onsdag den 25. maj 2011

Vinder af Hvalsø Cup og Maxi Zoo Cup


Puha! Tiden løber afsted og jeg får ikke skrevet i bloggen. På træningsfronten har det stået lidt stille, bortset fra Zushi's running contacts træning. Jeg har trænet running contacts med hende stort set hver dag. Det er ikke "bare lige" at træne running contacts. Jeg video filmer hver session, fordi det er utroligt svært at se hvordan hunden løber, når det går stærkt. Vi har haft lidt vanskeligheder, da Zushi begyndte at lave nogle høje flyvende spring midt på balance planken. Dette er ikke ønskeligt og selvom hun stadig løber med godt adskilte bagben, så skal vi prøve at få de høje spring væk. Derfor har jeg besluttet at gå lidt tilbage i træningen og belønne for løb på tæppe. Indtil nu har træningen foregået på en planke, der hviler på en mursten. Dvs. den er hævet ca. 5 cm i den ene ende. Her er en af vores træningsvideoer. Texten er for at Silvia kan se hvilke af forsøgene, der er blevet belønnet.


På stævne fronten har vi været til International agility stævne i Hillerød. Lørdag vandt Zinnia AGÅ og blev nr. 2 i SPÅ og bedst i 2 åbne. I AG3 blev vi disket. Søndag blev vi disket i AGÅ og vandt SPÅ og SP3. Vores hold blev disket, så her var ingen point at hente. Godis havde et flot fejlfrit AG holdløb, søndag var de fejlfri i SPÅ hvor de blev nr. 3 efter Zinnia og Lucky.

Weekenden efter var vi i Hvalsø. Jeg havde tilmeldt Zissi i SPÅ og SP2. Vores SPÅ gik ikke så godt. Jeg havde lige løbet med Zinnia på AG banen og kom hen til SP banen og fik besked om at jeg var næste hund. Jeg fik ikke lige gennemgået banen i hovedet og fik sendt Zissi over et forkert spring. Hun løb ellers rigtig flot. I SP2 leverede hun så et flot fejlfrit løb og vandt klassen, som kun bestod af 3 hunde, men Zissi var eneste fejlfri. Så det blev til den første opryknings pind i hendes debut i SP2.

Preben og Godis var fejlfri i AGÅ og fik en DM udtagelse og en 6. plads. I SP3 var de også fejlfri og det blev til en 3. plads og det første danske spring cert.

Zinnia vandt AGÅ og blev nr.2 i SPÅ. I SP3 fik vi en berøringsfejl, som jeg synes var noget tåbelig. I følge agilityreglerne gives en berøringsfejl hvis fører eller hund rører hinanden OG det er en fordel. Jeg stod i vejen for Zinnia, da hun var på vej mod et spring, som hun skulle over, så det var bestemt ikke en fordel, men derimod noget, der tog tid. I AG3 blev vi disket, da jeg ikke lige havde set et spring efter en tunnel, som en fælde, men det var det. Resten af løbet var super og med flotte kontrollerede felter. Zinnia blev sammenlagt stævnets bedste mellemhund og vandt vandrepokalen til ejendom, da det var 3. år i træk vi vandt pokalen. Bedst af alt var at Zinnia ikke havde problemer med vippen. Jeg er begyndt selv at sætte farten ned lige inden vippen. Dette signalerer at Zinnia skal tage farten lidt af og så kan hun magte at tage vippen ordentligt.
Torsdagen efter tog vi til Viby for at deltage i Maxi Zoo Cup. Fredag startede Zinnia med at vinde AG3 og vi fik en vægring på slalom i SP3. Preben og Godis havde et godt løb i AG3, hvor de havde 3. bedste tid, men desværre en felt fejl.
I den ekstra AG3 fik Zinnia en fejl og i SP3 fik vi en vægring, men blev placeret som nr.3
Lone Sommer kom og spurgte om jeg ville være på hold med hende og Kizz Me i Maxi Zoo Cup og det ville jeg gerne. Jeg stod og talte med Catrine Møller og spurgte så om hun ikke også ville være med. Lone gik ned for at tilmelde og da de spurgte om et navn var hendes første indskydelse ZZZ pga. Z'erne i Zinnia og Kizz Me's navne. Første del af cup'en var en bane hvor man enten skulle have mange slalom'er eller tuneller eller feltforhindringer. Alle tre ekvipager havde nogle formidable løb og vi lagde os i spidsen for konkurrencen.
Søndag startede vi med AGÅ hvor både Godis og Zinnia blev disket. I SPÅ var vi begge fejlfri Zinnia nr.2 og Godis nr. 13. Dermed var Godis udtaget til dette års DM.
I SP3 fik Zinnia en vægring på anden sidste forhindring, da jeg ville lægge et skift bag ved. AG3 vandt vi. Godis havde en god tid, men to feltfejl. Så var det tid til sidste del af Maxi Zoo Cup. Vi startede som sidste hold af 25. Jeg og Zinnia lagde ud med et fejlfrit løb, det samme gjorde Catrine og Jerry. Kizz Me, som er en meget ung hund og som havde lavet en suveræn opvisning i hvordan man tager hurtige og sikre felter dagen før, fik desværre en feltfejl. Stemningen var ret høj og publikum jublede og hujede, så Lone hørte ikke at der var fejl og at Kizz Me skulle i straf tunellen, så de nåede at tage spring 17 med før speakeren fik gjort opmærksom på det, så måtte de spurte hen og tage en runde i tunellen og så tilbage over spring 17 og 18. Tiden lå tæt og vi holdt vejret indtil speakeren offentliggjorde at holdet ZZZ havde vundet konkurrencen med 1 sekund til nr. 2. Puha det var nervepirende. Men hvor var det fedt at vinde konkurrencen og sikke en fed stemning. Vi vandt en stor vandrepokal 15 kg foder og gavekort på 1500 kr til hver til Maxi Zoo - En super fed præmie. Tusind tak til Lone og Catrine for et super hold og nogle super præstationer. Søndag fik Zinnia en vægring i AGÅ og jeg valgte derefter at sætte hende tilbage på balancen, da hun ikke blev stående der. I SPÅ og SP fik Zinnia en vægring. Godis og Preben havde et godt SP3 løb, men efter 3. sidste spring tog Godis startspringet. Zinnia var fejlfri i AG3, hvor vi løb et sikkert og kontrolleret løb, med et enkelt sted hvor Zinnia vendte forkert efter et spring. I denne weekend har jeg løbet uden at presse Zinnia i AG klasserne, mest for at få nogle gode vipper, men også for at øve os i at kunne løbe sikkert. Vi plejer kun at kunne løbe på en måde - og det er fuld skrue fremad, men det andet er også godt at kunne, specielt i hold løb. Farten går selvfølgelig lidt af primært på balancebommen.
Vi fik nogle dejlige præmier med hjem fra Viby. Bla. en Ruffwear snor til Zushi og et Ruffwear halsbånd til Kayne, samt masser af guffer og noget hundelegetøj. Sammen med præmierne fra Hvalsø er lageret nu helt fyldt op herhjemme :-) Skønt med brugbare præmier.

Ingen kommentarer: