torsdag den 2. december 2010

De første uger med Zushi

Vi kom hjem fra Gotland natten til mandag. Da vi havde travlt på arbejdet, kunne jeg ikke holde fri, så Zushi kom med på arbejde den første dag. Hun fik en lille kravlegård på kontoret og tog det helt fint.
Vi havde kun haft Godis og Zinnia med til Gotland. De 3 gamle var hos mine forældre. Tirsdag var Zushi alene hjeme for første gang. Det vil sige, hun er jo ikke alene, da der er andre hunde omkring hende, ligesom hos opdrætteren. Zushi er i bur når hun er alene hjemme, ganske enkelt for at der ikke skal ske noget. Om eftermiddagen kom mine forældre så med de 3 gamle hunde. Dusty var meget interesseret i hende. Kayne synes bare at hun kunne smutte og Zandy synes at det var herligt at der var kommet en ny at lege med.
I løbet af den første uge havde jeg Zushi med i Dianalund. Jeg ville gerne have at hun skulle vænne sig til trafik. Jeg gik først på hospitals området, hvor bilerne kører langsomt. Der er også nogle dejlige store græsarealer, hvor vi kunne lege lidt. Og så nærmede vi os stille og roligt vejen og bilerne. Hun tog ikke nogen særlig notits af dem. Om søndagen var vi en tur i Dianalund centeret, som er et overdækket center. Der er ikke så mange mennesker om søndagen, men vi mødte alligevel et par larmende indkøbsvogne, nogle cykler og nogle børn.


Hjemme forsøgte jeg at introducere hende for klikkertræning, men det var svært i starten, da jeg lige skulle finde nogle godbidder, som hun var interesseret i og som hun kunne spise rimeligt hurtigt. Jeg brugte også en del tid på at lege ruskelege med hende.

Den anden uge var det allerede mørkt kort tid efter jeg kom hjem fra arbejde, så miljøtræningen i Dianalund kunne ikke gennemføres. Så blev der brugt lidt mere tid på at træne klikkertræning.
Elefanttricket var noget af det første vi tog fat på, sammen med "in the box", "rulle" og "sit fint".
Hun begyndte desværre ikke at gide og lege ruskelege. dvs. hun ville gerne bide i mit tøj, men ikke i legetøjet. For ikke at dræbe hendes lyst til ruskelege, har jeg derfor ladet hende ruske i mit tøj. I håb om at kunne overføre det til legetøjet senere.
Zushi er begyndt at lege en del med især Zinnia, men også med Godis og Zandy.

1 kommentar:

Kennel Gjerulff sagde ...

Herlige Zushi :)
Lyder som en god idé bare at lade hende ruske i det hun vil.. Det kan man altid pille fra igen, det er svære den anden vej..