tirsdag den 3. september 2013

European Open 2013 i Belgien

Jeg kørte afsted til European Open onsdag morgen. Jeg kørte sammen med Camilla og Rune samt Canto og Malde. Køreturen derned gik glat. Og vi ankom til Belgien sen eftermiddag. Vi skulle bo i telt på selve ridecenteret, hvor det hele skulle foregå. Vi kom til at ligge ved siden af Susanne og Bent, som var kørt sammen derned. Så vi havde en lille dansk lejr, eller "Rød Caddy lejren".

Torsdag middag skulle vi til dyrlægekontrol og derefter træning. Jeg var noget nervøs for dyrlægekontrollen, da Zushi i løbet af weekenden havde dannet en byld, højst sandsynligt efter et insektstik. Mandag formiddag var jeg til dyrlægen med hende, om eftermiddagen var hele hendes underkæbe hævet. Og tirsdag blev hun ultralydsscannet for at se om der var vædske eller et fremmedlegeme indeni. Der var heldigvis kun vædske, som dyrlægen udtog en prøve af. Og så blev Zushi sat på Antibiotica. Dyrlægen skrev så en attest på engelsk, hvor han beskrev hvad han havde behandlet hende for. Hun var på intet tidspunkt dårlig og ville ikke have problemer med at løbe, men vi vidste bare ikke hvordan de belgiske regler var om sådan noget. Dyrlægerne var meget grundige til kontrollen, men de mærke ikke lige der på halsen af Zushi, så hun røg igennem uden problemer.
Sådan så Zushi ud mandagen inden EO
Lige inden dyrlægekontrollen, som heldigvis foregik indendørs, begyndte det pludseligt at regne voldsomt, altså VIRKELIGT voldsomt. Bent ofrede sig og løb ned for at lukke vores telte, som selvfølgelig stod åbne... Og da Bent kom tilbage var der ikke et stykke af ham der var tørt. For pokker et regnvejr.
Træningen gik fint. Der var 4 baner. to til store hunde og to til små og mellem. Da jeg løbe med både en lille og en mellem, måtte jeg skifte lidt imellem de to baner og to hunde. Jeg havde bestemt mig for inden, at det ikke skulle være stressende, så jeg tog den rimeligt med ro og havde en til at holde hund, når jeg løb med den ene. Det gik helt fint.
Tøserne klar til indmarsch
Resten af dagen brugte vi på bare at slappe af. der kom heldigvis sol, så vi kunne få tørret vores telte og de håndklæder, som vi måtte tørre vand op med inde i teltene... ;-)
Fredag morgen startede vi med banegennemgang på to baner. lille og mellem skulle løbe på de samme baner i holdkonkurrencen. Og hele deres konkurrence er faktisk er lagt sammen for hold. Alle gik baner om morgenen, men vi skulle først løbe springbanen om eftermiddagen. Jeg skulle først løbe AG banen med Zushi. Jeg ville lave en løbende start med Zushi, men da jeg vendte mod startspringet, var jeg noget længere væk end jeg regnede med, så jeg skulle virkelig løbe stærkt for at komme op og støtte hende ved slalom. Men sandunderlaget snød mig, det var tungt og jeg mistede et skridt. Så jeg var ved at falde og løbe et par meter ude af balance. Det gjorde at Zushi blev skubbet ud i en MEGET stor bue inden slalom. Hun havde et super løbefelt på balancen, men fik en snurretur ved tunnellen lige efter, men jeg synes at hun gjorde det rigtig godt. Det blev til et fejlfrit løb, dog med lidt tidsfejl. Zushi var på hold med Dennis og Bailey, Tom og Ember og Bent og Dazzler. Dennis og Bailey blev desværre disket. Bent og Dazzler var fejlfrie og Tom var så uheldig at hans achillessene sprang netop som han tog det første skridt på banen :-( For pokker det så slemt ud. Og der var vist ingen der var i tvivl om at det gjorde ondt...
Så skulle jeg på med Zinnia. Vi havde et super godt løb, men Zinnia snupler i landingen, da jeg skal trække hende imellem to spring, og får ikke sat ordentligt af til det næste, og river en pind. Vores holdkammerater Camilla og Canto får en vægring, Pia og Lucky bliver disket og det gør Ann-Britt og Diesel også.
Om eftermiddagen skulle vi løbe springklassen, men da vi står og venter på banegennemgang, så begynder regnen at vælte ned. Heldigvis havde vi lært af vores erfaringer fra dagen før, så vores telte var lukkede ;-) Men den bane vi skulle løbe på var en overdækket ridebane, så der var ingen sider. Det gjorde at regnen væltede ind på banen, og man måtte grave render for at lede vandet væk.
Voldsomt regnvejr set fra den overdækkede bane 4
Zushi var først på banen af mine hunde og hun løb et flot fejlfrit løb og det gjorde vores holdkammerater også :-)
Derefter var jeg på banen med Zinnia. Også hun leverede et fejlfrit løb, og det gjorde Camilla og Canto også Pia og Lucky blev igen disket og det mener jeg også at Ann-Britt og Diesel blev.
Danskerne fik ingen hold med i finalen.
Lørdag var det individuelle løb der gjaldt. Jeg skulle gå bane med kort tid imellem på to forskellige baner. Mine starter lå også rimeligt tæt, men det burde kunne nås. Jeg blev nødt til at have begge hunde med nede ved hallerne, for ikke at skulle tilbage til teltet for at hente hund. Zushi blev placeret hos den svenske stand Infinity.se, som venligt havde tilbudt mig at stille hende der :-) Og så gik jeg op for at holde øje med springringen hvor Zinnia skulle løbe. Da de var godt i gang med konkurrencen kom der er voldsomt uvejr ind over os. Endnu værre end de foregående dage og med voldsom torden. Mange af hundene var skrækslagene. Jeg var glad for at Zushi sad hos de søde svenskere og at jeg ikke bare havde placeret hende et hvilket som helst sted i hallen. Her var mennesker som kunne snakke med hende og det var betryggende for mig, når nu jeg ikke kunne se hvordan hun reagerede. Vandet skabte store problemer på den overdækkede bane og vi blev en del forsinket. Man måtte grave render for at lede vandet væk fra banen.
Det var noget stressende at står deroppe og ikke ane hvor langt de var kommet i den anden ring, hvor jeg skulle løbe med Zushi. Endelig kom jeg på banen med Zinnia og det blev desværre til en disk, da Zinnia vendte tilbage over et spring. Jeg fik lynhurtigt rost Zinnia givet hende et par guffer og så blev hun overladt til Bettina, så jeg kunne løbe ned og hente Zushi, som sad i hallen 100 meter derfra. Jeg fik fat i Zushi, som havde taget tordenvejret helt roligt. Skyndte mig over til ringen. De andre danskere havde sagt at jeg var i den anden ring for at løbe. Men jeg kom i sidste øjeblik, ligesom den sidste hund blev sendt ind i hallen i venteområdet. Så jeg havde lige 4 hunde til at se banen igen og få kontakt til Zushi og få pulsen ned... Så gik vi på banen. Og Zushi løb rigtig flot, men i slutningen af banen skulleman tage i mod inden hunden skulle på balancen, det gør at jeg kommer bagud på balancen og Zushi springer af til siden og tager næste spring fra den forkerte side. Jeg havde ikke kræfter til at nå ud og korrigere hende, desværre. Øv hvor var det ærgerligt for resten af løbet gik så flot. Men det hele var noget stressende op til. Om eftermiddagen skulle jeg så gå de to baner samtidig. Så jeg måtte få tilladelse til at gå bane i en anden gruppe hos de små hunde, for at kunne nå det. Det var ikke lavet helt optimalt. Derefter måtte jeg løbe ned og gå Zinnia's bane og så tilbage igen og starte i første gruppe med Zushi. Zushi havde god fart, men fik desværre en vægring i starten og så fik vi et lille stop før slalom, som var et ret svært moment, så det blev også til lidt tidsfejl. Så ned og hente Zinnia og gå til start med hende. Mellemhundenes bane havde en lang strækning med pose - flyv - hjul på lige linie og så skulle man hente et spring bagfra. Man skulle virkelig kunne løbe hurtigere end sin hund eller have en hund der var ekstrem fremadrettet. Zinnia drejede ind mod mig efter posen og fik desværre en vægring på flyvet, men klarede ellers banen fik også slalom indgangen, som var skjult for hunden af en tunnel indtil hunden var ret tæt på. Det var vores afslutning på EO2013. Søndagen brugte vi på at pakke sammen og se finaler. Vi sluttede af med udmarsch og kørte direkte derefter mod Danmark. Vi kørte hele natten og ankom hjemme kl. 6 om morgenen.

Ingen kommentarer: