mandag den 27. oktober 2008

En sørgelig afslutning på en ellers god weekend

Søndag aften efter vi var kommet hjem fra kurset i Hornbæk, stod Zita pludseligt så mærkeligt, hun ville ikke lægge sig og hendes øjne var store og hun så bange ud. Hun pustede og ville ikke lægge sig. Jeg satte mig i sofaen med hende, men hun rejste sig hurtigt igen. Ville ikke ligge ned, det var som om hun kæmpede imod. Hun var ude i haven og gå lidt og så virkede hun lidt frisk igen. Men pludseligt stod hun bare stille igen og pustede og forsøgte at holde sig vågen. Hun stod og svajede, men ville ikke overgive sig og lægge sig ned.
Jeg ringede til vagtdyrlægen og vi kørte afsted med hende. Hun blev undersøgt og det viste sig at hun havde feber. Hun var øm i ryggen og så havde hun en fortykkelse ved tarmene. Hun sejlede lidt når hun gik.
Vi besluttede at det var tid til at give hende fred efter et langt og godt liv. Jeg havde egentlig besluttet det hjemmefra, fordi det så ud som om hun kæmpede og ikke ville lægge sig ned fordi hun vidste at hun så ikke ville vågne igen.

Zita blev 15 år og 5 måneder. Hun var min første hund og jeg fik hende da jeg var 16 år gammel - jeg har haft Zita i halvdelen af mit liv og hele mit voksenliv. Vi har oplevet så meget sammen, rejst sammen, konkurreret sammen og mødt alle de venner jeg har i dag.
Hun var en speciel Sheltie, som hurtigt blev kendt af mange på grund af hendes specielle farve.
Zita Nåede igennem sin agility karierre at løbe i stor, lille og mellemklasse. Hun var med på det danske agility landshold ved 2 x VM og 3 x NM. Hun vandt guld og sølv for hold ved NM og Bronce individuelt ved hendes første NM. I en alder af 10½ år blev hun nr.4 individuelt ved NM. Hun blev Agilitychampion i Danmark, Norge og Sverige og dermed også Nordisk agility champion. Samt Dansk spring champion og Dansk lydigheds champion.

Zita på sin 15 års fødselsdag sammen med sine to halvsøstre Zandy og Zille.

4 kommentarer:

Shetla sagde ...

Åha, den høje pris vi betaler for at elske hunde. Vi må prøve at fokusere på at fejre deres liv. Jeg håber det er nemmere med en hund, der når en høj alder.

Der er i hvert fald ingen tvivl om at Zita har haft et fantastisk liv sammen med dig Gitte. Tænk på det og glæd dig over det.

Kram fra Nanna

Anonym sagde ...

Kedligt at läse om Zitas bortgang, men heldigt nok fik hun et langt og lykkeligt liv med mange flotte resultater på agilitybanene. Odin kommer også savne hende, han syntes jo faktiskt hun var den skönneste af jeres piger! ;)

Spännende med kursus for Lee Gibson! Skal han til danmark og afholde kursus flere ganger måske? :)

Anonym sagde ...

Stort tillykke med agilitychampionatet! Flot gået! :)

Anonym sagde ...

ok, det var ikke championat, men dog jeres förste cert! Tillykke i hver fald! ;)