mandag den 4. februar 2008

Træningsweekend

Fredag eftermiddag mødtes jeg med familien Silfverberg på Hasselgård træningscenter. Vi havde booket hallen for 2 timer. Vi satte en hel bane op med alle feltforhindringer, slalom og det hele. Jeg havde kun taget Zinnia med og vi trænede sammen med Andreas og Twiggy. Jeg satte springstøtter op på siden af nedgangen af A'et og bandt en snor imellem, som Zinnia skulle løbe under. Og så havde jeg en af delene fra flyvespringet liggende oppe på A'et, som hun skulle springe over. Det fungerede fint og hun fik den rigtige rytme som derhjemme. Balancebommen gik også helt suverænt, åhh hvor jeg håber at det går ligesådan i weekenden, når vi skal til stævne i Ribe. Efter at have trænet lidt felter fik de to mellemhunde pause og så kom de små hunde på banen og trænede. Til sidst sluttede vi af med at løbe to fulde banegennemløb. Det gik også rigtig godt. Vi sluttede af før tid og kørte hjem hvor Preben havde sørget for at hente lækre pizzaer til os. Og så var der ellers dømt hygge. Vi fik blandt andet lært svenskerne hvem Rune Klan og Amdi Wowcheski er... PuuuHaaaaaa! ;-)
Ved midnat sad vi foran computeren og tilmeldte 6 hunde til DaniaCup og fik booket campingplads til os alle. Bosse var noget fornærmet over at han ikke skulle tilmeldes som VIP ligesom Andreas og Preben :-)
Lørdag formiddag kørte vi til træningshallen igen. Jeg havde taget Angel og Zinnia med. Preben var fotograf, både med video og analogt kamera. Vi startede med at træne Scanty og Angel. Jeg trænede fremadsendelse over en række spring der stod lidt skråt og så brugte vi en del tid på at træne posen. Det er vigtigt at man går meget langsomt frem med Angel og at hun får succes hele tiden. Da hun var rimelig sikker på posen, trænede jeg lidt hjul med hende. Når man tog Hjul og pose i forløb var hun usikker på posen, men når vi tog A'et og posen i forløb sigtede hun selvsikkert mod posen. Det er nu ret tankevækkende, for A'et har vi trænet meget med at der ligger leverpostej til hende når hun er kommet over, så det er hun meget glad for og det er derfor meget positivt for hende, hun føler sig selvsikker når hun løber over A'et og så er hun bedre rustet til at forsøge sig med posen bagefter.
De næste på banen var Indi og Isa. Og så sluttede vi af med Zinnia og Twiggy. Vi trænede stakit, både med indimellem og almindelig slange. Og så trænede vi selvfølgelig lidt felter. Posen stod lige efter A'et, så jeg forsøgte uden snor ved A'et. Nu skulle Zinnia jo alligevel sigte efter posen og det gik også fint, hun sprang ikke feltet.

Søndag satte vi en hesteskobane med 8 spring og en tunnel op. Springene var sat med 4 meters afstand og de 4 midterste spring var dobbeltspring. Kayne, Zinnia, Angel og Dusty fik lidt træning på denne bane. Jeg stoppede dog hurtigt med Zinnia, hun havde jo trænet en del i weekenden. Kayne sprang fint og sikkert, man kunne se at han virkelig koncentrerede sig om at få en præcis rytme og han brugte ryggen rigtig godt. Angel var helt vild, hun løber godt nok stærkt når hun er hjemme i haven. Det var første gang hun prøvede dobbeltspring, men det bekymrede hende ikke, hun havde fuld skrue på og lå vandret i luften. Dusty fik også lidt træning på denne bane, han var lykkelig for at få lov til at træne.
Til sidst byttede vi de 4 af springene ud med en slalom og så trænede Preben med Kayne. Preben trænede i at kunne forlade Kayne i slalomen og Kayne skulle så fortsætte frem til en bøtte med leverpostej. Det gik super godt.
Til allersidst fik Godis lidt træning i fremadsendelse over 3 spring og så blev han trænet i at indtage udgangspositionen på balancen.

Husk at stemme på Angel i fotokonkurrencen her: http://www.hundogtraening.dk/foto/jan/jan_08.htm
Angel er på et af de nederste billeder.

Ingen kommentarer: