tirsdag den 11. maj 2010

Hvalsø Cup vinder - Igen :-)

Lørdag eftermiddag tog vi til Vores hjemmeklub i Hvalsø Hundevenner. Vi har godt nok ikke trænet der længe, men har stadig tilknytningen og derfor havde vi også meldt os som hjælpere.
Der var mange hjælpere og derfor var banerne og parkeringspladsen hurtigt markeret og dommertelte sat op. Kl. 16. Måtte man sætte telt op. Og bagefter fik vi sat forhinindringerne på banen, så de var klar til de første to klasser.
Bagefter var der fælles spisning i klubhuset. Hvor vi fik grillede bagekartofler og lækre bøffer. Pia og Kirsten boede hos os fra lørdag til søndag. Så resten af lørdag aften var der ren afslapning, med kun 9 hunde i forhold til 12 hunde forrige weekend ;-)
Søndag morgen drog vi til Hvalsø tidligt. Kirsten og Ceshie skulle løbe klasse 1, som var noget af det første på dagen. vi andre skulle først løbe ved middags tid, så der var god tid til at nye morgenmaden og få luftet hunde. Preben havde meldt sig som hjælper og var indsender og banebygger. Og jeg hjalp ind imellem med ombygning af baner.
Vores første løb var AG3. Vi blev desværre disket, da Zinnia sprang ud over et forkert spring. Bagefter gjorde hun ingen antydning af stop på balancen, men fik feltet. Desværre kunne jeg jo ikke sætte hende tilbage, da jeg allerede var disket. Det samme gjorde sig gældende for A'et. Øv- Hvorfor løb jeg ikke bare ud, da jeg var disket. I stedet for lige at prøve at tage feltforhindringerne. Jeg løb også denne klasse med Zimba. Hanne, som ejer Zimba, var blevet skadet dagen før og kunne ikke løbe. Hun håbede på at der var en der ville prøve at løbe med ham. Han havde ikke rigtig løbet med andre før. Zimba løber ret stærkt, så det var noget af en opgave jeg var kommet på. Vi fik ret hurtigt en disk, da Zimba løb på balancen i stedet for ind i en tunnel, men han ville gerne løbe med mig og han lystrede fint. Næste løb var AGÅ. Det var en ret nem bane uden særlig mange skift. Jeg besluttede mig for at denne bane skulle der trænes felter på. Så min handling blev planlagt så jeg kunne være foran på felterne. Balancen gik fint, jeg kom foran og Zinnia lavede et fint stop, jeg kunne se at hun skulle til at løbe videre, men da jeg blev stående lagde hun lige vægten bagud igen og blev stående. Ved A'et kom jeg ikke nok foran og hun blev ikke på feltet, men afkortede sine skridt væsentligt, og jeg lod hende løbe videre, det var ikke særligt konsekvent, men jeg havde i hovedet at jeg gerne ville forsvare min titel fra sidste år ;-) Efter A'et blev det lidt akavet hen imod næste spring, fordi jeg var på den forkerte sie af A'et, men det gik og vi fik taget vippen fint og kom i mål i en ikke så god tid. Christine og Breezy vandt klassen med et super løb. Det var hele 4 sekunder hurtigere end os. Godis havde god fart på i AGÅ, men han sprang desværre feltet på bommen. Og havde heller ikke et særligt godt A. Inden A'et fik Preben sendt Godis uden om springet. Det rigtig positive ved dette løb var at Godis var meget tændt, han gøede endda i slalomen. Jeg løb også med Zimba, det blev til en masse nedrivninger og et par feltfejl, men han var glad og det var hovedsagen.
Næste løb var SPÅ. Her løb jeg først med Zinnia. Hun havde et fint løb, men jeg blev "låst" ved en tunnel hvor jeg skulle skifte bagved og så kunne jeg ikke nå at være nok med på hjemturen. Og Zinnia løber ikke fremad af sig selv, hun venter lige på mig, så der mistede vi desværre noget tid. Godis havde et løb med god fart og det var fejlfrit, kun et halvt sekund efter Zinnia :-) Så der var lige en DM-udtagelse mere. I denne klasse løb jeg også med Triki og sørme om hun ikke også var fejlfri :-) Så skulle jeg på banen med Zimba - også han løb et fejlfrit løb, dog med lidt svinkeærinder, men hold da op en fremdrift han havde på hjemturen, det ville jeg gerne have på Zinnia...

Preben og Godis løb AG2 samtidig med at jeg løb SP3 med Zinnia, så det løb så jeg ikke. Men Preben lod Godis tage A'et eller bommen om, fordi Godis sprang feltet. I SP3 løb Zinnia fejlfrit, jeg synes at hun løb ret stærkt, men vi fik nogle ret store buer, men det var dejligt at løbe en bane med noget mere handling, det er nu det vi er bedst til. Denne klasse løb jeg også med Triki og hun kom også fejlfrit igennem, et rigtig fint løb. Sidst men ikke mindst fik jeg lov til at løbe med Inge's Pieya. Hende har jeg prøvet at løbe med en enkelt gang til træning og hun er en skøn hund, så det ville jeg ikke sige nej til. Pieya løb et super løb, min handling var bedre timet med hende, så vi fik et ret optimalt løb, men desværre var tiden sat ret stramt, så det blev til 0,07 tidsfejl. Men det var et super fedt løb. Pieya var kun 1,5 sekund langsommere end Zinnia og Zinnia løb de 4,6 m/sek, som er kravet til landsoldsudtagelserne. Preben og Godis løb også denne klasse. Og de var fejlfrie, havde et rigtig fint løb, hvor Godis desværre drejede af mod slalom på et tidspunkt hvor han ikke skulle og så havde han også et andet svinkeærinde.
I denne klasse lå nr. 2 til 5 indenfor samme sekund. Det er ret sjældent at det sker i mellemklassen. Klassen blev vundet af svenske Martina med Troya og så blev Zinnia nr.2 Stine og Zuggi blev nr.3 og fik cert'et. De snuppede det lige foran næsen på Martina's unge hund Csilla. Super sejt af Stine og Zuggi.
så var der kun tilbage at kåre Årets vindere af Hvalsø Cup. Det er de to åbne klasser lagt sammen. Vinder hos de små hunde blev Lillian med Mille og Vinderen for store hunde blev ligesom sidste år Peter med Tempo. Og vinderen for mellemhunde blev Zinnia og Jeg :-)
Vi var kun 0,16 sekund foran Jannie og Cody, men vi vandt pokalen for andet år i træk.

Ingen kommentarer: