lørdag den 26. september 2009

Agility VM 2009 Østrig

Mandag blev alle hundene på nær Zinnia afleveret hos mine forældre, hvor de skulle passes imens vi var i Østrig. Om aftenen satte jeg kursen mod Lolland, hvor jeg skulle overnatte hos Natasha.
Vi havde besluttet os for at køre hjemmefra meget tidligt, så vi kunne komme frem i ordentlig tid.
Vi tog færgen fra Rødby kl. 5.15…
Ankom til Tyskland kl. 6. Og kørte derudaf. Vi holdt et par kaffe pauser undervejs og ved middagstid holdt vi frokost på en Mc Donalds restaurant i Kassel. Da vi var kørt fra restauranten og netop var kommet ind på motorvejen igen, ringede Tommy og fortalte at de hold i kø. Han mente at de var lige før Kassel. Vi regnede med at vi så var forbi køen, men det var vi ikke. Der gik ikke mange minutter før vi holdt stille – helt stille. En lastbil var væltet og der var spredt diesel ud over et stort stykke af motorvejen. Vi holdt kontakt med Tommy, Vivi og Dorthe og lavede på et tidspunkt en tidsmåling af køen. Det tog 8 minutter for et udrykningskøretøj at komme fra vores bil til Tommy. I alt kom vi til at holde 3 timer på motorvejen. Hundene fik en god luftetur og vi fik spillet kort, taget billeder og til sidst var vi bare meget utålmodige.
Da der endelig kom opløsning i køen tog det 23 minutter fra Tommy begyndte at køre til vi kunne starte bilen og køre. Der havde været over 40 km kø.
Nu var vi for alvor kommet bagud og bilen var ikke den hurtigste i bjergene omkring Kassel.
Vi kom frem til hotellet som de sidste kl. 22.45. Og der var vi godt trætte og røg på hovedet i seng. Jeg delte værelse med Birthe og Sammie.

Onsdag formiddag kørte vi til hallen i samlet flok og derefter gik vi i indkøbscenteret og fik provianteret lidt. Om eftermiddagen var der samlet gåtur eller rettere bjergvandring i området ved hotellet. Vi gik i ca. 1 time i meget kuperet terræn og meget flot natur. Om aftenen var vi nogle stykker der spiste på den lokale italienske restaurant.

Torsdag morgen var der dyrlæge kontrol samt måling og træning. Dyrlægekontrollen var rimelig grundig og bagefter skulle de små og mellemhundene måles. Toxy kom først på bordet og han blev målt til 42,6 og mellemhund, så Lene hun var jublende lykkelig. Olsen blev målt derefter, men her var dommerne uenige og Olsen blev sendt til træning og ud på en gåtur før næste måling. De andre hunde gik fint igennem. Og så kunne vi gå direkte ind til træningen. Jeg synes at træningen var noget stressende. Vi havde ikke haft mulighed for at se banerne inden da vi havde stået ude bagved og ventet på dyrlægekontrol og derefter gik direkte ind på træningsbanen. Man havde derfor ingen mulighed for at have planlagt hvilken vej rundt på banen man ville løbe. Jeg lagde mest vægt på at belønne at Zinnia blev i starten, samt at belønne hende meget på felterne og på bordet. Vi måtte ikke bruge godbidder, men Zinnia var heldigvis så meget oppe at køre at hun gerne ville lege ruskeleg på felterne og bordet.
Olsen måtte ind til yderligere to målinger og endte med at blive målt til mellemhund. Super ærgerligt for Tommy og Olsen. Men godt for mellemhundene, som der ikke er så mange rigtig gode af i øjeblikket.
Fredag morgen skulle de store hunde starte med SP hold. Søren og Happy lagde ud på det danske hold, men de fik desværre en disk. Sarah og Lone løb flotte og fejlfrie løb. Så var det mellemhundenes tur. Vi var alle tre fejlfrie, Zinnia og Doobi var dog næsten henne og kysse en tunnel. Det var en fed fornemmelse at løbe i mål som tredje fejlfrie ekvipage på holdet.
De små hunde lagde godt ud med et fejlfrit løb af Lillian og Mille, Jesper og Emsi fik desværre to fejl og Susanne og Unique blev disket.
De store hunde sluttede af med at løbe deres hold agility løb. Her blev det en disk til Søren og Lone. Sarah løb fejlfrit og vandt den klasse. Faktisk ville hun være blevet verdensmester, hvis det var de to løb fra holdet der talte individuelt.

Lørdag startede de små hunde med SP individuel. Lillian og Mille var første danske ekvipage på banen og de løb et flot fejlfrit løb. Jesper og Emsi fulgte efter og løb også et fejlfrit løb, men knapt så hurtigt som de plejer. Susanne og Unique skulle starte blandt de sidste og Susanne var så uheldig at hun gled og faldt, det gav en vægring, som tog noget tid.

Hos mellem hundene lagde Natasha og Doobi ud med et fejlfrit løb. Jeg og Zinnia fulgte efter og havde et godt løb, hvor jeg fik presset Zinnia godt. Desværre var jeg lidt for ivrig, da jeg skulle trække Zinnia ind mellem 11 og 12, så jeg fik bevæget mig mod den bagerste vinge og Zinnia tog forhindring nr. 12 bagfra. Jeg fortsatte løbet, som om intet var hændt og kom i mål med en rigtig god følelse.
Dorthe og Djohs løb lige efter os, men de fik desværre også en disk.
Hos de store hund lagde Søren og Happy ud med en disk. Peter og Tempo løb fejlfrit, men ikke så optimalt og Sarah og Simic løb et godt og fejlfrit løb.Så var det tid for hold AG for mellemhundene. Der var jeg godt nok nervøs. Vi lå nr. 4 efter springløbet. Vi havde 6 sekunder op til holdet på 3. pladsen. Det kunne vi umuligt hente, så vi skulle satse på at løbe sikkert og håbe på at de andre fik fejl. Natasha lagde ud med et fejlfrit løb. Dorthe og Djohs fik en nedrivning på dobbeltspringet og indgangsfejl i slalom. Zinnia var godt oppe at køre da jeg gik på banen. Først trak hun mod slalom på vej til bommen siden sprang hun bommen helt enormt – den plejer hun ellers at være så sikker på. Ved A’et havde jeg planlagt at stoppe op, så hun kunne se at jeg stod stille når hun kom ud af tunellen mod A’et, men alligevel sprang hun også A’et helt enormt. Derefter var hun ved at løbe på vippen før tid. Og da jeg skulle tage imod efter vippen, bed hun mig i buksebenet. Ingen tvivl om at hun var oppe at køre.
Jeg tror aldrig jeg har oplevet hende være så vild før.

Om søndagen startede de små hunde med deres individuelle AG løb. De løb alle tre fejlfrit. Lillian endte på en super flot 4. plads efter at have ligget som nr.21 efter springløbet. Jesper og Emsi blev placeret på en meget flot 6. plads. Godt gået af VM debutanterne. Susanne og Unique havde tredje bedste tid i AG løbet.

Hos mellemhundene startede Dorthe og Djohs lige før Zinnia og jeg. De blev desværre disket, da Djohs smuttede i en tunnel i stedet for at tage vippen. Zinnia og jeg havde et godt løb, men jeg får støttet hende lidt for meget mod slalom og Zinnia går forkert ind. Resten af løbet er rigtig godt. Felterne er fine. Ved A’et havde jeg besluttet bare at løbe fra hende. Man skal jo satse når det er VM.
Natasha og Doobi leveret et flot og fejlfrit løb lige indtil tredje sidste forhindring hvor Doobi misforstår Natasha og det bliver en vægring. De ender på en 16. plads.Søren og Happy løber et flot løb, men får desværre en vægring på muren, som er tredje sidste forhindring. Peter lægger hjernen i startboksen og satser hele vejen igennem. Et super flot og fejlfrit løb. Sarah løber et super løb, men får desværre sendt Simic ud i en stor bue lige inden muren og mister en del tid på de. De ender på en flot 10. plads.

Inden udmarchen fik vi taget hold billeder med bjergene som baggrund. Og så stod vi ellers i 1½ time og hørte på en masse mennesker der holdt tale…
Om aftenen spiste vi alle sammen på den italienske restaurant. Det var en rigtig hyggelig aften med god stemning, som fortsatte, da vi kom tilbage til hotellet.

Næste morgen kørte vi af sted mod Danmark ved 8 tiden og kom igennem uden alt for store forsinkelser. Jeg var helt hjemme kl. 0.00.

Sammenholdet for hele landsholdet og for holdene i de enkelte størrelser har været super godt i år. Der er ikke nogen, som ikke kan med hinanden og stemningen har bare været super god hele tiden.
Tusind tak til Sarah for at hjælpe med banegennemgang og taktik, det har været guld værd.

Jeg ærgrer mig selvfølgelig over at jeg ikke lige kunne komme igennem den individuelle springbane og få en tid på mit løb. Men jeg har prøvet at tage tid på videoen. Den fejl tager jo hverken mere eller mindre tid. Tiden ville ca. have været 27.8 – dvs. 5.01 m/sek. Mit agility løb ville uden slalom fejlen have været ca. 3 sekunder hurtigere. Med de tider havde vi ikke været nær medaljepladser, så der skal trænes fart og optimeres handling og så håber vi at komme med igen til næste år – hvor henne det så end bliver.

Ingen kommentarer: