tirsdag den 21. juli 2009

Jutlandia Cup

Fredag d. 10. tog vi af sted mod Jernvedlund. Preben og Godis skulle deltage på et agility kursus med englænderen Lee Gibson. Om lørdagen var der yderligere to englændere, der holdt kursus. Så der var nok at se på som tilskuer.
Lørdag aften havde vi en festlig rundbold kamp på pladsen. Der blev virkelig gået til den og satset.
Søndag over middag kørte vi mod Vingstedcentret, hvor vi skulle deltage i ugestævnet Jutlandia Cup. Laila og Jesper havde sørget for at vores telte var blevet sat op i første række, så vi havde en god plads hele ugen.
Vi fik en campingplads tæt på banerne, så det var helt perfekt.
Mandag morgen var Godis første hund på banen. Han lagde ud med et flot og fejlfrit løb i SP2 og vandt klassen. Dusty fulgte efter med et fejlfrit løb i SP2 senior og vandt ligeledes klassen. Zinnia ville ikke stå tilbage for de to herrer, så hun løb fejlfrit i SP3 og vandt klassen. Næste klasse var AGÅ hvor Zinnia og jeg havde et ret dårligt løb og endte med at blive disket. Kayne og Godis blev også disket. I AG1 løb Godis rigtig flot, men desværre gik han ud af andensidste port i slalom og de fortsatte, så han blev disket.
I AG3 rev Zinnia spring nr.2, derefter havde hun et super løb, men stoppede ikke på feltet på balancen, hun havde dog alle fire poter på, men jeg ville have hende til at stoppe, så jeg diskede hende ved at tage feltet om.

Tirsdag morgen lagde Godis igen ud med SP2, hvor han gik for tidligt ud af slalom og siden løb tilbege igennem slalom og blev disket. Dusty løb SPÅ senior, men blev disket ved at løbe i den forkerte tunnel. I SP3 ville jeg prøve at handle noget af slutningen, som en serpentiner, men jeg fik Zinnia til at springe så snært på at springet væltede og siden løb hun uden om næst sidste spring og blev disket. Starten af løbet var ellers gået rigtig godt. Zinnia løb fejlfrit i SPÅ og vandt klassen. I AG1 løb Godis flot, men Preben valgte at diske ham ved at sætte ham tilbage på balancen, fordi han ikke blev på feltet.
I AG3 valgte jeg igen at sætte tage balance feltet om med Zinnia, fordi hun ikke blev der. Så det blev også en disk.

Onsdag morgen løb Godis et godt og hurtigt SP2 løb, men havde desværre et par nedrivninger og så løb han udenom andet sidste spring og blev disket, men han havde god fart på og var tændt. Tina Skotte var kommet på besøg og hun fik lov til at løbe med Kayne i AGÅ. De løb fint, men Kayne brillierede med at springe balancen feltet og A’et, som han plejer. Ellers havde de et fint løb. Zinnia havde et fint løb, men fik desværre dømt en flyver på vippen og så fik jeg sendt hende for langt ud og næsten forbi en tunnel indgang, så det tog lidt tid. Alligevel havde vi anden bedste tid og blev nr. 15.
I AG1 løb Godis et flot fejlfrit løb med flotte felter og vandt klassen. Zinnia havde et super løb i AG3, men væltede desværre flyvespringet. Hun var ellers 4 sekunder hurtigere end vinderen.
Om aftenen blev årets agility fest afholdt. Christine og hendes forældre ankom også onsdag aften og de var vores naboer resten af ugen. Feststemningen var høj, og de ellers så seriøse sportsfolk drak igennem – og det var ikke postevand de drak, så der var et par som led af akut influenza dagen derpå…

Torsdag var der dømt hviledag for hunde og førere. Vi gik en tur ned til en nærliggende sø. Om eftermiddagen var der arrangeret Høvdinge bold konkurrence. Det var rigtig sjovt og der var en rigtig god stemning.
Om aftenen bød Lars, Eva og Christine på lækre grillede bøffer og bagefter gik turen til træningsbanen, hvor vi fik trænet lidt med hundene.

Fredag morgen var Godis på banen igen, han løb et forrygende løb med super hastighed, men desværre rev han anden sidste spring. Ellers et super flot løb.
Dusty blev disket på samme bane i senior kalssen, fordi han søgte ud på et spring han ikke skulle have.
I SPÅ løb Ottilie med Kayne og det gik rigtig fint. Kayne lavede dog et af sine sædvanlige tricks og løb udenom et spring og siden løb han ind i slalom igen efter et spring og blev disket.
Jeg havde udtænkt lidt alternativ handlign på hjemvejen i denne klasse, det lykkede desværre ikke helt og zinnia rev en pind og fik en snurretur, men havde ellers en rigtig godt tid. Godis løb et forrygende løb og kom i mål fejlfrit og fik en flot 6. plads. Super sejt af den unge fyr – altså Godis…

AG3 banen var afsindig svær. Der var tunneller under både balancen og A’et. A’et skulle desuden passeres 2 gange og balancens opgang var i den ende hvor tunnelen lå rundt om. Zinnia løb et noget kaotisk løb og sprang også feltet på A’et første gang. Vippen var heller ikke særlig pæn. Da hun skulle på balancen, løb hun i stedet i tunnellen og blev dermed disket.
Om aftenen bød vi på hjemmelavet Sushi i forteltet. Det vakte stor glæde.

Lørdag var sidste konkurrence dag. Godis blev disket i SP2, da han søgte ud over et spring, som han ikke skulle have. Da Preben bagefter skulle løbe banen med Dusy, var han derfor meget opmærksom på dette sted og Dusty løb fantastisk. Desværre snublede han efter tredje forhindring, men fortsatte videre rundt. Halvvejs igennem banen peb han dog og så begyndte han at halte. Han blev tilset af stæve dyrlægen og fik konstateret en muskelskade og fik noget smertestillende. Han ser heldigvis allerede ud til at være fit for fight igen, men får lige lidt ro de næste dage.

I AGÅ skulle jeg have et fejlfrit løb for at gøre mig forhåbninger om at komme i finalen. Jeg løb et sikkert løb med zinnia og kom igennem fejlfrit i en godt tid. Jesper og Indi vandt klassen og Natasha og Doobi blev nr.3 Og dermed var Zinnia kvalificeret til finalen

Ottilie løb igen med Kayne et godt løb hvor Kayne som sædvanligt sprang feltet på bommen og så smuttede han udenom et spring. Han er nu en ret speciel hund, men han hygger sig med at løbe agility og han er ligeglad med hvem det er der løber med ham.

SP var en dejlig flydende bane, men det var meget vådt efter regn, så jeg ville ikke presse Zinnia rundt i svingende, hun løb super godt og præcist og kom igennem med den hurtigste tid og vandt klassen.

I AG3 løb Zinia et godt løb, men blev ikke på feltet på balancen, jeg stoppede op og overvejede om jeg skulle tage feltet om, men besluttede mig for at løbe videre. Vi havde msitet en del tid på det, men havde elelrs et fint løb. Jeg regnede med at vi var røget ned på en 7.-8. plads, så jeg blev noget overrasket da vi blev kaldt op og var blevet nr.3.

AG1 banen var hamrende svær. Den indeholdt en passage med et A’bræt med en tunnel under. Først skulle hunden igennem tunnelen og derefter op ad A’et fra den side, hvor tunnel indgangene også var… Ikke særligt klasse 1 venligt. Godis blev disket, da han valgte ag løbe på a’et i stedet for i tunnelen.

Finalebanen var en sjov bane med mega lange afstande. Og umiddelbart ikke de store fælder. Zinnia lagde ud i god fart og jeg pressede hende. På A’et holdt jeg mig lidt tilbage, hvilket nok gjorde at Zinnia kiggede efter mig og sprang for hødt oppe, så hun fik feltfejl. Derefter kom hun rundt i en kombination og så havde jeg ikke lige set balancen som en fælde, men den havde Zinnia set, så vi blev disket. Vi gav den gas resten af banen rundt og havde et super flot balancefelt på hjemturen. Vinderen af finalen hos mellemhundene blev Russeren Svetlana Tumanova med sin foxterrier Yuksi. Nr. 2 blev Marianne Blom med Zippo.
Hos de små hunde vandt Østrigeren Nadine Hunsberger med Sheltien Q. Hos de stre hunde vandt Tyske Claudia Elsner med border collien Joey.

Da fredagens program bestod af alle de samme klasser, som de foregående dagen, samt finalen, blev det ret sent. Selvom vi havde pakket campingvogn og havde spændt for inden præmieoverrækkelsen, så var vi først hjemme kl. 23.30.

Herefter har hundene og vi hvilet ud. Der er virkelig blevet slappet af for at lade op til næste uges strabadser.

Tusind tak for en forrygende uge med godt selskab og gode baner. Resultaterne kan vi heller ikke klage over. Godbidslageret er blevet fyldt godt op og Zinnia vandt en ny lækker hundekurv, som hundene straks har taget i brug.

Ingen kommentarer: