mandag den 15. november 2010

Kursus med Silvia Trkman

Både Preben og jeg har i flere år været facinerede af Silvia Trkman og hendes hunde. Derfor var vi selvfølgelig straks interesserede, da der var mulighed for at komme på kursus med hende.
Vi blev enige om at dele os op, så Preben og Godis tog på agility kursus for øvede og jeg tog på trick kursus.
Preben og Godis var på søndag eftermiddag og mandag eftermiddag. Træningen var meget simpel og dermed let at have med at gøre. Hun fokuserer meget på fart og glæde. De fik trænet hendes berømte "Cik og Cap" hvor hunden får en retningskommando og derfor ved at den skal springe snert rundt om vingen. Silvia går meget op i hundens sundhed og at man ikke overbelaster hunden og det er bla. derfor hun bruger Cik og Cap, da hunden så er forberedt på hvordan den skal lande og dermed kan forberede sig og lægge vægten rigtigt.
Preben var meget tilfreds med kurset.

Tirsdag formiddag deltog jeg i trick kursus. Vi var en blanding af lydigheds, agility og dogdancing folk. Vi blev delt i to hold, så hundene kunne få lidt pause ind imellem. Og så blev vi sat i gang med et trick og Silvia gik rundt og hjalp os hver især. Hun bruger tricks for at have noget at træne/lege med sine hvalpe og fordi det lærer dem at lære. Hvis en hund har lært at fokusere på sine ben, sin snude osv. så har den lettere ved at lære nye øvelser og forhindringer til agility. Silvia fortalte bla. at efter hun havde sat hvalpekursus som adgangsbetingelse til hendes agility træning, så havde de måttet skære træningstiden på begynder agility holdet ned - fordi hundene lærte øvelserne så hurtigt.
Vi kom igennem indlæring af følgende tricks: Holde om en pind eller flaske med et forben, Gå op i en kasse med alle 4 ben, baglæns 8-tal mellem benene og så lavede vi de indledende øvelser til at lære hunden at stå på "hænder".
Til sidst viste Silvia nogle tricks med hendes hunde. Det var en fornøjelse at se dem arbejde. Jeg fik både taget billede og lavet nogle små video klip, men jeg var så smart at slette det hele bagefter, da jeg mente at jeg havde downloadet dem :-(
Jeg kom derfra med masser af ny inspiration, især til træning af en ny hvalp :-)

Ingen kommentarer: