fredag den 2. januar 2009

Godt Nytår - et tilbageblik på året der gik

Godt Nytår til alle bloglæsere.
Vi er netop hjemkommet fra en super hyggelig nytårsaften hos Louise.
Aftenen foregik stille og roligt med god mad og hygge med dvd. De 10 Sheltier trissede ligeså stille rundt sammen og hyggede. vi var heldigvis langt væk fra fyrværkeri, men kunne høre lidt i det fjerne og da klokken slog 12, kunne vi sidde i sofaen og betragte fyrværkeriet inde over Ribe, i god afstand til larmen.


Nytåret indbyder til et tilbageblik på året der gik og det indbyder også til at se sine gamle målsætninger igennem og til at opstille nye målsætninger.

Januar
Preben og Kayne startede året med at deltage i den internationale konkurrence MyDog i Gøteborg. Til dette stævne var der kun AG3 og SP3, derfor kunne jeg desværre ikke deltage med Zinnia. Kayne havde nogle gode og hurtige løb, men fik små dumme fejl og blev disket.

Preben og Godis var på hvalpe agility kursus hos sarah Lorentzen og Zinnia og jeg startede intensiv felttræning på balancebommen.


Februar
Vi var til indendørs stævne i Ribe, men det var bestemt ikke nogen succés for vores vedkommende, det blev til 7 disk ud af 8 mulige. og fejl i det sidste løb. Det var første stævne hvor jeg satte Zinnia tilbage på balencenfeltet, når hun ikke blev indtil frigiv kommando.

Border Collie klubben holdt stævne indendørs i Vallensbæk, heller ikke her hvade vi den store succés. Mange fejl og frivillig disk på ballancen. Zinnia vandt dog SP2 med 5 fejl.
Godis er startet på at træne udgangsposition på balancefeltet.


Marts
Angel er starte på Agility hold i Hvalsø hundevenner. Det er en stor udfordring for hende at skulle koncentrere sig mellem så mange hunde og mennesker.
Preben og Godis har gennem vinteren gået på lydighedskursus hos Charltte Lyngholm.
Jeg har holdt et par kurser i agility for trænerne i HHV og vi har haft Anita Axelsson her for at holde kursus for os.
Godis bliver udstillet i hvalpeklasse på DSSK's specialudstilling, hvor han får SL og bliver nr.2 af 2. Vi deltager i agility stævne i Oxie i Sverige, hvor Zinnia på sin 3 års fødselsdag vinder SP2 foran 51 andre hunde. Samtidig bliver hun nr.2 i SPÅ, hvor Preben og Kayne bliver nr.3.


April
I april måned starter jeg med at give Angel naturlægemidlet Baldrian, mod hendes angst/stress. Jeg holder flere agility kurser for trænerne i HHV og starter også på at undervise på nogle aftenkurser i MBS. Preben og Godis deltager på et unghundeagility kursus i Ribe, med Tina Mette, som instruktør. Og senere deltager Preben og Kayne på et kursus ligeledes med Tina Mette som instruktør.

Måneden slutter med sæconens første udendørs stævne, hvor Zinnia vinder SP2 og rykker i SP3, samtidig bliver hun nr.3 i SPÅ hvor Kayne bliver nr.7.


Maj
Maj måned starter med internationalt agility stævne i Hillerød. Zinnia har nogle gode løb i SPÅ og bliver henholdsvis nr. 2 og 4. Preben og Kayne løb forrygende i SP3 og vandt klassen.

Marie Hansson udgiver en ny agilitybog "Agility starter" Jeg har en del billeder med i denne bog. Det er herligt at se billederne blive brugt.

I Pinsen er vi til 3 dages stævne i Ribe. Zinnia får ingen resultater, der er småfejl i alle løbene og i AG løbene sætter jeg hende tilbage på ballancefeltet. Preben og Kayne har deres hidtil bedste stævne med 2. pladser i SPÅ og AGÅ, samt kvalifikation til finalen, hvor de sluttede på en flot 3. plads efter endnu et fejlfrit agility løb.

Dusty fylder 9 år og Zita fylder 15 år - det bliver selvfølgelig fejret på behørig vis.
Jeg deltager på et agility kursus med Jenny Damm som instruktør og Preben deltager på et med Tina Mette, som instruktør.

Preben og Godis slutter måneden med at gå op til deres første lydighedsprøve nogensinde. De klarer det flot og Godis får titlen LP1 i en alder af blot 10 måneder og 5 dge gammel. Resultatet lød på 165,5 point og 4. vinder.


Juni
Måneden starter med det traditionsrige ugekursus i Ribe. Vi bliver undervist af Jenny Damm og Sarah Lorentzen. De to instruktører holder også hver et to timers unghunde agility kursus, som Preben og Godis deltager på. Efter ugekurset tager Preben og Kayne alene til stævne i Hillerød, hvor de løber fejlfrit i AGÅ og bliver nr.4.

Det internationale agility stævne i Ølstykke er resultatmæssigt ikke nogen succés for Zinnia, men alligevel er stævnet et gennembrud, for det er ved dette stævne at Zinnia for første gang bliver på ballance feltet indtil min frigivelseskommando og det var en stor sejr i sig selv. Preben og Kayne løb fejlfrit i AGÅ og blev nr. 3, samtidig bliver de udtaget til DM, det er aller første gang for Kaynes vedkommende.

I slutningen af måneden er Godis igen til lydighedsprøve og endnu engang får han 1. præmie men denne gang bliver han også 1. vinder ud af en klasse på 13 hunde. Pointene var 173,5 ud af 180 mulige.


Juli
Dania Cup blev dennegang holdt i Næstved på et dejligt areal. Vi camperede på arealet og havde en super hyggelig ferie sammen med nye og gamle venner. Der blev rigtig spist,hygget og drukket om aftenen rundt i de forskellige fortelte. agilitymæssigt blev det lidt af et gennembrud for Zinnia. Hun startede mandagen med at blive nr.2 i SP3, kun slået af en Finsk landsholdshund. Sammen dag blev hun nr.2 i SPÅ, kun slået af Bettina og Dio. Torsdag blev Zinnia nr.4 i SP3, hvor der stod 3 udlændinge foran, denne gang var alle de danske landsholdshunde i mellemklassen fejlfrie, men Zinnia slog dem alle på tid. Fredag løb Zinnia fejlfrit i AG2 og vandt klassen.

Jeg var også tilmeldt med familien Silfverbergs unge sheltie Scanty, fordi udenlandske deltgere ikke måtte løbe i klasse 1. Agility klasserne fungerede ikke for os, men det gjorde springklasserne derimod. Scanty og jeg vandt 2 x SP1 og blev nr.2 i en klasse og så var Scanty rykket i SP2, så Victoria selv kunne løbe med hende på stævnets sidste dag.
Jeg løb også et par løb med Andreas' Twiggy, de dage hvor Andreas dømte. Vi fik bla. en 8 plads i SPÅ. Preben og Kayne havde et super løb og blev nr,6 i AGÅ om søndagen. Mandag styrtede Kayne på vej op ad A'et og det satte lidt præg på løbene resten af ugen.

Midt på måneden fyldte Kayne 7 år og Godis fyldte 1 år. 1 års fødselsdagen blev fejret med et unghunde agility kursus med Ann-britt, som instruktør. En aften tog vi også til stævne i Oxie, men der var desværre ingen resultater at skrive hjem om.


August
En travl måned hvad agility angår. Vi startede med at tage til stævne i Vejle, hvor Zinnia vandt SPÅ og AGÅ og Kayne vandt SP3. Dagen efter var vi i Viby, hvor Kayne løb tre fejlfri løb ud af tre mulige og vandt AG3 og dermed sit første AG cert. Zinnia løb fejlfrit og blev nr.2 i AG2 og rykkede dermed i AG3. Desuden vandt Zinnia SP3 foran Kayne og fik sit første spring cert. Sikke en weekend :-)

Preben og Godis er startet på unghunde agility kursus i Hillerød hundevenner.

Til stævnet i Albertslund løb Zinnia og Kayne fejlfrit i SPÅ og blev henholdsvis nr. 3 og 5. Dagen efter tog jeg til Langeskov, for at se om Zinnia og jeg kunne få den sidste DM udtagelse i AGÅ, det lykkedes desværre ikke, da Zinnia gik forkert i slalom.

Weekenden efter var der DKK international AG stævne i Vejen, her var næsten alle vores løb nogle lige-ved-og næsten løb. Zinnia var dog fejlfri i begge sine holdløb og havde hurtigste tid i begge løb. Zinnia's hold Wowchesky vandt holdkonkurrencen og var derfor urørlig inden den sidste konkurrence om Årets agility hold.

September

Vi deltager i Hold-DM, Zinnia og Kayne er på holdet "Landet rundt" sammen med Chip og Duddi. Dusty er med på holdet "Revl og Krat" sammen med Diesel, Cody og Djohs. Revl og Krat får en fornem 3.plads og Landet rundt bliver nr.5. Dagen efter løber Kayne individuel DM for første gang. Han bliver desværre disket i første løb, men gennemfører agilityløbet fejlfrit.

Årets sidste udendørs stævne er DKK internationalt i Albertslund. Zinnia vinder SPÅ om lørdagen og AGÅ om søndagen, dermed kvalificerer hun sig til finalen i Årets agility hund. Preben og Kayne er også kvalificeret, men de vælger ikke at løbe finalen. Zinnia bliver desværre disket på tredie forhindring, da starten er svær og Zinnia tyvstarter. Resten af banen løber hun et kanon løb. Vi ender på en 11. plads i den samlede stilling, lige udenfor præmierækken.

Zinnia's hold "Wowchesky" vinder konkurrencen om Årets agility hold og Prebens hold "Puhaa" bliver nr.2.

Weekenden efter er vi i Ribe hvor jeg holder begynder/unghunde agility kursus.

Preben er supporter ved VM i agility i Helsinki og Angel fylder 2 år.

Oktober

I starten af oktober bliver Zinnia parret af Godis, ved et uheld... Hun bliver efterfølgende steriliseret. Jeg starter med at undervise i agility hveranden uge på Hasselgård.

Preben og Godis deltager på et agility kursus med Englænderen Lee Gibson. Samme weekend bliver Zita dårlig og vi må gå den tunge gang og få hende aflivet - hun blev 15 år og 5 måneder.

November

Border Collieklubben holder indendørs agility stævne, hvor Zinnia lægger ud med at vinde AG3 foran 33 deltagere, hvoraf halvdelen er svenskere. Dermed får Zinnia sit første Agility cert.

Mandagen efter stævnet er jeg på kursus med Marie Hansson - kurset er om mentalt stimulering af hunden.

Preben og Godis deltager på endnu et agility kursus med Tina Mette.

December

Angel bliver steriliseret og vi afslutter året med agility stævne i Ølstykke hallen, hvor Zinnia brillierer med at vinde AGÅ og SP3 og vinder sit 2. spring cert. Kayne løber fejlfrit i SPÅ og bliver nr.4

Nytåret bliver fejret sammen med Louise og vores i alt 10 hunde, en rigtig hunde nytårsaften ude på landet med mindst mulig larm.

1 kommentar:

Christine Andersen sagde ...

Tak for et sjovt år :)
Og tak for sidst.
Hils spasseren
:) Christine