tirsdag den 13. maj 2008

Pinsestævne i Ribe

Fredag middag pakkede vi bil og campingvogn og drog mod Jernvedlund, hvor Ribe hundevenner afholdt 3 dages agility stævne.
Der var rigtig mange, der havde valgt at campere på stævnepladsen og det kom vist noget bag på klubben, at så mange havde trukket campingvognen med sig.
Lørdag morgen startede begge ringe med klasse 1. Derefter kom AG3, hvor Preben og Kayne deltog. Kayne løb rigtig flot, men fik desværre en feltfejl på A'et.
View this montage created at One True Media
Derefter kom de åbne klasser. Zinnia løb et fint AGåben løb, men sprang af balancen og blev derfor sat tilbage og dermed var vi disket. Kayne løb et hurtigt og fejlfrit løb og fik en flot 2. plads. I SPåben løb Zinnia et rigtig godt løb, men hun rev desværre flyvespringet og så fik hun en lille snurretur i slutningen, fordi jeg ikke turde at udføre den handling jeg havde planlagt. Kayne løb igen et superflot løb, men de blev desværre disket, da Kayne havde sprunget en port over i slalom og det havde Preben ikke set. Så blev det Dusty's tur på banen, han løb SP2 senior og han løb som skudt ud af en kanon. Den handling Preben havde planlagt, med at tage imod et par steder, den måtte han droppe fordi Dusty løb så hurtigt. Dusty's dag var reddet og de vandt klassen.
View this montage created at One True Media
Ribe Dusty SP2 senior lørdag
Zinnia's AG2 løb startede med et super flot og hurtigt A'brædt balancen blev ogsa passeret i høj fart og alle 4 poter var på nedgangsfeltet, men hun blev der ikke, så hun måtte tilbage på balancen og stå i udgangsposition inden hun fik sin frigivelses kommando. Siden rev hun en pind og løb i det forkjerte tunnelhul.
View this montage created at One True Media
Ribe AG2 lørdag Zinnia
Dagen sluttede med SP3, en bane hvor man klart havde en fordel hvis ens hund var god til serpentiner. Zinnia lagde flot ud, men fik så en vægring på en tunnel, den var nok lidt hårdt dømt. I slutningen af banen fik jeg placeret mig forkert i forhold til en svær slalom indgang og kunne derfor ikke støtte Zinnia rigtigt, det bevirkede at hun gik i 2. port.
Lørdag aften havde Ribe hundevenner sørget for lækker mad i form af krebinetter med diverse tilbehør. Til dessert fik vi Pia's lækre hjemmelavede æblekage.

Zinnia's søster Emsi


Søndag var Preben igen den første af os der skulle på banen. Klassen var AG3 og igen leverede Preben og Kayne et rigtig flot løb, men desværre sprang Kayne feltet på A'et, som var tredie sidste forhindring. Så blev det tid til AGåben og endnu engang trykkede Kayne og Preben den af, de var fejlfrie indtil 4.sidste forhindring, hvor de fik en ærgerlig vægring. Zinnia lagde ud i fin stil, men fik så en feltfejl på A'et og så blev hun ikke på balancen, hun stoppede dog op, men det var i græsset efter feltet, så hun måtte tilbage igen og blev dermed disket.
I SPåben løb Zinnia som første hund, hun havde super fart og var meget målrettet, desværre syntes jeg lige at jeg skullen tage lidt fart af hende inden et spring hvor vi skulle lave et skarpt sving efter, så jeg skifter arm, for at dreje hende, hun reagerer promte og drejer af lige før springet. derefter står jeg forkert placeret til at sende hende udenom det næst spring, som hun så tager indom og bliver disket. Preben og Kayne løber som næste hund og de fyrer den af og bliver nr. 2 kun slået af Jesper og Indi.
Dusty har igen et super hurtigt SP2 senior løb, men han river en pind, han vinder dog alligevel klassen.
I AG2 starter banen med 2 spring og så balancen, det gør at jeg kan være foran Zinnia, da hun kommer til feltet og hun stopper søreme op :-) :-) :-) Jubii!!! Hendes bagpoter er dog i græsset , så hun kaster bagbenene bagud, for at fange feltet ;-) hendes poter står lige ved kanten, hun burde nok have haft en disk, men jeg talte med dommeren bagefter og han havde været i tvivl, så tvivlen kom mig til gode. Zinnia fik efterfølgende en feltfejl på A'et. Og så fik vi en lille snurretur inden flyvespringet.
View this montage created at One True Media
Ribe AG2 søndag Zinnia


SP3 var en efter min mening tåbelig bane. Starten var et spring - 5 meter til en kort lige tunnel, som lå på tværs - derefter 90 grader direkte ind i en slalom. Zinnia kom hæderligt igennem banen, men jeg følte at hun virkede meget frustreret over at jeg ikke kunne nå at være foran hende, hun skulle hele tiden spørge om vej. Hun fik en nedrivning på spring nummer 4, men kom ellers hæderligt igennem banen. Vi endte på en 4. plads og klassen blev vundet af Pia og Chip, som havde et super løb.
Søndag var der kun spring klasser og for sjov klasser. Vi havde ikke tilmeldt os til for sjov klasser. Så Kayne og Zinnia deltog i SP3, hvor Kayne og Zinnia desværre begge blev disket. Jeg havde ellers fået Zinnia igennen det sværeste af handlingen, kun med en enkelt nedrivning, men da jeg skal sende hende frem igennem posen og dernæst over et flyv og så til venstre, reagerer hun så kraftigt på min frmad at hun suser videre frm og direkte i mål - Hvem sagde at min hund ikke er fremadrettet :-) Vi løber banen færdig i fin stil. Dusty får en ny handle i sin SP2 senior, der er Ann-britt, som skal prøve at løbe med Guldklumpen. Da Preben og Ann-britt går banegennemgang, tror Preben ikke meget på at Ann-britt vil kunne nå den handling hun planlægger, men det viser sig at det kan hun... Hun fører Dusty gennen banen i et imponerende løb. Hun presser Dusty hele vejen igennem banen og de får en kanon tid. 1 sekund hurtigere end vinderen i SP2 stor. Desværre er de disket, da Ann-britt startede før dommeren havde givet lov. Hun havde været så opmærksom på at Dusty ikke skulle starte før tid, så hun havde glemt at se på dommeren.

Doobi


Sidste punkt på programmet var finalen. Kayne havde for første gang nogensidne kvalificeret sig til en finale, så det var rigtig spændende. De store hunde skulle løbe først. Der var en del der blev disket i "det svenske hjørne" Lis med Frøken vandt finalen, med et super løb, Sarah og Banca blev nr. 2, på trods af en lille sviptur til den forkerte side efter tunellen i det svenske hjørne, en super flot redning og resten af løbet var bare perfekt. Nr. 3 blev en Tysker. Så blev det mellemhundendes tur. Der var ikke helt så mange disk, som hos de store, men så var der andre fejl. Preben og Kayne løb midt i feltet og de løb rigtig godt, dog tog det lidt tid fra vippen på vej mod tunellen. Men Kayne havde ellers flotte felter og kom i mål fejlfrit og i en rigtig god tid.
View this montage created at One True Media

Ribe Kayne Finale

Jesper og Indi trykkede den af, men fik en lille snurretur i "det svenske hjørne", ellers et optimalt løb. Ann-britt og Duddi startede sidst i klassen og de kan bare det der med finaler - og de trykkede den virkelig af, Ann-britt satsede på et løbefelt på bommen og det gav pote, de kom fejlfrit i mål og slog Jesper og Indi's tid og vandt dermed finalen. Preben og Kayne kom på en rigtig flot 3. plads :-) Det har været den bedste stævneweekend for Preben og Kayne nogensinde.
I klassen for de små hunde blev der også satset alt. Berit og Diva havde fuld speed på og havnede på en 3. plads. Christine pressede Berta optimalt og fik så meget fart ud af hende, at de slog Berit og Diva med 1 sek. Super flot løbet. Lillian og Mille, som havde løbet samtlige af weekendens løb fejlfrit fyrede endnu et godt løb af og løb med sejren.
Vinderne vandt et års forbrug af Hill's hundefoder og der var 15 kg hundefoder til nr. 2 og 3.

Alt i alt en herlig weekend med skønt vejr, hyggelige mennesker og fed stemning.

Billeder og videoer kommer på bloggen i løbet af aftenen og i morgen.
Jeg har taget over 250 billeder og alle vores hundes løb er filmet :-)


Link til billeder fra Pinsestævnet: http://picasaweb.google.dk/gittehof/AgilityRibePinsen2008

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Mange mange tillykke til alle Prebens flotte resultater! :D