tirsdag den 7. februar 2012

Sheltier på sporetIført bastskørt- eller er det markeringsbånd


Jeg har længe ønsket at prøve at gå vildtspor eller kaninslæb med Zinnia og Zushi. I Sverige er det helt normalt at træne og konkurrere i diciplinen vildtspor, for alle racer. Men i Danmark er det meget svært at komme til prøver, med mindre du har en hund af en af de racer, hvis specialklubber arrangerer sporprøver.
Zushi's mor, far og mormor er dygtige til at gå spor. Så det kunne være spændende at se hvordan Zushi ville klare det. Zinnia har jo været noget ekstrem med sin lugtesans til tider, så det var også spændende at få testet hende.


Zinnia er ved at finde færd


Mugge Pinner, var så sød at arrangere en hel intro dag for en flok af "andre racer". Der var bla. Border collier, sheltier og en vand spaniel.


Jeg havde spurgt om Vicky og Zimba ikke også havde lyst til at deltage og det ville de heldigvis gerne.

Zinnia på sporet

Vicky og jeg gik sammen om at lægge sporene under vejledning af Mugge. Zinnia var første hund. Hun fattede det hurtigt og gik et fint kaninslæb. Zimba var næste hund. Vicky har tidligere trænet ID spor med ham, så han gik mest på Vickys færd i første forsøg. Zushi havde lidt svært ved at starte, men da hun gik afsted på sporet, virkede hun rimelig sikker. Ved næste spor valgte vi at Mugge og jeg skulle lægge Zimbas spor, så Vickys færd ikke var på sporet. Det gik lidt bedre, men det er sværere når hunden har lært at gå efter noget andet tidligere.

Zushi har fundet frem til kaninen

Zinnia gik flot, men lidt for hurtigt. Zushi havde igen lidt svært ved at få fokus i starten. Hun skulle også lige charme både Mugge og Vicky undervejs. Men når hun rigtig fik færden gik hun meget fint. Hverken Zinnia eller Zushi ville bide i kaninen. Zimba begyndte at nippe i den i andet forsøg.


Jeg "går tur" med en død kanin ;-)


Næste punkt var at lægge et kort blodspor. Det var helt klart mere tydelig for Zimba, som fik meget "seje" bevægelser og sneg sig afsted på sporet. Det tændte ham helt klart bedre. For enden af sporet lå et rådyrløb. Zinnia prøvede gså blodspor, hun var lidt mere forvirret over det og gik længere fra blodsporet end fra kaninslæbet. Men rådyrløbet i slutningen tændte hun noget mere på end kaninen. Hun mente helt bestemt at hun skulle have lov til at hygge sig med løbet , men vi fik lokket hende til at bære det op mod bilen :-)


En stolt Zinnia efter veludført blodspor
Det var en rigtig god og lærerig dag. Og jeg skal helt klart træne noget mere spor med hundene.

Tusind tak til Mugge for at arrangere og stille op sådan en hel dag.
Og tusind tak til Vicky for godt selskab og dejlige billeder.

Ingen kommentarer: