtene hos de unge hunde. En anden af hvalpene, som havde deltaget på et tidligere kursus, var også tydeligvis modnet.
Næste kursus var "Handling med serpentiner" Et af mine specialer ;-) Og et emne jeg rigtig godt kan lide at undervise i. Efter kurset fik jeg Dorthe og SeeMee til at blive og være forstyrrende element, når jeg trænede med Zushi. Zushi klarede det fint, men ville slet ikke tage slalom. Samme problem havde jeg på NOA-gård om onsdagen. Men et par forsøg og med leverpølse i udsigt. Så fik vi klaret slalom. Og til sidste kunne Zushi også tage slalom, når Dorthe og SeeMee stod ca. 7 meter fra. Dejlig success fuld træning.
Zinnia fik også trænet lidt. Vi trænede nogle svære serpentiner momenter og så balancebommen.


Ezke 6 måneder gammel


Og hans mor Zen på samme alder - ligheden er slående :-)

Ingen kommentarer: