lørdag den 27. juni 2009

DGI kursus for HHV og stævne i HH

Lørdag i sidste weekend havde jeg det sidste af en serie på tre DGI spot kurser for Hvalsø Hundevenner. Temaet denne gang var handling med serpentiner.

Deltagerne var på meget forskelligt niveau, men alle fik handlingen til at fungere og fandt ud af hvor nemt nogle ting kan handles når man bruger serpentiner. Det er altid hyggeligt at lave denne slags kurser, da jeg kender de fleste og så kommer der lidt nye med indimellem.

Søndagen blev brugt i Hillerød hvor Hillerød Hundevenner holdt deres årlige agility stævne.
Godis var første hund på banen i SP2, hvor han smuttede imellem rammen og hjulet. Preben fortsatte, da der lægges mest vægt på fart og motivation hos Godis lige nu. Der var et par andre svipsere også, men alt i alt et godt løb med god fart og gejst. Bagefter skulle Dusty ind på samme bane, han rev desværre en pind, men havde ellers et godt løb.

Zinnia's første løb var AGÅ, hvor vi løb fejlfrit, men mistede en del tid på en meget stor bue mellem forhindring 10 og 11. Vi blev nr. 2 efter Natasha og Doobi. Midt på dagen kom der en ordentlig regnbyge og det var selvfølgelig imens vi skulle løbe AG3 og SPÅ. Zinnia sprang feltet på balancen i AG3, det har hun ikke gjort siden Dania Cup sidste år... Men jeg fik desværre ikke sat hende tilbage. Jeg lavede noget handling som stoppede Zinnia en del, men ellers kom vi pænt igennem og havde den bedste tid på trods af min fjumre handling.

SPÅ ville jeg rigtig gerne løbe fejlfrit, da det ville betyde at den sidste DM udtagelse så ville være i hus. Banen var rimelig nem og dejlig flydende at løbe. Vi kom sikkert og fejlfrit igennem og blev nr.2, 6/100 dele efter svenske Emelie og Maghda. Godis løb igen med god fart,men smuttede lige i en tunnel, hvor han ikke skulle have været det... Men herligt at han havde så god fart på. Dusty løb også et pænt løb, men fik taget et vinklet spring på hjemturen fra den forkerte side og blev disket.

Godis sluttede af med at løbe en rigtig god og nem AG1 bane, hvor han desværre løb ud af tredie sidste port i slalom og løb forbi A'et, men havde super gode felter og tændte og speedede op, når han blev sendt frem imod forhindringerne.

Dagen sluttede med en mega svær og sjov SP3 bane. Johanna var designeren af denne bane og hun morede sig over vores beslutningskvaler under banegennemgangen ;-)

Midt på banen var der en lang lige tunnel, som lå på tværs af banen. Den skulle passeres 3 gange i gennemløbet. Første gang skulle man ud og hente et spring bagfra efter tunellen og så igennem igen for at løbe direkte 90 grader ind i slalom og så lidt rundt på nogle spring for derefter igen at skulle igennem tunellen og ud og have et spring fra bagsiden og så hjem. Puha da, der var mange disk og hold op hvor skulle der løbes. Men Zinnia kom fejlfrit igennem banen og vandt klassen. Søster Emsi tog sig af sejren i lille klasse, hun vandt i øvrigt også sit tredie og sidste agility certifikat denne dag og kan nu kaldes sig Dansk Agility Champion. Stort Tillykke til Jesper og Emsi.