lørdag den 31. december 2011

Et tilbageblik

Januar
Zushi og jeg startede på hvalpehold hos Charlotte Lyngholm og hos Johanna Allanach.
I uge 2 var vi på skiferie med en masse danske og svenske agility tosser. Zinnia var med og de resterende hunde blev passet af mine forældre og Zushi var hos min faster.

Februar
Årets første stævne var indendørs i Ribe. Det var ikke den store succes for os. Ingen fejlfrie løb.
Jeg startede på Silvia Trkmans første langdistance Puppy Class med Zushi. Et fantastisk koncept og en super måde at få ny viden og feedback på sin træning.
Generelt var vi meget plaget af store mængder sne fra november til marts, så træning i haven var stort set umuligt.

Marts
Årets andet stævne var indendørs i Vallensbæk uden den store succes. Der var småfejl hist og her.
Begyndte at træne Rally med Zinnia og havde Zissi i træningslejr i 14 dage.
Zushi blev udstillet på skue og fik "Lovende". Preben og Godis deltog på agility kursus med Peter Crone.
Sidst men ikke mindst, så fyldte Zinnia 6 år.

April
Jeg var til foredrag med dyrlæge Bille Ruwald. En anderledes dyrlæge med sine helt egne meninger. Uden tvivl et ganske spændende foredrag.
Preben og Godis var på kursus med Jørgen Telquist og de startede også træning med Sarah.
Zinnia debuterede i Rally hvor hun ikke bestod.


Dagen efter var Dusty oppe i en DGI Rally prøve hvor han fik 95 point. Og Zinnia og Godis deltog i DGI Agility stævne.
Vi deltog i Gåsahoppet i Sverige hvor Zinnia var fejlfri i 4 løb hvoraf hun vandt de 3 og blev nr.2 i det sidste. Hun vandt Svensk AG-cert og blev Svensk Agility Champion. Godis vandt Svensk Spring cert. men da Godis ikke var Dansk Spring Champ, måtte certet hvile.
Vi mødte alle Zushi's søskende, samt hendes far Izor.

Maj
Zushi starter på Silvia Trkmans Longdistance Running Contacts Class.
Vi er til stævne i Vestegnen, hvor Zinnia bla. vinder SPÅ og Godis vinder AGÅ.
Vi deltager i Hvalsø Cup hvor Zinnia vinder Cup'en for tredie år i træk. Preben og Godis vinder Spring cert. og Zissi debuterer i SP2, som hun vinder med et fejlfrit løb.
Vi deltager i Maxi Zoo Cup, hvor Jeg og Zinnia sammen med Lone Sommer/Kizz Me og Cathrine/Jerry danner holdet ZZZ, som løber med sejren i Cup'en og dermed vinder gavekort på 1500 kr hver til Maxi Zoo.
Godis får sin sidste DM udtagelse og Zinnia vinder AG3 og bliver nr. 2 i SPÅ.
Zushi opnår Puppy Class Graduation hos Silvia Trkman.
Preben og Godis er i Hillerød til stævne og jeg deltager på kursus med finnerne Jaako og Jeanita. Et super inspirerende kursus. Juni
Årets Ugekursus i Ribe er jo en tradition og det fandt sted i juni. Vi havde høj sol og dejligt vejr det meste af tiden. Ugen sluttede af med Pinse stævne også i Ribe. Zinnia kvalificerede sig til finalen, hvor hun blev nr. 2, desværre med en vægring.
Årets andet internationale agility stævne blev holdt i Albertslund. Zinnia havde 4 fejlfrie løb denne weekend.
Zinnia og jeg deltog i landsholdssamling i Ribe. Her blev landsholdet udtaget og Zinnia og jeg var udtaget til NM og til at løbe individuelt til VM og som reserve til hold VM.

Juli
Vi deltog på Dansk Hundeferie. Preben havde deltaget før, men det var første gang jeg deltog. Jeg var desuden træner for konkurrenceholdet. Jeg deltog på begynderholdet med Zissi og Preben deltog på øvede med Godis. Vi boede på en dejlig campingplads i Nymindegab.
Vi tog direkte fra Hundeferien og til Dania Cup i Næstved. Her deltog Zinnia, Zissi og Godis. Vi camperede og boede lige overfor Christine og hendes familie. Det var som sædvanligt super hyggeligt. Zissi fik to oprykninger i SP og rykkede i SP3, hvor hun også havde sit første fejlfri klasse 3 løb i den uge. Godis var tæt på at vinde cert i SP3, men det blev snuppet af en nordmand. Preben og Godis kvalificerede sig til finalen, hvor de desværre blev disket. Zinnia og jeg vandt 4 klasser i løbet af ugen, men kvalificerede os desværre ikke til finalen.
Kun halvanden uge efter, tog vi til 4 dages stævne med udstilling, agility, LP og Rally i Vejen. Preben og Godis løb agility alle 4 dage og vandt bla. 2 spring cert'er og blev Dansk og Svensk Spring champion. Zushi fik Very Good på udstilling og blev avlsgodkendt. Hun bestod også LP1 med 1. præmie. Både Zinnia og Zushi bestod Rally Begynder klassen. Derudover havde Zinnia to 2. pladser i de åbne klasser i agility.

August
Vi var til stævne i Albertslund, hvor jeg også deltog med Zissi. Hun var fejlfri i en SP3 og i 2 SPÅ. Begge SPÅ vandt hun og hun blev nr.2 i SP3 lige efter cert'et.
Zinnia vandt SPÅ begge dage og vandt desuden SP3 og AG3 om søndagen. Godis blev nr. 4i SP3 om søndagen.
Årets NM blev holdt i Finland. Preben havde også Godis med, for at konkurrere i de officielle klasser fredag og lørdag inden NM. De gjorde det godt og det blev bla. til en 4. plads i AG3. Zinnia og jeg havde nogle ligeved og næsten løb, var dog fejlfri i ét, hvor vi blev nr. 3 lige efter cert'et.
Til Selve NM fik Zinnia en nedrivning i springløbet og var fejlfri i agility. Holdet endte med en bronce medalje. I finalen fik Zinnia 10 fejl. og endte på en samlet 9. plads.
Jeg deltog i 2 Rally prøver med Zushi og hun bestod dem begge og blev Rally Begyndermester.

September
DM i agility blev holdt i Ribe. Zinnias hold Wowchesky blev Danmarksmestre og Prebens hold Made By Monty blev nr.2. Individuelt lå Zinnia nr.2 efter springløbet, men blev disket i AG. Godis var fejlfri i Spring og havde en enkelt fejl i AG, det rakte til en flot 4. plads. Zushi fyldte 1 år.
1½ uge før årets aflsuttende konkurrrencer og 3 uger før VM kom Zinnia til skade til træning. Hun rev hele den ene negl på højre bagpote af. Det betød at vi ikke kunne løbe til landsholdssamlingen. Og til årets afsluttende konkurrencer løb Zinnia med forbinding, så hun ikke skulle støde sin bare tå. Det var dog ikke optimalt, da hun gled en del på forbindingen i det våde græs. Jeg valgte kun at deltage i de tællende løb. I finalen fyrede vi den af og vandt løbet. Zinnia endte samlet på en 3. plads i Året AG-hund og en 4. plads i Årets All-round hund. Godis havde nogle super AGÅ løb i denne weekend og det blev til en 3. og en 4. plads og kvalifikation til finalen. Sammenlagt endte de på en 10. plads i Årets Ag-hund.
Der var også tid til 2 rally prøver med Zinnia og Dusty. Zinnia havde en flot prøve i Sorø, hvor hun fik 96 point. Dagen efter var koncentrationen der ikke, så der blev det til IB. Dusty debuterede i officiel Rally begynder og fik 100 point og vandt klassen. Dagen efter var han også tilmeldt, og vi prøvede øvede klassen hvor han fik 95 point. Oktober
Jeg deltog i VM med Zinnia. Rejste til Frankrig sammen med Julie og Chilli. Preben rejste med Supporter bussen.
Zinnia blev desværre disket i springløbet, men kom stærkt igen i agility løbet, hvor hun var fejlfri og blev nr. 7. Vi slog blandt andet Silvia Trkman og LA og Natasha Wise og Dizzy. Border Collien, som vi havde fået at vide at vi alligevel ikke kunne slå ;-)
Ugen efter VM gik turen til England, hvor vi hentede Prebens nye hvalp Ezke.

November og December
Vintermånederne er gået med træning. Vi har heldigvis haft mulighed for at træne indendørs. Ellers er det mest tricks der er blevet trænet.
Jeg har været i Herning og undervise en flok instruktører i agility. Og jeg har deltaget i en forelæsning med Greg Derret, som var ret spændende og gav lidt ny inspiration, samt genopfriskede noget gammel lærdom.
Julen blev holdt herhjemme sammen med min faster og vores tilsammen 11 Sheltier :-)

Ingen kommentarer: