fredag den 18. december 2009

Nordisk mesterskab

Fredag morgen kørte vi alle hundene undtagen Zinnia, op til mine forældre. Derefter fortsatte vi videre mod Malmø, hvor vi skulle køre fra sammen med Andreas.
Turen til Stockholm var laaang og de sidste 100 km var der snefald. Vi ankom til hotellet ved 18 tiden. Gunilla og Agne kom fra Gotland og skulle udstille i weekenden, så dem havde vi aftalt at spise sammen med. Der kom flere til, så vi var 10 der spiste sammen. Det var vældig hyggeligt.
Kl. 21 var der kaldt til landsholdsmøde, hvor vi skulle tale om målsætninger for de enkelte hold og have informationer fra landsholdsledelsen.
Lørdag morgen skulle de store hunde starte og med over 140 hunde i klassen, skulle jeg ikke til start lige med det samme. Alligevel tog vi ud i hallen i rimelig tid, både for at få en parkeringsplads nogenlunde tæt på, samt få en plads på tilskuerpladserne.
Først skulle vi løbe SP3. Zinnia var meget tændt og hun stod godt fast på gulvtæppet og hun var meget fremadrettet. Jeg fik lagt mit skift før slalom lidt for langt fremme og fik derfor Zinnia presset ud over et spring, som hun ikke skulle have. Resten af løbet gik som smurt.
I lille klasse gjorde Danskerne rent bord ved at besætte 1, 2, 3 og 7. pladsen. Zinnia’s søster Emsi blev nr. 2 og vandt spring certifikatet og kan dermed også kalde sig SAG(hopp)CH.

Så var det tid til lidt shopping. Jeg vidste fra tidligere deltagelse ved NM, at der ikke er meget tid imellem løbene om søndagen til selve NM, så indkøbene skulle gøres om lørdagen. Jeg synes ikke rigtig jeg faldt over noget interessant. Måske fordi at de fleste boder var total overbefolket. Jeg faldt dog over en rigtig god stand, som havde alskens tørrede godbidder. Altså godbidder uden nogen form for konserveringsmidler i. Man kunne tilmed få dem i bitte små bidder til trænings brug. Der fik jeg brugt en del penge. Jeg synes det er svært at finde egnede godbidder herhjemme, hvis man vil have noget uden konserveringsmidler. Man kan selvfølgelig altid selv lave dem, men det er nu meget rart at have lidt forskelligt en gang imellem.
Efter mange timers venten skulle vi løbe AG3. A’et var ikke placeret ret godt. Det stod allerede som tredje forhindring og forhindringen før var et spring, som de skulle hente fra bagsiden. Det vil sige at her var ingen mulighed for at være foran hunden. Zinnia blev ikke på feltet, så jeg satte hende tilbage og løb videre. Derefter fik jeg ikke skubbet hende på den rigtige side af forhindring 6, men resten af løbet kørte i rigtig god stil og Zinnia havde et super balance felt. Så snart jeg havde løbet kørte vi mod hotellet, hvor der skulle være gallamiddag kl. 20. Det var lidt kikset, for konkurrencerne var sat til at skulle slutte kl. 20.30. Man valgte derfor at flytte landsholdsekvipagerne hos de små hunde frem i klassen, så de kunne komme af sted til middagen. Men de små hunde havde deres første start ca. 19.40. Så de kunne ikke nå at komme til middagen i tide alligevel.

Foto: Sissel Bagge

Søndag morgen skulle vi tidligt op, da vi skulle mødes foran hallen kl. 7.15 til dyrlægekontrol. Derefter kunne vi gå ind i samlet flok, for derefter at gennemgå en grundigere dyrlægekontrol.
Og derefter gik vi direkte til træning på banen. Jeg lagde mest vægt på felterne og starterne.
Vores første løb var en springbane. Natasha og Doobi lagde ud og havde et ok løb, men Doobi sejler desværre udenom sidste spring og det giver en vægring og noget tidsfejl. Tommy og Olsen er fejlfrie, Dorthe og Djohs får en vægring på tredje forhindring og en vægring på muren. Så var turen kommet til Zinnia og mig. Zinnia var meget tæt på forhindring 5 bag fra, men jeg fik hende videre mod tredje forhindring. Ved forhindring nr. 15 stopper Zinnia næsten helt op, da jeg skifter bagom, men vi redder os igennem fejlfrit og ligger nr.4 efter første løb. Holdet ligger nr.3 efter springløbet. Springløbene kan ses her: http://www.livestream.com/agilitymasterskap/video?clipId=pla_b336d385-f1d5-42cc-8df9-bd12503dba9b Danskernes løb starter ved 09.1.


I agilityløbet er Natasha og Doobi fejlfrie, Tommy og Olsen bliver Disket, da Olsen drøner i et forkert tunnelhul. Dorthe og Djohs får en ærgerlig nedrivning på dobbeltspringet. Zinnia er super, hun har en lidt tynd vippe, men ellers går det som smurt og vi kommer fejlfrit i mål og lægger os i spidsen af den individuelle konkurrence. Vores hold ender på en 2. plads efter de finske verdensmestre. Hos de små hunde ligger Susanne og Unique nr. 2 og hos de store ligger Sarah og Simic nr.1.

Agilityløbene kan ses her: http://www.livestream.com/agilitymasterskap/video?clipId=pla_0d8170aa-2389-4fe6-a0c0-7f71fdd28e3b Danskernes løb starter ved 10.30.


Foto: Sissel Bagge
Jeg var noget overvældet over at ligge nr.1. Det var ikke noget jeg havde regnet med. De finske mellemhunde er super gode og hurtige.
Jeg skulle starte sidst i klassen og jeg var noget spændt, men ikke så det var generende. Efter spring nr.6 hører jeg danskerne sige ”ÅHH”, men ved ikke hvorfor. Tror at jeg har reddet noget der så usikkert ud, men finder senere ud af at det er fordi Zinnia har revet en pind. Jeg ser heller ikke at Zinnia får dømt en fejl på opgangen af balancen, så det er først da Zinnia springer nedgangsfeltet på bommen at jeg ved at vi har fejl. Derefter får jeg ikke taget imod, som planlagt og Zinnia styrer lige mod et forkert spring og bliver disket. Ærgerligt at det sidste løb skulle gå sådan. Jeg synes at handlingen fungerede fint og at jeg løb godt til. Jeg blev ikke tilbageholdende, selvom der var nogen der sagde at jeg jo havde god tid, da der var 1,7 sekund til nr.2 og 5 sekunder til nr. 3. Men jeg kan jo ikke holde Zinnia tilbage. Hvis jeg prøver på det vil det først gå galt, for så kan jeg ikke placere mig de steder hvor jeg plejer.
Jeg synes at vi kæmpede for det og det var fedt at opleve at ligge nr.1 efter de to første løb. Vi må håbe at vi kan kvalificere os igen til næste år, så vi kan få revanche :-)

Finaleløbene kan ses her: http://www.livestream.com/agilitymasterskap/video?clipId=pla_efaa8f1a-2446-49c7-ac58-d6c070eee8d5
Zinnia løber ved 17.55.

Direkte efter udmarch og præmieuddeling satte vi os i bilen og kørte mod Malmø. Det var en laaang tur igen. Vi kunne kørte ind i vores egen indkørsel kl. 1.30 om natten.
Tusind tak for en super hyggelig tur til supportere, landsholdsdeltagere og landsholdsledelsen.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Gitte,
Precis det hände mig förra året på SM, allt flöt på som planerat utom just detaljen att jag skulle ligga i ledning inför sista loppet... Tänk att just det ska sätta käppar i hjulet... Då höll det till sista hindret som vi "missade" och fick en vägran, guldet blev en 5e plats. Tycker du gjorde ett bra mästerskap och det var NÄRA... Nästa gång tar du det! /Annika

Anonym sagde ...

Ni var "super dyktige"

Tina

Anonym sagde ...

det må virkelig have været en fed oplevelse at være med - I have nogle super gode løb :)