onsdag den 2. marts 2011

Uge 8 - træning og agility stævne

Endnu en uge er gået. Utroligt så hurtigt tiden går, når man har nok at lave.
Jeg arbejder stadig i Roskilde og er derfor længe hjemmefra hver dag. Det irriterer mig at jeg ikke får trænet små ting med hundene. De der 5 minutters træninger kan man altså altid proppe ind. Så halvvejs igennem ugen genoptog jeg morgen træningen med Zushi.Jeg har også lavet et skema for Zinnia og Zushi med de øvelser vi træner og så ugedagene. Der er 3 afkrydsningsfelter for hver øvelse hver dag. Så kan jeg holde mig et lille overblik over hvad jeg får trænet og hvad jeg ikke har fået trænet.

Jeg har meldt Zinnia til sin første Rally prøve, så lige i øjeblikket er det øvelserne til Rally begynder prøven vi træner. Zinnia har aldrig rigtig lært at blive siddende, liggende og stående og da slet ikke når jeg går rundt om hende. Så det er vi i gang med at træne på.
Zushi har jo efterhånden en del øvelser at træne på, og tirsdag startede Silvia Trkman langdistance Puppy Class. Vi fik 5 opgaver til at starte med. Hvoraf vi tidligere har trænet de to af dem. Men den ene af dem kan helt klart forbedres.
Onsdag var Zinnia til agility på NOA-gård. Hun løb rigtig fint.
Torsdag aften var Zushi til træning hos Johanna. Vi fik vist vores challenge, hvor hunden skulle bukke. Og så arbejde vi med apport øvelsen. Zushi ville gerne tygge i apporten, men hvis jeg holdt apporten i min hånd, så Zushi's snude kunne røre min hånd samtidig, så lavede hun nose touch og holdt munden stille :-)
Vi trænede og cik og cap rundt om en stok. Og så fik vi til sidst tip til at få hunden til at gå pænt til udstilling. Det har jeg brug for, da jeg har meldt Zushi til Stestrup skue d. 13. marts. Havde overvejet at tage til Sheltieklubbens udstilling ugen efter, men denne udstilling er på Sjælland og med to dommere, som begge har Shetland Sheepdog, som speciale. Så jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at se hvad dommeren siger om Zushi.
Fredag havde jeg Zinnia med på arbejdet. Jeg skulle til Herringløse kl.16 og have undervisning af Sarah. I frokost pausen gik vi en dejlig tur på den gamle Roskilde Ring.Zinnia var tændt til træningen og jeg synes at hun havde nogle gode felter.
Lørdag formiddag tog jeg til hvalpetræning hos Johanna. Denne gang udendørs i Sorø. Der var lidt flere forstyrrelser end når vi er inde i en hal.
Preben og Godis var i hallen i Herringløse og træne imens.
Om eftermiddagen gik jeg en tur med Godis, Dusty, Zandy og Zushi. Jeg vil helst ikke have Zushi til at gå sammen med Kayne og Zinnia endnu, da de stresser på gåturen og skaber sig over forskellige ting. Og det behøver Zushi bestemt ikke at lære. Zushi løb løs på næsten hele turen. Og sikke hun nød det.
Søndag var vi til stævne i Vallensbæk. Godis lagde ud med et super løb i AG2, hvor han desværre fik en feltfejl på balancen. Så blev det Zinnia's tur til AG3. Det blev en flyver på vippen, som vi så tog om og diskede os. Ellers et godt løb. Den næste AG3 var faktisk et super løb, men jeg var ikke tilfreds med hendes vippe, og tog den derfor om. Dommeren havde ikke dømt fejl på den, men vi tog en frivillig disk. Godis løb rigtig godt i SP3, men havde desværre en nedrivning. Zinnia løb fejlfrit og vandt klassen. Jeg synes at hun accelererede mere end hun plejer, men til gengæld kartede hun så mere på gulvtæppet, men fedt at mærke at hun var så tændt.

Den sidste SP3 var en rigtig racer bane, hvor hundene fik vildt meget fart på. Godis fik så meget fart på i starten at han lige snuppede et ekstra spring. Ellers havde han et perfekt løb. Zinnia havde også god fart på, men vi havde to misforståelser, som blev til vægringer og en enkelt nedrivning.
Mine forældres hund Zissi blev afleveret til os i Vallensbæk. Hun skal på træningslejr hos os de næste 16 dage.

1 kommentar:

Annette Klink Dalgaard sagde ...

Jamen Gitte, jeg kan da godt forstå at Zissi blev afleveret hos dig - det lyder jo som om at du går og keder dig og ikke har så meget at "rive" i :-) (ironi)