mandag den 12. december 2011

Forelæsning, træning, DAL og kursus

Først en lille video af Zushi og Zinnia, der står på hænder :-)

Mandag aften var jeg til forelæsning med Greg Derrett i Malmø. Carpe Momentum havde endnu engang inviteret Greg til at holder forelæsning og kursus. Jeg har aldrig selv været på hans kurser, men har siden Zinnia var helt ung handlet efter hans principper, dog ikke til punkt og prikke. Jeg havde længe godt kunnet tænke mig at deltage i hans kurser, men synes at det var dyrt og når det samtidig var på hverdage, så synes jeg ikke rigtigt at det hængte sammen. Jeg valgte dog at tage derover mandag aften og deltage i forelæsningen sammen med Jael. Vi var ikke de enetse danskere, da Sanne og Louise også var derovre. Det var en nordisk forsamling, da der var en del finner og et par nordmænd også, udover svenskerne.
Det var et interessant foredrag, hvor jeg fik opfrisket noget lærdom og samtidig fik sat ord og billeder på nogle ting, som jeg havde hørt om. Ingen tvivl om at jeg stadig gerne vil gå et kursus for Greg.

Hjemme fik jeg startet op med at lære Zushi at dreje efter balancen, på kommando.

Onsdag skulle vi løbe DAL på NOA-gård. Jeg fik lov til at låne godis med, det har jeg gjort et par gange før, når vi har løbet DAL. Jeg havde også fået lov til at løbe opvarmningsløbet med Zushi.
Det var første gang at Zushi skulle løbe en hel bane. Og jeg synes at hun klarede det super flot. Hun sprang et par porte over i slalom, men jeg fortsatte bare. Hun havde super fart over balancen og fik et flot felt, men fortsatte så lige frem til hjulet, hvor hun skulle have drejet. Men jeg gav hende heller ikke signal til at dreje og samtidig er hjulet et af hendes yndlingsforhindringer. Resten af løbet gik som smurt. Super felter på A og vippe. Zinnia og Godis løb hver et fejlfrit løb i opvarmningen, men blev så begge disket på det samme i DAL-løbet, hmm...
Fredag aften havde vi lejet hallen i Herringløse. Vi satte en dobbeltbox op og så fik vi trænet lidt grundhandling. Jael havde deltaget på Dobbeltbox kurset med Greg om tirsdagen, så hun skulle prøve nogle af tingene af. Jeg fik trænet balance med Zushi. Det gik meget godt, når jeg holdt mig lidt tilbage, men hun sprang flere gange, når jeg pressede hende på farten. Se video:

Preben fik trænet lidt dobbeltbox med Godis og lidt leg og handling med Ezke. Zinnia fik også løbet et par baner.
Søndag holdt jeg det første af vinterens AG-kurser. Et blandet hvalpe og unghundehold, som mest var lavet, fordi nogle af dem, der var hvalpe sidste år, havde spurgt efter noget træning. Og så var der kommet et par nye hvalpe, som også gerne ville træne. Det var et virkeligt skønt hold med 6 hunde af 4 forskellige racer. I alderen 5 måneder til 2 år. De var alle så harmoniske og jeg hørte ikke den mindste knurren på noget tidspunkt. Selvom der en gang imellem var lidt løse hunde, der smuttede fra deres førere for at udforske de andres træning ;-)
Efter kurset havde vi selv hallen i 1 time, hvor jeg fik løbet en lille springbane med Zushi og så fik jeg trænet balancen, men kun 5 gange - Men hvilke 5 gange :-) :-) Hun havde 5 perfekte forsøg, hvor hun for første gang anstrengte sig for at få det ekstra skridt der gjorde at hun ramte dybt nede i feltet og ikke skulle springe det sidste stykke. Det er sådan nogle momenter i hundetræningen, der kan gøre en helt høj :-)

Tom var der og trænede med Ember og Preben trænede med Ezke. De to unge hvalpe fik leget lidt agility med at blive sendt rundt om springstøtter og blive sendt frem i en tunnel.

1 kommentar:

Rikke Wriedt sagde ...

Fååååck de løbefelter ser godt ud! :o)