torsdag den 29. januar 2009

Skiferie med hundevenner, men uden hunde.

Torsdag aften blev vores hunde afleveret i Svogerslev hos mine forældre. Der skulle de på forkælelses ferie imens vi var på skiferie.

Fredag efter arbejde kørte vi til Hørsholm. Vi skulle køre sammen med Christine og hendes far, Lars. For ikke at skulle tilbringe alt for mange timer i bil havde vi bestilt rejse med Oslo båden. Her blev vi indkvarteret i nogle lækre kahytter og så blev der ellers spist og drukket, det var en super hyggelig sejltur. Næste morgen ankom vi til Oslo og kørte derfra direkte til Sälen, hvor vi fik lejet ski og støvler. Bosse og Andreas var også nået frem til Sälen og dem mødtes vi med. De fleste tog en første tur på ski, mens Lars og jeg satte os ind og drak kaffe imens. Jeg havde aldrig stået på ski før og ville derfor helst vente til næste dag, hvor Ann-Britt og jeg skulle have kyndig undervisning af en skilærer:-)

Derefter gik turen hjem til hytten i Höljes, som ligger ca. 50 minutters kørsel fra Sälen. et var en dejlig hytte med god plads og en smuk belliggenhed. Bent havde sørget for mad til os, så det var bare at flytte ind og så sætte sig til bords.
Søndag skulle Ann-Britt og jeg have undervisning kl. 10.15, så vi skulle afsted i ordentlig tid. Ann-Britt, Kim, Jeppe og Troels var ankommet om lørdagen og boede i en hytte i Sälen.

Vores undervisning startede på nogle dejligt nemme bakker, så vi kunne blive trygge ved skiene og kunne lære at stoppe og styre. Derefter bevægede vi os ud på lidt andre bakker, for at få lidt mere udfordring. På et tidspunkt mistede Ann-Britt kontrollen, da hun skulle dreje, så hun fortsatte ind i et hegn. Det så rigtig væmmeligt ud, men heldigis skete der ikke noget alvorligt andet end at Ann-Britt fik nogle gevaldigt flotte blå mærker ;-) Lidt efter var det min tur til at lave stunt, jeg blev slået ud af kurs, da min ene ski kørte ud i et spor imens jeg sad i tallerkenliften, så jeg måtte på hovedet i sneen :-)
Efter undervisningen mødtes vi med de andre og fik varm kakao og så begav vi os ud på en længere tur, det var meningen at vi skulle finde en lang grøn rute, men i stedet kom vi ud på en blå, som var meget iset og en lidt for stor mundfuld for en total nybegynder. Men ned kom jeg da, stille og roligt. Derefter tog Ann-Britt og jeg en slapper mens de andre slog sig løs i sneen.

Aftenens menu stod på elg hakkebøffer, det smagte rigtig godt. Så var der dømt afslapning og en dyst i spillet "Mind Trap".
Mandag sneede det en del. Ann-Britt og jeg lagde ud med et par ture på en grøn bakke, men forvildede os senere via en T-lift op på "Gustav", som var en blå bakke. Vi var ret stolte af os selv over at vi klarede det i fin stil ;-)

Senere slog vi os sammen med de andre og løb et par ture sammen med dem. På hjemvejen til hytten slog vi et smut ind forbi Ice karting banen, vi skulle lige høre om man skulle booke tid. Men vi blev fristet og tog lige et race inden hjemturen. Det var hylende morsomt. Vi kørte alle rundt med et stort grin på.
Hjemme ved hytten havde Bent sørget for at badetønden var varmet op, så vi hoppede i badetøjet og satte os udenfor i tønden med ca. 39-40 grader varmt vand i. Der sad vi så og nød kakao og rødvin. De seje skulle op og rulle sig i sneen og så i tønden igen. Temperaturen udenfor var ca. -5 grader.
Tirsdag stod vi mest på ski i Troldeskoven. Det var sjovt og udfordrende at stå på ski inde imellem træerne over pukler og i skarpe sving. Man havde ikke megen kontrol over sine ski. På hjemvejen tog vi lige en dansk - svensk landskamp i Ice karting :-) Det var igen super sjovt, men også noget sværere da det havde sneet en del og man noget lettere kom til at sidde fast i sneen. Resultatet af dysten var vi noget uenige om ;-)

Onsdag var det et frygteligt blæsevejr. Det var næsten uudholdeligt at være på toppen af bakkerne og tage stolelifterne. Transportvejen på toppen af bjerget var også føget til og der var kommet en del bump. Vi var mest i Troldeskoven, da der var læ. Om aftenen tog Kim, Ann-Britt, Jeppe og Troels med hjem til hytten og så havde vi grill fest i laden.
Torsdag var vores sidste dag på ski. Preben, Lars, Christine og jeg havde hyret en skilærer i 2 timer. Vi var jo på noget forskelligt niveau, men det gik nu fint alligevel, selvom vi startede på en rød bakke, som jeg ikke var helt tryg ved. Træningen var utroligt hård, da vi alle skulle forsøge at forbedre vores stil og vi brugte nogle muskler, som vi ikke plejede. Efter undervisningen var der kun lige tid til to ture op og ned, før lifterne lukkede. Vi sluttede af med en "Skidmenu" på Mc D. Ja i Sverige hedder alt med Ski jo "skid" :-)

Fredag morgen stod vi tidligt op og pakkede. Bosse og Andreas kørte til Sälen for at stå på ski, imens Preben, Lars, Christine og jeg tog på en guided snescooter tur i fjeldene. Det var en fed oplevelse. Vi kørte i svært tilgængeligt terræn og kørte da også fast et par gange. Vi kørte ud over nogle tilfrossede søer, hvor vi rigtig kunne give den gas, ellers foregik det for det meste i et tempo på 20-30 km/t. ind imellem træerne på de små snoede stier.
Vel hjemkommet fra snescooter turen, satte vi næsen mod Oslo båden. Vi havde en hyggelig sejltur hjem, med god mad, vin og hvad der ellers hører til. Vi var i havn lørdag morgen og kørte til Hørsholm og hentede vores bil og tog afsked med Lars og Christine. Så gik turen mod Svogerslev, hvor hundene ventede med logrende haler og begejstret gøen :-)

Alt i alt en fantastisk tur sammen med nogle super skønne mennesker.

3 kommentarer:

Johanna sagde ...

Det lyder som om I har haft en super fed tur - tak for beretningen!!!!

Tina Mette Jørgensen sagde ...

Ihhh hvor lyder det bare fantastisk. Jeg får rigtig meget lyst til selv at skulle på skiferie sammen med gode venner :-)
Dejligt at høre om jeres fede tur ;-)
Smil fra Tina

Anonym sagde ...

tak for en super tur :)