tirsdag den 27. maj 2014

Internationalt AG stævne i Norge

Jeg har jo snart i nogle år jagtet det udenlandske CACIAG (Internationalt agility certifikat). Det har været lige ved og næsten flere gange. Det er ganske få stævner man kan deltage på, hvor disse CACIAG'er bliver uddelt. Jeg fandt et stævne i Kristiansand i Norge, midt i marts. Der ville jeg gerne deltage. Jeg fik Susanne Prier med på ideen om at tage derop. Det skal siges at stævnet varer 1 dag og der var kun 2 løb pr. hund. Og køreturen er på små 900 km hver vej...
Jeg søgte blandt mine norske facebook venner, for at finde nogen der boede i nærheden af stævnet, for at høre lidt mere om arrangementet. Jeg fandt frem til at Jan Erik Einersen boede i nærheden, og kontaktede ham. Vi fik de fornødne informationer og så tilbød Jan Erik at vi kunne bo hos ham. Det var jo fornemt og helt perfekt.
Vi kørte mod Norge en fredag morgen. Køreturen forløb helt uden problemer og vi blev budt velkommen med dejlig mad og et fint værelse at overnatte i. Næste morgen blev vi budt lækkert morgenbord inden vi tog afsted. Vi kommer gerne igen, med sådan en super forplejning :-)
Vi var heldige og kom ombord på færgen, som sidste bil på ruten Horten - Moss :-)
Der var ikke ret mange deltagere til stævnet. NKK stævnerne er dyre. Det koster 350 kr for 2 løb. Derfor er der mange som ikke vil deltage. Der var således også kun 11 deltagere i klasse 3 lille og kun 6 i mellem klassen.
Vi lagde ud med SP3. Dweet startede med at stryge direkte i en forkert tunnel... Øv. Zushi derimod, hun løb fejlfrit og blev nr. 2. Til NKK's internationale stævner bliver der uddelt 2 stk. store certer i klasse 3. (man skal have min. 1 stort og 2 små certer for at blive champion, medmindre man allerede er champion i sit hjemland, så behøver man kun 1 stort cert). Så Zushi vandt stort cert i spring og blev dermed Norsk Spring Champion :-)

Zinnia fik desværre en vægring, men blev nr. 3 i sin klasse. Næste klasse var så International AG3. Her lagde Dweet ud med et flot og fejlfrit gennemløb og vinder klassen og CACIAG og blev dermed International Agility Champion. Zushi løb også et super flot løb, lige indtil anden sidste forhindring, som var balancen. Opgangen var rigtig dårlig, så man kunne ikke stikke af fra hunden og nedgangen var lige frem mod en betonvæg, så hundene havde ikke noget spring at sigte mod, da slutspringet stod 90 grader til højre. Zushi sprang desværre feltet. Men da der ikke var andre fejlfrie end Susanne og Dweet, så blev Zushi nr.2 og vandt reserve CACIAG. Så gjaldt det for Zinnia og jeg... AG konkurrencerne fandt sted på en international udstilling og der var ikke meget plads. Zinnia var lidt påvirket pga. sit syn. Når ting står meget tæt, så tror hun at hun får noget ned i hovedet. Startområdet var lige op af en lav betonmur og meget tæt. Så Zinnia var trykket og jeg kunne ikke rigtig få hende hidset op. Det påvirkede selvfølgelig mig en del. Da vi så kom på banen, løb jeg nok lidt for forsigtigt. Jeg skulle jo bare fejlfrit igennem, så ville CACIAG'et være hjemme. Men jeg ved jo godt at det ikke duer med Zinnia. Jeg følte næsten at hun gik i stå på et tidspunkt, og da vi kom til balancen, og jeg var bagud, så sprang hun feltet stort... :-( Øv øv øv. Men med 10 fejl fik vi en 3. plads. Og de var meget rundhåndede med rosetter og præmiekuponer, så vi kom hjem med ikke mindre end 7 rosetter for 4 løb og 200 kr i præmiekuponer :-)
Tak til Susanne for at være med på min tossede idé om at tage til Norge. Det var en super hyggelig tur. Det gør jeg gerne igen.
 
 

Ingen kommentarer: