mandag den 18. juni 2012

AG stævne i Hvalsø

Jeg plejer at synes rigtig godt om stævnet i Hvalsø. Der er altid god stemning og det hele kører bare på skinner. Men i år blev det vendt til stor frustration. Og det var bestemt ikke på grund af arrangørerne.
Dagen startede med AG1. Det blæste rimeligt meget og vi var lidt bekymrede for om de små hunde nu kunne holde sig på balancen, men den stod heldigvis placeret, så den var lidt i læ af både telte og af den høj, som omkranser stævnepladsen. Så der var ingen problemer i denne klasse.
Zushi fik dog et lille flashback fra sine træninger på samme plads. Og ville derfor væk fra banen, da jeg satte hende til start. Jeg fik indfanget hende og startede sammen med hende. Men da jeg kalder lidt panisk på hende, da hun er på vej mod A-et i stedet for slalom, så stopper hun op og stivner. Bagefter kan jeg se at det er fuldstændig kopi af træningssituationerne, vi havde haft. Jeg kaldte panisk på Zushi, hver gang når den anden hund var på vej mod os. Jeg fik kaldt Zushi tilbage og fik hende igagn igen og havde et super løb resten af banen rundt. Næste klasse var SP1. Her valgte jeg at starte sammen med hende for at undgår samme start som forrige klasse. Men banen var rimelig svær, hundene så hele tiden noget de ikke skulle have, så Zushi blev ret hurtigt disket. Men hun havde et fedt drive.
Så skulle Zinnia og Godis løbe AG3. Jeg havde besluttet at træne felter med Zinnia, så da hun ikke blev opå A-et, tog jeg det om. Ellers havde vi et godt løb. Godis havde et super løb, men jeg fik sendt ham i en forkert tunnel ved 3. sidste forhindring. Han havde ellers haft fine felter.
Så skulle vi til AGÅ. Allerede, da de havde bygget banen til de store hunde, var mellem og små hunde noget bekymrede, fordi man havde placeret balancen, så den havde stik sidevind. Og det blæste ret kraftigt. Vi fik at vide at det ville blive ændret når mellem hundene skulle løbe.
Men da mellemhundene blev sendt til banegennemgang var intet ændret. Vi var selvfølgeligt bekymrede, men da ingen af de store hunde var blæst af balancen, var det nok ikke så slemt. Jeg havde start nr. 4 med Zinnia. Første hund kom fint igennem banen. Næste hund blæste af vippen, det var tydeligt at se at hun ikke sprang, men fuldstændigt mistede fæstet og fløj til siden. Tredie hund blev blæst af balancen. Og så var det min og Zinnia's tur. Jeg tænkte at Zinnia er en erfaren hund og har styr på sin krop, så hun skulle nok klare det, men på vej over bommen kommer der er kraftigt vindstød og Zinnia er ved at blæse af bommen, men redder sig selv og genfinder balncen. Da vi kommer til vippen og den er ved at vippe ned, så bliver Zinnia blæst af , af endnu et vindpust... Jeg stoppede op og tog vippen om, og råbte til dommeren, at sådan en bane kunne vi simpelthen ikke gennemføre konkurrencen på. Jeg var rasende, synes ikke at vi skulle udsætte vores hunde for sådan noget. Og håbede at dommeren ville stoppe klassen og lave nogle ændringer på banen, så den kunne gennemløbes uden fare for hundenes sikkerhed, men jeg fik bare svaret at vi ikke kunne løbe agility uden feltforhindringer. Det var nu heller ikke min intension, men hvis man drejede balancebommen, så den stod enten i mod eller medvind, så ville det være noget mere sikkert for hundene. Og da 3 ud af de 4 første hunde var blæst af forhindringerne, så burde man kunne starte klassen forfra. Men sådan blev det ikke. Klassen fortsatte. Jeg trak selvfølgelig Godis fra klassen. Ville ikke udsætte ham for den skades risiko. Lucky og Olsen blev også blæst af balancen. Og Lucky så voldsomt at hun landede på nakken, da hun ramte jorden.
Da de små hunde skulle løbe, kom der ny dommer på og balancen blev taget ud, og så skulle hundene over A'et to gange. Zushi havde et rigtig fint løb, men fik en vægring.
Så skulle vi løbe SPÅ. Zinnia løb et super løb, men i slutningen fik jeg trukket hende indenom et spring, som hun skulle have taget fra ydersiden. Så det blev en disk. Men så måtte jeg jo bare gøre det med Godis. Og det blev et super og fejlfrit løb og vi vandt klassen :-) Zushi var også fejlfri i sin klasse og blev nr. 10.
Sidste klasse var SP3. Godis røg desværre bag om ryggen på mig og tog et forkert spring. Zinnia fik en nedrivning, men havde ellers et super løb. Og var 2,5 sekund hurtigere end vinderen.
Her er video af Zushi's AG1 løb - åh hvor jeg elsker hendes løbefelt på balancen :-)

Ingen kommentarer: