mandag den 24. januar 2011

Zushi 15-20 uger

Tiden går meget hurtigt med en hvalp i huset. Den står på almindelig hvalpetræning tirsdag aften, agility med Zinnia onsdag aften og hvalpehold/foundation træning torsdag aften hos Johanna.
I mellemtiden har vi også holdt juleaften, hvor min faster og hendes 3 Sheltier og mine forældre og deres Sheltie Zissi var her. 5 personer og 10 Sheltier. Og det var en stille og rolig aften.

Nytårsaften holdt vi alene her hjemme sammen med hundene. Her er heldigvis ikke alt for meget fyrværkeri og Zushi tog det hele i stiv arm :-)
Nytårs menuen - hjemmelavet Sushi
Til hvalpetræningen hos Charlotte har vi arbejdet videre med plads positionene, som Zushi nu selv tilbyder og kaster sg ind til mit venstre ben. Følge under gang har vi stort set ikke trænet andet end til selve træningen, da det ikke har været muligt at gå nogen steder med alt den sne der har ligget her. Vi har også taget fat på dæk øvelsen, apport og elefantøvelsen, men den kunne vi jo i forvejen.
Zinnia på et snebjerg i haven
Hos Johanna startede vi med at skulle træne en challenge. Johanna giver hver uge en udfordring, som vi skal træne på udover de almindelige "lektier". Da vores første træningsgang blev aflyst pga. meget sne fald, så startede vi med at få en udfordring. Den bestod i at lære hunden en 5 sekunders hånd touch. Det var svært, men vi klarede den. Der var to hunde der "bestod". Dorthe og SeeMee vandt challengen, da de havde den mest perfekte hånd touch.
Ugen efter var challengen så at hunden skulle dreje rundt om sig selv på en enkelt lydkommando og føreren skulle have sine hænder ovenpå hovedet. Ydermere måtte hunden ikke starte øvelsen før kommandoen blev givet. Denne challenge vandt Zushi. udover ugens challenge træner vi en masse andre øvelser af forskellig art. Ingen desiderede lydigheds øvelser, men samarbejds og indlærings øvelser. Så Johannas og charlotte's træning går super godt i spænd.

Min faster Merete har fået en lille ny Sheltie hvalp - Luna. Hun er efter Zinnia's kuldbror Ergo og en tæve, som hedder Vita. Luna er ligesom Zushi også et Monty barnebarn. Der er nøjagtigt 8 ugers forskel på de to og de vejede stort set det samme ved 8 ugers alderen.

Luna 9 uger - Zushi 17 uger
Hold fast hvor blev jeg overrasket da jeg så de to ved siden af hinanden. Zushi lignede en hest. Man lægger slet ikke mærke til hvor meget de vokser i hverdagen. Men her blev vi da godt nok gjort opmærksomme på det.
I uge 2 var Preben og jeg på skiferie i Sälen. Vi havde Zinnia med. resten af de voksne hunde blev passet hos mine forældre og Zushi blev passet
Ski ferien i Sälen var sammen med flere andre agility mennesker. Vi boede sammen med Peter og Julie. Ellers var familien Silfverberg og Zushi's opdrættere Gunilla og Agne med og Brittis og Peter, som vi også har lært at kende gennem agility.
Zushi 15 uger
Zushi har for alvor gang i tandskiftet og i dag til træning røg også en af hjørnetænderne. Hun er også begyndt at smide hvalpepelsen. Hun er nu 20 uger gammel og 31 cm høj.
Zushi 20 uger
I dag har vi for første gang introduceret hende til springteknik. Vi har også trænet lidt tunnel og nu tøver hun ikke med at løbe ind i dem.

1 kommentar:

Hanne sagde ...

Fantastisk dygtig lille hund...;o))