mandag den 5. august 2013

Midsommer og kenneltræf på Gotland

Zushi med forældre og to ud af tre kuldsøskende
Fra venstre Zen, mor Wilda, far Izor, Happy og Zushi
Juni var en travl måned, og torsdagen efter Ribe tog jeg afsted til Gotland. Jeg havde begge mine forældre med, da min mor gerne ville gense øen, og min far se den for første gang. Det tager omkring 9 timer at rejse til Gotland, så det var rart med rejseselskab.
Eya
Vi ankom til Gotland over midnat og kørte straks til Klinteortens Hundungdoms træningsplads. Her blev vi indlogeret i en af Agnes campingvogne. Alle var gået til ro og det gjorde vi også. Fredag var det helligdag i Sverige pga. Midsommer. Og på denne dag var der arrangeret officielt agility stævne. Jeg deltog med Zinnia og Zushi, samt med min fars hund Zissi.Vi startede med AG3, hvor jeg valgte at træne felter med Zinnia. Jeg ville have at hun skulle blive på felterne. Det er noget jeg kræver enkelte gange om året til stævner, for lige at minde hende om, at det er sådan man egentlig gør ;-) Så det blev til en disk. Så havde vi SP3, hvor jeg deltog med alle 3 hunde. Zinnia var fejlfri og vandt klassen. Zushi tog 2. spring fra den forkerte side og blev disket, men havde ellers et helt perfekt løb. Zissi løb fint og var tændt, men kunne ikke sin slalom, så det blev til en disk. Efter løbet haltede Zissi, så hun blev trukket fra AG1. Hun havde højst sandsynligt trådt på et eller andet. Zushi stillede op i AG2. hun løb fint, men lidt forsigtigt, da det var ukendte feltforhindringer og de var med meget grov beklægning. Hun fik desværre en fejl på balancen. Til slut havde man en agility klasse på åben klasse niveau. Det var "Alars minde". En mindeklasse til ære for Alar Meomotel, som altid var med til konkurrencerne på Gotland og som ofte dømte eller var konkurrenceleder der. Banen vi løb var en bane som alar havde tegnet i 2010. Igen valgte jeg at diske Zinnia ved at sætte hende tilbage på balancen, men havde så perfekte vippe og A. Zushi  løb et super løb, var blevet fortrolig med balancen, men fik desværre en fejl i slalom. Zushi blev nr. 2 i lille klasse.
Fredag aften var der fællesmiddag med medbragt mad. På midsommer aften spiser man forskellig fisk, sild osv. Lidt som til vores Påske. Og så spiser man nye kartofler til og man får jordbær til dessert. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor vi festede videre i det store spisetelt.
Lørdag var der kenneltræf for Kennel Sobelkusten, som Zushi kommer fra. Vi startede med at køre ud til en skole og have foredrag i mental træning. Det var meget aktuelt, da langt de fleste af hvalpekøberne er konkurrencemennesker og de fleste i agility.
Mine forældre kørte ind til Visby og fik rundvisning i den gamle stad.

Love

Efter et godt foredrag kørte vi tilbage til pladsen, hvor vi spiste frokost. Kl. 15 startede kennelmesterskabet i agility. Der var omkring 20 hunde fra kennel Sobelkusten, som deltog. Hvis man havde andre hunde med, så deltog de udenfor konkurrence. Vi lagde ud med agilityklassen, hvor Zushi havde et super fejlfrit løb i hurtigste tid. Zinnia diskede jeg igen, men hun havde et godt løb. Man fik to forsøg på AG banen og i anden omgang var Zushi endnu hurtigere og igen fejlfri. Zinnia havde et super løb med super drive og perfekte kontrollerede og markerede felter :-) Zissi var fit for fight igen og løb klassen, men hun synes at vippen var farlig, så vi blev begge gange disket på den. Men hun tog en fin slalom begge gange.
Så gik vi over til en springbane. Her var Zushi også fejlfri i første løb. Zinnia fik jeg presset til at gå ud af sidste port i slalom og Zissi hun kunne slet ikke slalom i denne klasse, så det blev til disk. Så løb vi banen igen. Og sørme om ikke Zushi satte sit 4. fejlfri løb og det i en supertid. Zinnia var også fejlfri og indenfor samme sekund. Og Zissi kunne igen ikke slalom. Det var nogle rigtig dejlige og fartfyldte baner at løbe.
Zushi endte som Kenneæmester 2013, da hun sammenlagt havde bedste resultat. Man tog sit bedste resultat fra AG og lagde sammen med sit bedste fra SP.

Mændene laver mad
Om aftenen bød Gunilla og Agne på middag. De havde lavet laks med nye kartofler og kaviar/løg sovs. Det smagte fantastisk. Til dessert fik vi Saffranskage, som også smager helt fantastisk.
Efter middagen blev der delt præmier ud. Zushi fik sin præmie for at vinde Kennelmesterskabet i Agility. Og dem der var blevet champions i årets løb fik en erindringspokal.
Derudover havde kennelen i år lavet noget nyt. Man kunne indstille sin egen eller en andens hund til titlen Årets Soblekustare. Da det var første gang prisen blev uddelt, så havde man valgt også at lave en der hed "Indtil 2012". Jeg og flere andre havde valgt at indstille Zushi's far Izor til denne pris, da han har gjort sig udmærket på så mange punkter. Indenfor Agility, udstilling, avl osv. Så Izor blev Årets Sobelkustare frem til 2012. Derudover blev der uddelt hæderspris til nogle af de andre nominerede som skilte sig ud. Jeg havde selv indstillet Zushi til Årets Sobelkustare, med begrundelsen at hun elsker sine opdrættere ;-) og at hun havde popnået 1. præmie i LP, Rally og udstilling i 2012 og desuden havde hun vundet cert. i spring og hun havde deltaget i Anlægsprøve for vildtspor. Det beviser at hun er en alsidig arbejdssheltie. Der var åbenbart flere, som havde indstillet Zushi, så hun blev kåret til Årets Sobelkustare 2012 :-) Derudover blev der i denne kategori også uddelt nogle hæderspriser og det var meget rørende for alle, da indstillingerne til disse blev læst op.

Love
På Gotland mødte jeg også Zushi's to hvalpe Love og Eya :-) Åh hvor var de blevet skønne. Love var i en periode, hvor alle fremmede mennesker var farlige, så han stod bag sin "mor" og gøede, men undrede sig også over at der var noget bekendt ved mig. Og så varede det ikke længe før han hoppede op i hovedet på mig og var meget glad. Han var virkelig blevet en smuk hund. Eya kunne også kende mig, og hun blev også meget glad. Zushi snusede til sine børn, men var ellers ikke interesseret. Begge hvalpene kunne også genkende Zinnia.
Det var et par herlige dage på Gotland sammen med mine forældre og alle de svenske hundevenner.

Eya
Zushi og Love


Ingen kommentarer: