lørdag den 27. februar 2010

Kayne - Og hvorfor jeg ikke konkurerer med ham som planlagt

Jeg har trænet med Kayne det meste af vinteren, og det er gået rigtig godt. Vi har trænet fitness træning hjemme i bryggerset og så har Kayne været med til agility to gange om ugen. Det er gået rigtig godt lige indtil ugen før Ribe stævnet, hvor det var meningen at Kayne skulle starte. Kayne fik pludselig et tilbagefald med spændinger i lænden, som han har haft mange gange i løbet af det sidste 1½ år. Han var også blevet mere obs på de andre hunde herhjemme. Han passede meget på sig slev og skyndte sig forbi os eller hundene når han skulle passere ved snævre passager, som døråbninger. Til træning i Ridehuset løb han rigtig godt på den første kombination og var vild og glad. Da vi kom til næste kombination var han ikke så vild og da jeg startede ham, travede han mellem forhindringerne. Det ligner bestemt ikke Kayne, så vi stoppede med det samme. Han var meget spændt i lænden og var øm længere fremme lige bag skulderbladene.
Vi bestilte tid hos dyrlægen, hvor vi ville have røntgenfotograferet Kaynes ryg. Vi mistænkte spondylose.
Røntgenbillederne viste dog noget helt andet. Kayne havde en rygknogle mellem skulderbladene, som var lysere end de andre knogler - dette kunne være en cyste eller en svulst. Om det var det ene eller det andet kunne vi finde ud af med en CT-scanning. Hvis det var en cyste ville vi ikke kunne gøre noget, andet end at observere om den voksede. Det ville ikke være noget farligt for Kayne. Hvis det var en svulst, så kunne det være Kræft. Og der var fare for at det kunne brede sig. I begge tilfælde var der dog ikke så meget at gøre. En Kræftsvulst ville man måske kunne fjerne, men det ville være et meget kritisk sted at operere.
Vi besluttede ikke at få lavet yderligere undersøgelser, men blot observere Kayne og sørge for at han har det godt og ikke ændrer adfærd. Han blev også sat på smertestillende.
I denne uge ringede dyrlægen så og fortalte at han havde fået en anden dyrlæge til at kigge på røntgen billederne. Kayne har med største sandsynlighed Kræft i knoglen og det er højst sandsynligt ikke noget der stammer fra knoglen, men fra noget omkringliggende. Sandsynligvis Lymferne. Efter Kayne var sat på smertestillende medicin livede han noget op og begyndte at lege med de andre hunde og drille dem på sin helt egen kejtede måde.
Så Kaynes træning er stoppet - nu skal han have smertestillende og vi skal observere om han får det dårligere og ændrer adfærd. Og så skal han ellers bare have det godt så længe han kan.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nååå pyy. Jeg har jo selv en hund som jeg går og observerer hver dag...og det er så hårt:-( Vi har vores elskede hunde kun til låns, og vi må bare nyde dem så længe vi kan. Tænker på jer. Knus Åsa

Berit Bilde sagde ...

Øv, hvor trist :-(

Anonym sagde ...

Åhh vad tråkigt.....fy för:(((

Tina

Bluedog sagde ...

Øv altså, stakkels Kayne og stakkels Jer, det var godt nok en trist melding:o(

Jeg håber at det alligevel ikke er kræft og at han får mange gode år med Jer endnu.

Knus og tanker
Vicky og drengene

Anni Pedersen sagde ...

Åhh det er jeg ked af at høre. Ventetiden er forfærdelig hård. Nyd ham og forkæl ham så længe I har ham.

Mange hilsner
Anni