lørdag den 29. december 2012

Internationalt stævne i Sverige

Zinnia med sine vinder rosetter
Sidste weekend i november tog Channie og jeg på tur igen. Denne gang gik turen til Vårgårda i Sverige. Det ligger nord for Gøteborg, en køretur på ca. 4 timer. Vi var en flok på 9 danskere, som skulle derop. Channie og jeg havde været så heldige at få plads på vandrehjemmet samme sted som hallen lå. Og vi fik faktisk det værelse, der lå aller tættest på. Vi havde ca. 30 meter til indgangen til hallen. Værelset var småt, men fint nok. Og dejligt at det lå så tæt på.
Zushi var den første af mine hunde, der skulle på banen. Det var i AG2. Hun var desværre meget trykket og usikker. fik flere vægringer og blev disket.
Næste løb var SP3 med Zushi. Her var hun trykket i starten, men fik mere og mere fart på. Så kom vi til mellemklassen i AG3. Det var den klasse som jeg satsede på. Da der var et internationalt cert at kæmpe om. Men øv, det gik galt i starten af banen, da jeg ville sende Zinnia til en kort tunnel, for at kunne få et forspring. Zinnia løb ikke i tunellen, men fik en vægring og nåede at tage  et spring, så det blev en disk. Resten af løbet var selvfølgelig perfekt... I SP3 havde vi et super løb - lige indtil jeg placerede mig foran slalom, så Zinnia ikke havde en mulighed for at gå rigtigt ind... øv øv øv.
Lørdag aften kørte vi ind til en nærliggende by, hvor vi fandt en kinesisk restaurant at spise på. Det var en rigtig hyggelig by, som var smukt julepyntet.

Søndag havde samme program som lørdag, så det var igen Zushi der skulle først på. Her gik det meget bedre. Det blev til en vægring på forhindring nr. 2 og ellers fejlfrit og med en super balancebom. Det blev til en 7. plads ud af 62 hunde. Ja 62 hunde i AG2 lille. Det var altså lidt vildt.
I SP3 gik hun dog tilbage i sit usikre løb igen. Symptomerne var meget de samme i sommer lige inden hun gik i løbetid, så jeg tror hun er rimeligt påvirket af hormonerne.
Så skulle Zinnia løbe den vigtige AG3. Vi havde et super løb indtil 5. sidste forhindring, hvor hun fik en flyver på vippen. Øv øv øv. Så gik gejsten lidt af på resten af banen. V kom i mål med 5 fejl og 2. hurtigste tid, kun slået med 1/100 del af Elin og Bixx. Det varsååå tæt på.
Så skulle vi løbe dagens sidste klasse SP3, som var en rigtig racerbane. Jeg havde gået til at tage imod flere steder, men da jeg kom på banen kunne jeg slet ikke nå det, men måtte skifte bagved. Zinnia var dog så tændt og fremadrettet at hun ikke mistede fart på det. Så  det endte med at vi vandt klassen med 0,80 sek til nr. 2, som var Elin og Bixx.
Da vi stod og ventede på præmieoverrækkelse for Zinnia, fik Channie sig en overraskelse, da Lady vandt svensk spring cert og dermed blev Svensk Spring Champion - Stort Tillykke. Så vi kunne køre hjem med armene højt over hovederne :-) Tak for en hyggelig weekend.

Diverse Agility kurser og træningslejr på Bornholm


Smuk solnedgang på Bornholm
Første weekend i november tog Channie og jeg til Bornholm for at besøge Vivian og Søren og for at træne agility. Vi skulle blandt andet indvie Vivians nye og super lækre agilityhal :-)
Denne gang havde vi sørget for ikke at sætte så stramt et program. Der skulle være tid til at opleve noget og slappe lidt af og så skulle fokus være på træning af vores egne hunde.
Vi ankom fredag aften efter en noget vuggende sejltur... 
Den nye lækre agilityhal
Lørdag sov vi lidt længe og fik bagefter slæbt forhindringer ind i hallen og trænet ca. 3-4 timer. Efter en lækker frokost tog vi på sightseeing rundt på øen og fik samtidig luftet hundene. 
Kl. 17 ankom et mylder af mennesker. Og så holdt Channie og jeg kursus i tre timer. Vi underviste på to baner i hallen samtidig. Og det gik super godt.
Lady
Efter at have undervist fik vi lækker mad og så sad vi og snakkede i flere timer. Super hyggeligt.
Næste formiddag trænede vi også 3-4 timer, spiste frokost og tog derefter på sightseeing. Vi gik en dejlig tur med hundene og så en fantastisk flot solnedgang. 
Vi kunne lige nå en kop te og lidt afslapning inden turen gik til færgen. Og denne gang var det en rolig tur. Og vores 5 velopdragne hunde vakte beundring hos mange :-)

Lady
2. weekend i november var det meningen at jeg skulle holde 2 dages kursus for en DCH klub i Jylland. Men onsdagen inden fik jeg at vide at kurset var aflyst pga. for få tilmeldte. Der var vist ikke blevet gjort ret meget reklame for det, ud over at det var opslået på DGI's hjemmeside. 
En af dem, som skulle have deltaget, var dog så skuffet over at det ikke blev til noget, så hun kontaktede mig og spurgte om jeg i stedet for ville undervise en lille flok på Fyn om søndagen? Det ville jeg gerne. Og i løbet af en halv dag  havde hun 9 personer, som gerne ville på kursus... Så det blev udvidet til 5 timer i ridehus på Fyn og søndagen. Fantastisk at det kom op at stå så hurtigt det arrangement. Og det gik rigtig godt og var super hyggeligt. Tak Julie, fordi du fik det arrangeret.

3. weekend i november var jeg engageret til endnu et DGI kursus. Denne gang i hallen i Ringsted. Her holdt jeg et kursus hvor vi lagde vægt på timing af frontcross og serpentiner. Der blev rigtig terpet position i skift og vi trænede "find serpentiner" i banegennemløb. Jeg følte virkelig at folk fik en forståelse for hvor meget deres position i skiftene egentlig betyder. Og vi trænede på nogle baner, som folk kunne tage med hjem og prøve at sætte op og træne deres positioner på.  
Gåtur i den smukke natur på Bornholm

torsdag den 13. december 2012

Løvfaldsstævne

Zushi vandt sit første cert i spring
Jeg hentede Dorthe og SeeMe kl . 5.45. Inden da havde jeg mødt en flok sovende køer i min nabo's have. Det er altid spændende at bo på landet ;-)
Jeg passede Prebens hunde,så vi havde bilen godt fyldt op. Det var hamrende koldt, så vi lod hundene sidde i bilen, der kunne de holde hianden varme. Og der kom heldigvis sol i løbet af dagen, så der var varmere udendørs end inde i ridehallen.
Mit første løb var AG2 med Zushi. Vi havde et godt løb, men en enkelt fejl på slalom. Men vi vandt klassen.
Så skulle Zinnia løbe AG3. Vi havde et godt  og fejlfrit løb og vandt klassen :-) Jeg løb også med Godis og han blev desværre disket. Så løb vi SP3. Godis fik desværre en nedrivning, men Zinnia var fejlfri og vandt klassen :-) Jeg kan ikke huske hvad Zushi lavede, men hun fik i hvetfald fejl. I den sidste SP3 skulle jeg løbe med alle tre hunde indenfor 9 hunde. Så Pia blev engageret som hundeholder. Først var Godis på banen. Han var fejlfri. Så kom Zinnia, hun var også fejlfri og vandt sit tredie løb af tre på dagen. Og Godis blev nr. 2. Så var det Zushi's tur. Også hun løb fejlfrit. Jeg satsede på en løbende start og det satte fut i hende. Hun vandt klassen med næsten 3 sekunder foran nr.2 som også var fejlfri. Zushi var 2 sekunder langsommere end Zinnia. Zushi vandt dermed sit første cert. En herlig dag hvor jeg kom hjem med mange gode præmier.

Sjællandsmesterskab

Zushi
Weekenden efter VM var der Sjællandsmesterskab indendørs i VAS. Vi startede dagen med SPÅ Hvor både Zinnia og Zushi løb fejlfrit. Zinnia vandt sin klasse og Zushi blev nr. 4 i sin klasse efter 3 svenskere. Så løb vi SP3, hvor Zinnia rev en pind, ellers et godt løb og hurtigste tid. Zushi rev også en pind, og slog sig på den, så vægrede hun næste forhindring. Der skal ikke så meget til at gøre hende utryg. Tredie løb var AG3 hvor Zinnia var fejlfri og vandt klassen. Et super godt løb, på en bane som jeg til at starte med, ikke anede hvordan jeg skulle takle. Zushi's AG2 løb blev til to vægringer og hun var lidt usikker. Så var det AGÅ, som var afgørelsen af Sjællandsmesterskabet. Man skulle løbe i modsat rækkefølge af resultatet i SPÅ, så jeg skulle løbe sidst og Preben og Godis løb 2. sidst. Preben og Godis blev heppet rundt på banen og der var vild jubel, da de kom fejlfrit igenem i en god tid. Stemningen var helt vild. Folk synes det var sjovt at vi konkurrerede om topplaceringen. Så gik Zinnia og jeg på banen. Det var sådan en bane, hvor man var i sidtse øjeblik hele vejen rundt, men det er jo det der oftest kører bedst for os. og det gjorde det også her for Zinnia løb fejlfrit og i hurtigste tid og  blev Sjællandsmester :-)
Og så vandt vi et letvægtsspring - Herligt.
Så skulle de små hunde på banen. Her løb Zushi et flot fejlfrit løb  og blev nr. 3 i klassen og sammenlagt nr. 2 i Sjællandsmesterskabet, efter Svenske Annika med Idun. Superflot af lille Zushi. Og det var iøvrigt Zushi's kuldbror Zen, som vandt AGÅ.


Agility VM 2012

Zinnia klar til VM
udsigt fra bjeret, ned over den lokale agilityklub
Hanne , Tommy og Jeg kørte sammen til VM, som i år blev holdt i Tjekkiet. Vi kørte i min bil, hvor vi havde masser af plads til både oppakning og hunde. Vi kørte tirsdag morgen kl. meget tidligt. På færgen mødte vi Poul og Dorthe og Vivian og Søren. Og så gik det ellers bare derned af igennem Tyskland. Vi var fremme ved hotellet ved 19 tiden. Hotellet lå i en lille forstad, og det var ikke særligt prangende, men fint funktionelt. Foran hotellet var der et lille græsstykke, hvor hundene kunne blive luftet. Og ca. 100 meter derfra, var der en park. Der var desuden gåafstand til flere udmærkede restauranter. Maden var god og afsindig billig. Onsdag formiddag kørte vi til hallen, men vi kunne ikke få lov til at komme ind og se. Fik dog alligevel sneget os ind, men blev smidt ud igen. På vej hjem fra hotellet stoppede vi ind langs vejen, på et bjerg, og gik op ad en sti for at lufte hundene. Og hvad møder man på sådan et tilfældigt bjerg i Tjekkiet? Den lokale agility klub, hvor det japanske agility landshold løber og træner :-) Det var lidt sjovt. Torsdag morgen skulle vi til dyrlægekontrol, måling og træning. Alt gik godt. Og underlaget var suverænt at løbe på. Zinnia var som altid til træningen sådanne steder, totalt oppe at køre, men lystrede rigtig godt.
De lækreste burgere

Torsdag eftermiddag var der indmarch.  og bagefter løb de store hunde hold. De løb en jævnt kedelig bane, som ikke havde så mange handlingsalternativer. Om aftenen skulle vi finde et sted at spise. Der var rigtig mange spisesteder lige rundt om hjørnet og mad og drikke var meget billigt. Vi fandt et lille sted i en kælder, der mest af alt lignede en grotte. Det var super hyggeligt og med god mad. Vi var der faktisk 3 gange i løbet af turen dernede. Her fik vi ½ lliter øl og en kæmpe burger for 129 Tjekkiske koruna. Det svarer til ca. 43 danske kr.
Fredag skulle de små hold starte. og siden skulle mellem holdene løbe deres springløb. Herefter skulle de store hunde løbe AG hold og derefter mellem hundene AG-hold. Det vil sige at Mellem holdene og de store hold fik afsluttet deres konkurrence om fredagen.
Spring hold banen for mellemhundene var en udfordrende bane, med mange handlings alternativer. Det synes jeg er de fedeste baner at løbe. Zinnia havde et rigtig godt gennemløb, men rev desværre på muren. Tommy og Olsen fik en vægring og en nedrivning. Marianne og Zippo blev desværre disket. Og Ann-Britt fik en vægring, som tog noget tid. Øv, så var der ingen chancer for os :-(

Det gode spisested i grotten

I vores AG-hold løb var vi enige om at vi ikke kunne nå noget, så vi skulle hver især ind og fyre den af og have nogle fede løb. Hmm. Det kan godt være at det var fordi vi satsede at det gik galt. Synes egentlig at Zinnia og jeg havde et godt løb, men vi blev disket. og samtlige af mine 3 holdkammerater blev også disket. Der var generelt rigtig mange der blev disket på bane, da den havde nogle interessante kombinationer. Men den var bestemt ikke tåbelig.
Jeg fik shoppet lidt i hallen og fik købt et nyt stævnetelt. Det er lidt mindre end DKK teltet, og vejer og fylder noget mindre.  Jeg bestilte også en 3 meters tunnel, som de havde 10% rabat på og som kom ned i en pris på lige godt 1000 kr incl. fragt hjem til Danmark. Og så købte jeg sandsække, til at holde tunnellen fast. Jeg plejer ellers aldrig rigtig at købe noget til VM, men havde sørget for at sætte lidt penge af til agility snold denne gang :-)
Lørdag morgen skulle de små hunde starte individuelt. De danske små hunde brillierede med tre fejlfrie løb og lagde sig ind som nr. 7, 8 og 9. Super flot :-)
Mellemhundene fik en god springbane, med god handling. Jeg var lidt i tvivl om hvordan jeg skulle handle før efter slalom. Enten skulle jeg tage imod før slalom ellers efter. Vaklede en del på det punkt, men besluttede at tage imod, da jeg ellers ville miste tid efter slalom. Christine og Breezy var første danske mellem ekvipage på banen. De blev disket. Breezy var lidt fjollet til at starte med, men fik så samarbejdet i gang og afsluttede fint. Så kom Zinnia og jeg på banen. Zinnia fik udført sit start ritual. Hun plejer at ligge og rulle sig, når vi går og venter i startområdet udendørs til konkurrencer. Det overførte hun så til startboxen ved dette VM :-) så før hver start så lå hun med alle 4 stænger i vejret og rullede :-)
Kirken ved siden af vores hotel
Vi lagde godt ud, men på vej mod slalom skifter Zinnia retning et kort øjeblik og løber ind foran mig, så jeg stopper op, og da jeg har fart på, får jeg overbalance og falder, imens Zinnia går rigtig ind i slalom. Jeg falder ret voldsomt og Zinnia går selvfølgelig ud at slalom og kommer over til mig. Jeg kommer på benene og vi løber videre. Men har ondt i min venstre hånd, som jeg tog fra med. i slutningen af løbet kan jeg dog mærke at jeg har taget kraftigt fra med mit højre knæ også og det begynder at gøre ondt. Vendingerne på de sidste forhindringer bliver ikke så optimale, da jeg ikke er så fokuseret. Øv for pokker - hvorfor skal man være så uheldig??? vi kommer i mål med 5 fejl og lidt tidsfejl. Zinnia kommer på bordet og får tjekket sin chip. Jeg sætter mig på bordet og kan næsten ikke rejse mig igen... Tankerne flyver rundt i hovedet. Kan jeg løbe i morgen? Er der sket noget alvorligt med håndleddet og med knæet? Jeg kommer ud og får ispose på knæet (godt at vi havde Select Healthcare som sponsor, og at de havde sørget for en førstehjælps taske til os - Tak! )  Går ud og får skridtet Zinnia af. Vil jo helst ikke overlade hende til andre. Det næste stykke tid har jeg skiftevis is og elastikbind på, for at undgå at knæet hæver.
De små hunde lå som nr. 9 med tre fejlfrie løb og lidt tidsfejl inden det afsluttende løb. I agility løbet præsterede de 4 fejlfrie, dog en med tidsfejl. Men de vandt AG hold løbet. Og da man i år fejrede vinderne af de enkelte klasser, så skulle vi ned og løbe rundt og fejre dem. Sammenlagt vandt det lille hold bronce. Det var bare så flot. Mit knæ var heldigvis kun ømt, og der var ikke noget galt inden i, så jeg skulle da også med ned og løbe rundt :-)
Søndagen startede med lille klasse individueltHer havde Danmark 3 hunde i top 10 og Sverige havde to hunde i top 15. Så det var ekstra spændende. Da Natasha havde to hunde lige efter hinanden, så fik hun rukket Prima lidt frem, så hun skulle starte tidligere. de leverede et fantastisk fejlfrit løb og lagde dermed stort pres på. Så skulle Natasha på med Cider. Det blev desværre til en disk. Derefter kom Susanne og Dweet. Dweet rev desværre den første pind og blev siden disket. Prima lå stadig i top. Og det var kun de to som lå nr. 1 og 2 fra første løb, som slog hende. Så Prima og Nataha vandt Bronce og en individuelt 3. plads i agility løbet. Så flot. Og så skulle vi ned og løbe rundt igen. Det var herligt :-)
Så blev det mellemhundenes tur. Christine og Breezy lagde ud med et flot løb, kun en enkelt fejl på balancen. Jeg ville se Silvia Trkman og Le, og de skulle løbe ca. 9 hunde før mig. Så jeg varmede Zinnia op og varmede mig selv op. og så lod jeg susanne stå med Zinnia imens jeg gik ind og så Silvia. Og hvilket løb... Unge vilde Le løb et fantastisk fejlfrit løb, med en balancebom, der fik hele hallen til at juble. Taget lettede næsten. Hvor var det vildt. Og Silvia endte da også med at vinde dette løb med 1½ sekund...
Træningsbanerne er sat op i hallen
Så gik Zinnia og jeg på banen. Zinnia fik lavet sit rulle ritual og så var vi klar. Det var en god bane med god mulighed for at lave serpentiner. Vi havde et super løb. Jeg kan kun se at jeg kunne være mere optimal et enkelt sted i slutningen af banen, men hun havde super hurtige felter og vi var fejlfri :-) Det rakte til en 10. plads i dette løb. Så skulle Pia og Lucky på banen, det blev desværre til en disk. Den samlede vinder blev for 3. gang Natasha Wise og Dizzy. Silvia Trkman og 11 år gamle La vandt en flot bronce medalje. 
Det gik desværre ikke så godt for de store hunde. i denne klasse brillierede Silvia med sammenlagt at blive nr, 4 og blev nr. 3 i AG løbet. Hun er simpelthen imponerende.
Så var der kun udmarchen tilbage, og den trak virkelig ud. Til sidst viste de en 15 minutter lang reklamefilm for Sydafrika, det var bare for meget - så gik vi.
Om aftenen havde vi fælles middag på en italiensk restaurant. Og det var virkeligt underholdende.
Mandag morgen gik turen så hjemad. Og vi havde en problemfri køretur og var hjemme ved mine forældre ved 19 tiden. Hvor vi havde opsamlingssted for Hanne og Tommy og jeg hentede hunde.
Tak for en god tur.

mandag den 10. december 2012

Hjemmeweekender :-)

En flok kronvildt ca. 1 km fra mit hus
 Ja i slutningen af september havde jeg hele to hjemme weekender i træk... Det er meget sjældent at det sker. Hundene og jeg nød weekenderne med at sove længe og gå flere lange ture i skoven og udforske vores nye hjemegn. I ugen efter Vejen stævnet deltog jeg i DKK's opdrætter uddannelse på modulerne Genetik og reproduktion. Genetikdelen var der ikke noget ny lærdom i for mig, men reproduktionsdelen var meget interessant og lærerig. Senere deltog jeg også i modulet Rammer og jura. det var vældig interessant. Nu mangler jeg kun kurset Adfærd1samt et besøg af DKK's kennelkontakt, for at måtte sætte logoet med "Jeg har deltaget i DKK's opdrætteruddannelse" på min hjemmeside.
De 4 moduler er et krav for at opnår kennelmærke nu, men da jeg har haft kennelmærket i nogle år, så behøvede jeg ikke at tage modulerne, men ville bare gerne vide lidt mere.

Sten med vejnavn i skoven - Makabert navn...



Zinnia og Zushi i skoven


Rød fluesvamp i min have

Zinnia og Zushi på et af de stengærder, som omkranser skovene