torsdag den 16. januar 2014

Lidt om Zushi's ryg problemer

Hen over hele sommeren har Zushi haft problemer med ryggen sådan on/off. Hun fik spændinger i lænden og satte farten ned når hun løb agility.
Efter at have mødt Niels Poulsen ( M-Touch) , i august måned, fik hun løst op for sine spændinger. Og jeg kunne straks se forbedringer efter hver behandling. Problemet var bare at hun fik tilbagefald. Og nogle gange endda uden at have lavet noget fysisk arbejde. Jeg havde samtidig min dyrlæge inde over, som også er kiropraktor. Han har tidligere sagt at hun reagerede, når han tjekkede hende for gluten intolerance. Men det er ikke noget jeg har hæftet mig så meget ved, da jeg jo fodrer med et glutenfrit foder. Min dyrlæge bragte også på bane at der kunne være andre faktorer, som gjorde at der hele tiden var tilbagefald. Som for eksempel arvæv.
Sammen med Niels fandt jeg frem til at spændingerne i lænden måske kunne komme pga. af mave smerter og deraf spændinger i maven. Så jeg gik i gang med at blande Profeed i foderet og jeg satte samtidig også ind med DiVet olie, som jeg selv forhandler, og som tidligere har hjulpet Zinnia af med sin stress mave.
Det har hjulpet rigtig meget. Samtidig sørgede jeg for at godbidderne også var glutenfri. Jeg registrerede nemlig i en periode hvor jeg gav nogle tandrense kiks, som lignede små brød, at der var spændingerne værre. de indeholdt selvfølgelig masser af gluten.
Efter disse tiltag havde jeg pludselig en afspændt hund. Hun kunne stadig få lidt spændinger, men dem kunne jeg selv løsne op igen.

Det er meget tankevækkende at mavesmerter har givet rygproblemer. Det er ikke lige det første man tænker på. Jeg ved at rigtig mange har fået at vide at deres hund reagerer på gluten intolerance, når de har fået kiropraktor behandling hos min dyrlæge Thomas Ingvorsen. Og har hørt mange, der bare har slået det hen. Og sagt " ja ja, det sagde han også om min hund". Men hvis din hund har problemer med tilbagevendende spændinger et sted i kroppen, så kunne det være at man skulle tage det alvorligt.
Samtidig ved jeg at 2/3 dele af immunforsvaret sidder i tarmen. Hvis tarmen ikke virker optimalt, begynder kroppen at få forskellige mangel symptomer. Det kan være tegn på allergi og pels og hudproblemer. Det oplever jeg at rigtig mange bare lader deres dyr leve med, fordi det ikke er så slemt.
Ofte kan en "reparation" af mave - tarmsystemet, ved hjælp af urter eller mælkesyrebakterier hjælpe hunden på rette vej igen. Så vi skal nok generelt have lidt mere fokus på vores hundes maver og tarme
. Og en hund kan godt have en tarm der fungerer dårligt, selvom den har fin afføring.

Ingen kommentarer: