mandag den 15. september 2008

Årets sidste udendørs konkurrence


I weekenden har vi været i Albertslund til årets sidste udendørs agility konkurrence. Det var første gang at et internationalt DKK arrangement blev afholdt i albertslund. Der var fint plads til de tre agility ringe samt lydigheds og rally/HTM ringe.
Lørdag startede vi med at løbe AGÅ, der var en 90 graders slalom indgang i starten af banen. Jeg satsede på at trække Zinnia ind i slalom, men hun så slet ikke slalom og strøg lige forbi mig og løb op på balance bommen - disk. Vi løb videre og Zinnia sprang af balancen... Og jeg kunne ikke sætte hende tilbage, fordi vi allerede var disket. Feltet på A-et var noget tyndt. Derefter skulle vi over balancen igen og her tog Zinnia et super felt og blev stående til mit "ok". Se Zinnias løb her: http://www.youtube.com/watch?v=DZr5TK-RxeA
Kayne fik fejl i slalom og så fik han fejl på A'et og løb udenom flyvet, derefter blæste han ned fra midten af balancen, så den tog de lige om. Der skete heldigvis ikke noget.

Kayne

Næste klasse var også AGÅ, det var den klasse, som skulle løbes søndag, men pga. at det vil være meget presset med tiden søndag hvis man først skal afvikle AGÅ og derefter udregne point og først derefter finde ud af stillingen før finalen, så har man valgt at lægge AGÅ- søndag om lørdagen. I denne klasse løb Zinnia et rigtig godt løb, med fine felter og hun endte som nr.2 - kun slået af Jesper og Indi. Zinnia fik dermed 12 point i konkurrencen om Årets agility hund og sammen med de 3 point i forvejen kom hun op på 15 point og kvalificerede sig til finalen. Kayne løb også et flot løb, men fik desværre fejl på nedgangen af balancen.

Så var det tid for SPÅ - en rigtig spurt bane. Zinnia løb et super løb og vandt klassen foran Jesper og Indi. Dusty var fejlfri i SPÅ senior, men Zinnia slog hans tid med 1 sekund :-)
I SP-hold fik Zinnia fejl indgang i slalom, men ellers et godt og hurtigt løb. Kayne var fejlfri.

AG3 var en rimelig svær bane og igen havde man valgt en 90 graders indgang til slalom. Zinnia gik i 2. port , siden tøvede hun så meget i ved forhindring 7, hvor jeg skulle skifte bagved hende, så hun løb videre frem og tog forhindring 8 bagfra. Resten af løbet gik rigtig godt og de steder hvor jeg troede at jeg ville få problemer gik det fint. Kayne blev disket i denne klasse, da han sprang på A-et i stedet for at løbe i tunellen.

Denne dag var min faster Merete også i albertslund. Hun deltog i lydigheds klasse 3 og hende og Trunte opnåede Deres tredie 1. præmie i klassen og blev dermed Dansk Lydigheds Champion - STORT TILLYKKE.

DKLPCH Bubbly Miss Soffy - Trunte

Søndag morgen startede med at vi ved ankomsten til stævnepladsen opdagede at bilen var punkteret på det ene baghjul. Vi pakkede ud og så ville Preben skifte hjul, men det viste sig at vi ikke havde noget reservehjul. Istedet skulle der være et reperations kit og en kompressor, så man kunne sprøjte noget i dækket og køre vider på værksted, men det var ikke noget reperationskit, så Preben måtte arrangere autohjælp og få bilen på værksted og få fat i en lånebil.

Vi løb hold -AG hvor Zinnia blev disket, da hun sprang emellem hjulet og rammen og derefter fortsatte over næste spring. Senere tog hun et spring bag om ryggen på mig. Kayne fik fejl slalom indgang og så sprang Kayne feltet på balancen.

I SPÅ løb jeg med både Zinnia og Kayne. Jeg havde udset en del fælder i den bane, men Zinnia røg i en fælde, som jeg ikke havde set og vi blev disket. Vi fortsatte rundt og fik indgangs fejl i slalom, som igen var en 90 graders indgang - det må have været temaet for denne weekend...

Zinnia

Jeg løb også med Kayne, fordi Preben var i gang med at arrangere bil. Kayne fik indgangsfejl i slalom og så løb han udenom tredie sidste forhindring, jeg tog ham tilbage og rettede fejlen.

Så var det blevet tid til finalen. Det var en ret svær bane, med en start, som jeg vidste ville volde os problemer, fordi Zinnia har store problemer med at blive i starten - det havde hun ellers ikke tidligere, men det er et stort problem nu. Preben valgte at trække Kayne, da denne bane ikke var noget for dem.

Zinnia blev disket på 3. forhindring, som hun tog bagfra. Hun er ellers rigtig god til at blive handlet ind imellem forhindringer, men det kræver at jeg kan nå at være i position og det kunne jeg ikke pga. at Zinnia ikke kan blive i starten. Resten af banen løb vi i fin stil, det var en utrolig hård bane at handle hvor man måtte kæmpe for at nå op og være på de rette steder for at vise hunden i rigtig retning. Jesper og Ann-britt viste klasse og løb i alt tre fejlfri løb. Jesper vandt finalen og Ann-brit blev nr.2 med Diesel og nr.3 med Duddi - de er for seje.

Zinnia for fuld udblæsning i finalen

Hos de små hunde løb Susanne og Lillian begge fejlfrit, Susanne vandt finaleløbet, men Lillian og Mille blev nr.2 og de samlede vindere. Hos de store hunde var Sarah og Simic suveræne denne weekend, de vandt begge AGÅ samt finalen og lagde sig dermed i top og vandt konkurrencen om Årets agility hund.

Herefter havde vi præmieoverrækkelser i konkurrencerne om Årets hunde og Årets hold. Vores hold "Wowchesky" havde allerede inde weekenden vundet konkurrencen, men anden pladsen skulle afgøres i weeknden. Det blev Prebens hold "Puhaa" der indtog 2. pladsen efter at have vundet weekendens konkurrence.

De seje tøser - holdet "Wowchesky"

Preben og Dusty løb SP2 senior, men de fik en fejl, jeg så ikke løbet, da jeg løb SP3 samtidig med, så jeg ved ikke hvad det var for en fejl, men de vandt klassen alligevel.

Zinnia's SP3 løb gik op i hat og briller. Der var igen en 90 graders slalom indgang, men denne gang var der fin mulighed for at handle starten som en serpentiner og klare slalom ingangen fint, men så løb Zinnia ud af tredie sidste port, vi startede forfra og igen sprang hun ud af tredie sidste port. Så viste jeg hende igennem de to sidste porte og fortsatte løbet, vi fik lavet noget rigtig god handling med blindskift i en mølle, da jeg sender Zinnia i posen og løber afsted, opdager jeg at Zinnia er løbet bagom og forbi posen, så fortsatte jeg bare hjemad. Æv, det var ellers ikke en særlig svær bane synes jeg, men Zinnia var som en sæk lopper at holde styr på.

Preben og Kayne løb et pænt løb, men Kayne smuttede indenom et spring og blev disket.

Zinnia

Det var så årets sidste udendørs stævne og nu har vi så en længere pause, hvor vi kan få trænet. Jeg skal have trænet løbefelter på A-et, selvstændige slalomindgange og starter.

Billederne i blog indlægget er venligst udlånt af Lene Wöhliche.

Mine billeder fra weekenden kan ses her: http://picasaweb.google.com/gittehof/DKKIntAlbertslund2008#

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Gitte!

Tillykke med de flotte løb i åben klasse. I får jo bare den spring åben til at se pærelet ud med jeres flotte løb, selvom man godt kan se en del fælder i den.

Også et stort tillykke til jeres hold med titlen Årets hold.

Emsi skal scannes onsdag, så nu er spændt på, om der er gevinst denne gang.

Mange hilsner fra
Henriette, søster og co.

Shetla sagde ...

Kæmpe tillykke med de flotte løb i åben klasse!! Og med årets hold!

Kram fra Nanna & Shetla-tøserne