fredag den 1. januar 2010

Nytårs kavalkade
Jeg synes at det er meget sjovt lige at kigge tilbage på året, der er gået. Vi har haft et travlt år, men det har været sjovt hele vejen igennem.

Januar
Vores stævnesæson startede tidligt. Christine, Preben og jeg deltog ved MyDog2009 i Gøteborg i uge 2. De store resultater blev der ikke rigtig noget af. Kayne var den der klarede sig bedst med et fejlfrit løb i AG3 med en 10. plads ud af 80 deltagere.
Zinnia havde et enkelt løb med en vægring ellers blev vi disket i resten af løbene. Generelt løb hun rigtig godt, men der skete bare en lille dum ting i hvert løb.
Preben og Godis starter med at træne hos Tina Mette på Hasselgård.

Februar
Starter med Godis’ debut stævne indendørs i Ribe. Det bliver til en disk og i tunnelkuller får han to vægringer.
Zinnia har to løb med fejl og to disk.
Siden er vi til stævne i Vallensbæk, hvorfra vi ikke kan prale med de store resultater.

Marts
Conni starter med rally træning i Niløse, og jeg træner med et par af hundene.
Vi er til et hyggeligt stævne på Vilhelmsborg. Godis løber nogle fine løb. Zinnia har to løb med disk og 3 løb med fejl. 3 fejlfrie løb, som hun vinder. Hun bliver udtaget til finalen, som hun også vinder og har hurtigst tid af alle størrlser.
Zissi flytter ind hos mine forældre.
Jeg tager til Malmø sammen med Christine og Gaby og deltager med Kayne og Zinnia til internationalt stævne, hvor Zinnia får to disk og Kayne et SP3 løb med lidt tidsfejl og en 10. plads.
Zandy stiller op i en uofficiel rally konkurrence, som hun vinder med 96 point.

April
Vi har for tredje gang Anita Axelsson i Danmark for at holde kurser for os. Kurserne bliver holdt i dejlige omgivelser hos Kate og Knud. Vi får endnu engang en masse inspiration til træningen.
Vi tager til Gåsahoppet i Sverige, hvor Kayne får en 8. plads i SP3 ud af ca. 80 hunde og en 10. plads i SPÅ.
Zinnia har to disk denne weekend og et løb med 5 fejl. Hun er fejlfri i AGÅ hvor hun bliver nr.3 og SPÅ hvor hun bliver nr.2. SP3 vinder hun og får svensk spring certifikat.
Vi starter træning med Sarah hos Børge og Jeanette.
Årets første landsholdssamling bliver holdt i Hornbæk.

Maj
Godis bliver kastreret.
Vi er til stævne i Fredericia, hvor Zinnia har to løb med disk. Et løb med fejl og to fejlfrie – AGÅ og AG3 hvor hun bliver nr.2. Og hun vinder sit 2. AG cert.
Vi starter med at træne i Ringsted agility forening.
Vi er til stævne i vores hjemmeklub Hvalsø Hundevenner, hvor Godis bliver placeret som nr. 1 og 2 i klasse 1. Zinnia løber 3 fejlfrie løb. Vinder SPÅ og bliver nr.2 i AG3 og får sit 3. AG cert og bliver Dansk Agility Champion. Samtidig vinder hun Hvalsø Cup sammen med vores klubkammerater Stine og Zuggi.
Dusty fylder 10 år.
Jeg er til landsholdssamling i Ribe. En spændende og hyggelig samling.
Weekenden efter holder jeg agility kursus sammen med Ann-Britt i Ribe.
Preben deltager i stævne i Odense og skælskør, hvor Godis begge gange løber fejlfrit og vinder SP1. Han rykker dermed op i SP2.
Sidste weekend i maj tager Preben til Bornholm sammen med Birthe for at deltage i AG-stævne. Jeg tager til Ribe sammen med Kaare og deltager i Pinsestævnet. Christine er desværre skadet, så jeg løber også med Berta og Breezy.
Zinnia bliver disket i et løb og har tre løb med fejl. Hun er fejlfri i to løb, som hun vinder der iblandt SP3, som giver det tredje og sidste SP cert. Zinnia bliver dermed Dansk og Svensk Spring champion. Hun bliver udtaget til finalen, som hun er fejlfri i og vinder.
Jeg har et par fejlfrie løb med Berta og bliver også udtaget til finalen med hende, der får hun en fejl og løber noget langsomt, det bliver til en 4. plads.

Juni
Efter Pinsestævnet kommer Preben og Birthe også til Ribe, hvor vi fortsætter ugen med årets ugekursus. Jeg bliver undervist at Jenny Damm fra Sverige og af Ann-Britt.
Vi deltager i internationalt stævne i Vejen, hvor mit hold Wowchesky vinder hold konkurrencen. Zinnia har et løb med en disk og to løb med fejl. Resten er fejlfrie. Hun bliver nr. 1 i SPÅ og nr. 2 i SP3 og SPÅ.
Jeg holder et én-dags kursus hos Hvalsø hundevenner.
Vi deltager i stævne hos Hillerød Hundevenner hvor Zinnia har et løb med fejl og tre fejlfrie. Hun vinder SP3 og bliver nr.2 i de to åbne klasser. Zinnia er dermed udtaget til Fælles DM.
Den sidste landsholdssamling løber af stabelen og Zinnia bliver udtaget til landsholdet, som skal til VM i Østrig.

Juli
Preben deltager på kursus med Lee Gibson i Ribe. Umiddelbart derefter tager vi til ugestævnet Jutlandia Cup, hvor vores første dag helt klart er den mest succesfulde. Godis vinder SP2, Dusty vinder SP2 senior og Zinnia vinder SP3…
I løbet af denne uge har Zinnia 6 løb, hvor hun bliver disket. Flere gange er det mig, der frivilligt disker hende, for at træne felter. Hun har 4 løb med fejl og 5 fejlfri løb hvor hun vinder de 3. hun kvalificerer sig til finalen, hvor vi bliver disket.
Godis får en 6. plads i AGÅ om fredagen.
Efter Jutlandia Cup er vi hjemme i to dage, hvor vi er til sølvbryllup om tirsdagen. Tidligt onsdag morgen fortsætter vi vores sommerferie til Snapphanefejden i Hässleholm. Igen er førstedagen ”Vores dag” idet Godis vinder SP2 og Zinnia vinder SP3.
I alt har Zinnia i løbet af de fem dage 4 disk, 2 løb med fejl og 4 fejlfrie løb, som hun alle vinder. Mellemklassen ligger mellem 80 og 84 deltagere hver dag.

August
Bruttolandsholdstruppen holder stævne for a indsamle penge til agility landsholdet. Jeg deltager som hjælper og Preben deltager med Godis. Kayne og Dusty bliver lånt ud til Rikke og Ottilie. Godis vinder SP2.
Jeg deltager ved stævnet i Albertslund med Zinnia, Dusty og Kayne.
Meningen med stævnet for Zinnia’s og mit vedkommende er felttræning og vi får 5 disk, hvoraf de fleste er frivillige. Derudover har vi 2 løb med fejl og to fejlfrie, som vi vinder.
Kayne har 3 fejlfrie og en disk. De to af klasserne vinder han og den sidste bliver han slået af Dusty. Dusty har to fejlfrie, som han vinder.
Weekenden efter er vi til stævne i Hillerød, hvor Zinnia har en disk og 2 løb med fejl. Resten er fejlfrie og hun vinder SPÅ og AGÅ og bliver nr.3 i SPÅ.
Mit hold Wowchesky vinder holdkonkurrencen.

September
Angel fylder 3 år.
Vi er til Fælles DM, hvor Prebn deltager på hold med Kayne og Godis. Jeg deltager på holdet ”Landet rundt på ny” med Zinnia og vi bliver Danmarksmestre for hold.
Dagen efter deltager vi i det individuelle DM, hvor Zinnia vinder spring klassen, men desværre springer feltet på A’et. Det bliver til en 7. plads.
Weekenden efter er vi til det sidste udendørs stævne i Albertslund. Zinnia bliver disket i et løb og har fejl i 2 løb. Resten er fejlfrie og det bliver til en 1. plads og to 2. pladser. I finalen springer Zinnia feltet på A’et.
Vi bliver nr. 6 i konkurrencen om årets AG-hund, Nr. 5 i Årets All-round hund og nr. 1 i Året AG- hold for tredje år i træk.
Dagen efter rejser Zinnia og jeg mod Østrig. Preben kommer til om onsdagen. Fredag – søndag løber VM af stabelen. Zinnia debuterer med et fejlfrit løb i spring hold. Vores hold ligger på en 4. plads efter springløbet. Zinnia bliver disket i individuelt spring. I AG hold konkurrencen springer Zinnia feltet på både balancen og A’et. I det individuelle AG løb får hun en vægring på slalom, men løber ellers et flot løb.
VM var en stor oplevelse for os og jeg synes at Zinnia klarede sin debut flot.

Oktober
Preben og Godis deltager på agility kursus med Sarah i Ribe. I samme weekend har Angel sin uofficielle stævne debut i DGI regi. Hun gennemfører AG-klassen med 10 fejl, men bliver disket i SP klassen. Hun bliver på banen og samarbejder med mig, til trods for at vores andre hunde sidder i teltet ved ringsiden og skaber sig og hun har fri mulighed for at smutte ud i teltet og komme i sikkerhed i sit bur.
Jeg deltager i den sidste landsholdssamling, hvor Zinnia brillerer med at blive bedste mellemhund og hun bliver udtaget til landsholdet, som skal til Nordisk mesterskab i Stockholm.
Vi tog en tur til Gotland for at holde en miniferie og deltage i et agility stævne. Vi boede sammen med familien Silfverberg hos Gunilla og Agne, som vi har hilst på flere gange til stævner i Sverige. Vi havde nogle hyggelige dage, som blev afsluttet med agility stævne. Godis fik en 2. plads i SP2 den første dag og en 3. plads i AG1 den sidste dag og Zinnia vandt endnu en gang SP3. Jeg diskede hende frivilligt i begge AG klasser, for at træne A’et. Derudover havde vi et løb med fejl.

November
Vi deltager til stævnet i Vallensbæk, som ikke er den store succes for os. Zinnia inkasserer 3 disk, hvoraf de to er frivillige for at træne A’et. Godis løber fejlfrit i SP2, men får tidsfejl. Han bliver nr.2 i klassen.
Zandy fylder 11 år.

December
Året slutter af med Nordisk mesterskab i Stockholm. Vi kører og bor sammen med Andreas. Om lørdagen er der officielle klasser hvor Zinnia bliver disket i begge. I AG er det en frivillig disk, for at træne A’et.
Om søndagen gælder det Nordisk mesterskab. Zinnia og jeg starter sidst på holdet og før os har holdet et 5 fejl + et fejlfrit + 10 fejl. Zinnia løber godt og fejlfrit. Individuelt ligger hun nr.4 og holdet ligger nr.3 I Agility løbet har vi et fejlfrit + en disk + 5 fejl før jeg skal på banen. Zinnia fyrer den af og vi kommer i mål fejlfrit og med bedste tid. Holdet ender med en sølvmedalje og Zinnia lægger sig i spidsen for den individuelle konkurrence…
I Finalen får Zinnia desværre en nedrivning, siden opgangs og nedgangsfejl på balancen og til sidst bliver vi disket.
Jeg er stolt af vores løb til NM og meget stolt af Zinnia. Hun har udviklet sig meget mere i løbet af i år, end jeg havde turdet håbe på. Hun giver mig så mange fede oplevelser.

Det har været et herligt år og vi har mange gode minder at kigge tilbage på.

GODT NYTÅR

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Oj vad mkt ni hunnit med. Nu hoppas vi på ett ännu bättre agility år.

Tina

Berit Bilde sagde ...

Sikke et begivenhedsrigt år for jer. Masser af gode agilityoplevelser.

Jeg startede selv på en årskavalkade i nat og blev først færdig i løbet af dagen (der var søvn og andre forstyrrelser indblandet....)