lørdag den 27. december 2008

Tid til indendørs sysler

Så er juledagene overstået. Juleaften var vi hos mine forældre, sammen med min faster og min moster og alle hundene. Det vil sige 6 personer og 10 Sheltier. Ja, der skulle jo egentlig have været 12 Sheltier, men vi har jo måttet sige farvel til både Zita og Zille indenfor kort tid.
Juleaften gik stille og roligt, hundene enedes fint og det eneste problem var at finde sig en ledig stol eller sofaplads ;-)

Desværre har jeg været syg juleaften og i juledagen, så derfor har den stået på indendørs aktiviteter for hundene. 1. juledag fik jeg set dvd'en med Susan Garret's Crate Games. Og det måtte selvfølgelig straks afprøves på Zinnia. Hun fattede det hurtigt og resten af dagen ville hun hele tiden ud i bryggereset, hvor jeg havde trænet med hende :-) Angel var den næste og hun fattede det også hurtigt. Angel er jo noget forsigtig og bryder sig ikke om at man skal tage fat i hende eller hendes halsbånd, når hun skal lave noget. Men ved Crate games fik jeg hende til at "tænde" på at jeg hev hende bagud i halsbåndet og slap hende og så susede hun ind i buret. Senere på dagen satte jeg buer på slalomen og trænede lidt med Angel. Her forsøgte jeg så at hive hende tilbage i halsbåndet og så sende hende mod slalom, det virkede rigtig godt og hun tændte og fik god fart på.

I dag har jeg så prøvet Crate games med Kayne. Det der tog ca. ½ time at lære Zinnia og Angel, det tog godt en time at lære Kayne... Han er ikke meget for at tilbyde noget. Han ville ikke tilbyde en sit i buret, selvom han var blevet lokket ned i sit adskillige gange og belønnet med lækkert roastbeef og ost. Da han endelig havde lært at blive siddende derinde og fik bygget "release kommandoen" på, ja så ville han ikke tilbyde at gå ind i buret igen, på trods af at han blev stopfodret med lækkerier, når han var derinde. Han stod bare og gloede på mig og peb og drejede rundt om sig selv. Til sidst måtte jeg lokke ham til at gå ind i buret, ved at vise ham en guf bag buret. Efter utallige forsøg tilbød han at gå i buret, men næsten hver gang skulle han lige dreje en gang rundt om sig selv og pibe lidt, før han overgav sig. Ja, sådan er de så forskellige de små hunde :-)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

I ser ud at ha haft en hyggelig jul, selvom du var syg. Og stilig er preben dessuden... ;)
Tak for det flotte julekortet vi fik på posten! :)
Ses i My Dog, då Zinnia jo skal have CACIAG og svenskt cert! :P