fredag den 24. februar 2012

Zushi's træning

Zushi har holdt pause i agility træningen siden mellem jul og Nytår. Så det blev næsten til 2 måneder.
Nu mangler vi så en masse færdigheder inden Zushi's debut. Generelt har jeg brugt en del tid på forhindrings indlæring, men knapt så meget tid på at løbe sektioner. Zushi havde lige lært slalom inden vi måtte holde pause. Et af de første tegn på at hun havde ondt, var faktisk at hun gik ud af slalom, når hun kom til den fra en lang lige tunnel, hvor hun accelererede. Da jeg så at hun havde problemer, valgte jeg at holde en pause med slalom.
Nu hvor vi er startet op igen, har Zushi haft svært ved slalom, og har sprunget flere pinde over i slalom. Så jeg valgte at gå nogle step tilbage og træne på 4 pinde, som stod lidt forskudt, og siden 6 pinde. Det har givet en del selvtillid, istedet for hvis jeg havde kæmpet med hende på de 12 pinde, fordi hun havde kunnet slalom før.
Sidste torsdag havde vi booket hallen i Ringsted i en time, hvor jeg fik startet Zushi op på balancen igen. Til at starte med løb hun ikke så stærkt. Og hun sprang også feltet et par gange. Jeg roste hende alligevel, for det vigtigste var at få farten op. Så var det ligemeget om hun fik feltet eller ej. Det er forøvrigt en af mine kæpheste når jeg holder kurser. Del træningen op og tænk over hvad det er du træner og belønner lige nu. Efter et par forsøg med masser af ros, kom farten mere og mere op. Og så sad felterne der også :-) Om lørdagen var vi også i hallen og træne. Der trænede vi også balancen. Ca. 10-15 gentagelser og med 100% success :-) Vi trænedeto meget lette og flydende handlingsbaner.
Om onsdagen er jeg træner på NOA-gård i den første time, og har derefter ca. 15 min til træning af Zushi, inden mit hold med Zinnia starter. Denne onsdag lagde jeg vægt på running contacts på balancen, da det er en anden balance end den type, der er i Ringsted. Jeg havde 10-15 gentagelser og der var 100% success :-) Zushi var dog noget usikker på når jeg handlede hende på de andre forhindringer, men jeg tror desværre at hendes usikkerhed gik på de andre hunde, som trænede ved siden af, da hun jo desværre har haft nogle dårlige oplevelser med hunde, der har kommet og generet hende på banen. Torsdag satte jeg en lille bane op i haven. Med lidt enkel handling og med 6 pinds slalom. Her var der ingen problemer med handlingen, eller manglende lyst til at løbe.
Lidt video fra torsdagens træning.

torsdag den 23. februar 2012

Stævne i Vallensbæk.

Lørdag havde jeg 2 af mine kurser. Et for hvalp/begyndere og et for unghunde. Sidstnævnte var med henblik på dem, som havde været med på mine hvalpe/begynder kurser sidste vinter.



Endnu engang var der nye hunde og nye ansigter på hvalpe/begynder holdet Og det gik bare super godt. Jeg forsøgte mig med lidt større kombinationer. Normalt plejer jeg at have max 3-4 forhindringer til en øvelse.
På unghundeholdet var der en enkelt ny og ellers var det gamle kendinge. Jeg havde bygget en lille bane, som var i stil med en klasse 1 bane. Alle hundene klarede den super fint.

Efter kurserne havde vi selv træning i hallen i 2 timer, sammen med Jael og Lobo og Pia og Lucky kiggede også forbi.
Søndag morgen tog vi til Vallensbæk, til årets første DKK agility stævne. Der var kommet nyt gulvtæppe, som vi var spændte på at prøve.

Første klasse var AG3. Zinnia løb et flot og fejlfrit løb og vandt klassen. Preben og Godis blev disket. Næste løb var AG3 ekstra. Zinnia løb et super løb, men efter vippen var der et langt stykke hen til et spring, som de skulle tage fra bagsiden. Og der nåede jeg ikke at skubbe Zinnia ud, så det blev en disk. Preben og Godis missede springet efter A-et og blev også disket, men havde ellers et godt løb med god fart på. I Sp3 havde Zinnia et godt løb indtil slutningen, hvor jeg trak mig lidt for hurtigt tilbage efter at have sendt Zinnia mod en tunnel, så hun vendte om og løb mod mig. Bagefter, da jeg sendte hende ud over et spirng, så tog hun lige et ekstra spring med og vi blev disket. Preben og Godis havde et løb, med nogle feberredninger og de kom fejlfrit igennem og vandt klassen med 1,5 sek til nr. 2.

Sidste klasse var SP3 ekstra. Her løb Zinnia fejlfrit, men hun var lige ved at løbe forbi et spring og få en vægring, men vi reddede den . Det betød at hun sprang i forkert retning over springet, så hun skulle bruge tid på at vende efter springet. Det var ikke optimalt og kostede lidt tid. Vi blev nr. 3 i den klasse. Efter Christine med Breezy og Elin med Bixx fra Sverige. På 4. pladsen var Zushi's morbror Kid. Alle indenfor samme sekund. Preben og Godis blev disket.

Det var en lang med super dejlig dag i Vallensbæk. Herligt at møde alle agilityvennerne igen. Og fedt at der var så mange svenskere, som var kommet over for at konkurrere. Der var 30 hunde tilmeldt i klasse 3 mellem. Det er sjældendt at der er så mange i Danmark.

Træning på VM dommernes baner

I weekenden d. 11.-12. februar var vi en flok på 6 hundeførere, som havde arrangeret en træningsweekend, med henblik på at træne baner tegnet af årets VM dommere. Vi havde booket 5 timer lørdag og 5 timer søndag i hallen i Ringsted.Vi trænede 3 AG baner og en springbane. 2 baner tegnet af Kees Stoel og 2 baner tegnet af Jiřina Máčková. Vi gav os god tid og prøvede flere forskellige handlingsalternativer på banerne. Det var rigtig god træning. Generelt, så skal man forberede sig på lange lige tuneller, som gør at man ofte kommer bagud ;-)



Her er lidt video af Zinnia fra om søndagen.

tirsdag den 21. februar 2012

Zushi har været skadet.

Zushi var i løbetid i december. For at der ikke skulle ske nogen ulykker var hun i indhegning i stuen, når vi var hjemme og i bur, når vi ikke var hjemme. En dag, da jeg skulle have hende ud af buret sprang hun direkte fra buret og op i mine arme, men jeg nåede kun at gribe hende halvt, så hun måtte skubbe fra med bagbenet på hegnet, og fik lavet et uheldigt vrid i kroppen. Jeg var mest opmærksom på hendes bagben, og observerede hende også bagefter. Men der så ikke ud til at være sket noget.
Inden løbetiden legede hun rigtig meget med Ezke, men det havde hun ikke lyst til efter. Samtidig oplevede jeg 4 tilfælde, hvor hun under let træning i haven pludselig stoppede op og trak sit højre ben op under sig. Når jeg undersøgte hende var der intet at mærke og hun løb videre uden problemer, men jeg stoppede selvfølgelig træningen. Tankerne vælter selvfølgelig rundt i hovedet. Patella? Sheltiehæl? Eller hvad?
Der var intet at se, når vi gik tur og hun løb frit. Og mange ville sikkert bare have trænet videre og ikke troet at det var noget.

Første step var at holde hende i ro og at få hende HD og AD fotograferet. Resultatet derfra kom hurtigt og var AA og 0. Til stævnet i Odense fik jeg Ann-Britt til at undersøge og massere Zushi. Ann-Britt fandt frem til at nogle sener som går på indersiden af lårene var meget hårde og stramme. Zushi var øm over lænden og det var højst sandsynligt pga. de smerter i lænden at hendes sener på undersiden af lårene var strammet op.Det bevirkede at når Zushi accelererede eller drejede skarpt, så nev det på indersiden af låret. Jeg skulle give det varme og massere det let og kortvarigt hver dag. Og så skulle jeg opsøge dyrlæge/kiropraktor for at få løst problemet i ryggen.
Kiropraktoren, som samtidig er vores dyrlæge, gik hende grundigt igennem og fandt en skæv venstre hofte, et låst højre bækken, en låst lændevirvel og en låst nakkevirvel... Det tror da pokker at hun har haft ondt.
Vi aftale at jeg skulle komme igen en uge efter og at jeg inden da, skulle teste hende på agility banen. Søndagen inden testede jeg hende med lidt let baneløb, og der var ikke noget at se. Mandagen inden testede jeg hende i cik & cap øvelserne rundt om en springstøtte. En øvelse, som hun ikke havde lyst til, da hun havde ondt. Nu udførte hun øvelsen fint og ville gerne blive ved. Tirsdag var vi hos kiropraktoren igen. Og han sagde at hun var meget bedre, og så justerede han lidt igen. Nu skulle Zushi bare have massage og strækkes ud jævnligt.
Ann-Britt masserede og lavede strækøvelser på Zushi her i weekenden. Og Zushi var blevet meget bedre både med hensyn til senerne og musklerne og var meget mere villig til at lave stræøvelserne.
Så nu er vi igang med træningen igen. Det er SÅ skønt og Zushi hun er også lykkelig for at få lov til at lave noget igen.
Ja, der kan hurtigt ske noget i hverdagen. Også selvom hunden er veltrænet via alle sine tricks og balance øvelser.

tirsdag den 7. februar 2012

Sheltier på sporet



Iført bastskørt- eller er det markeringsbånd


Jeg har længe ønsket at prøve at gå vildtspor eller kaninslæb med Zinnia og Zushi. I Sverige er det helt normalt at træne og konkurrere i diciplinen vildtspor, for alle racer. Men i Danmark er det meget svært at komme til prøver, med mindre du har en hund af en af de racer, hvis specialklubber arrangerer sporprøver.
Zushi's mor, far og mormor er dygtige til at gå spor. Så det kunne være spændende at se hvordan Zushi ville klare det. Zinnia har jo været noget ekstrem med sin lugtesans til tider, så det var også spændende at få testet hende.


Zinnia er ved at finde færd


Mugge Pinner, var så sød at arrangere en hel intro dag for en flok af "andre racer". Der var bla. Border collier, sheltier og en vand spaniel.


Jeg havde spurgt om Vicky og Zimba ikke også havde lyst til at deltage og det ville de heldigvis gerne.

Zinnia på sporet

Vicky og jeg gik sammen om at lægge sporene under vejledning af Mugge. Zinnia var første hund. Hun fattede det hurtigt og gik et fint kaninslæb. Zimba var næste hund. Vicky har tidligere trænet ID spor med ham, så han gik mest på Vickys færd i første forsøg. Zushi havde lidt svært ved at starte, men da hun gik afsted på sporet, virkede hun rimelig sikker. Ved næste spor valgte vi at Mugge og jeg skulle lægge Zimbas spor, så Vickys færd ikke var på sporet. Det gik lidt bedre, men det er sværere når hunden har lært at gå efter noget andet tidligere.

Zushi har fundet frem til kaninen

Zinnia gik flot, men lidt for hurtigt. Zushi havde igen lidt svært ved at få fokus i starten. Hun skulle også lige charme både Mugge og Vicky undervejs. Men når hun rigtig fik færden gik hun meget fint. Hverken Zinnia eller Zushi ville bide i kaninen. Zimba begyndte at nippe i den i andet forsøg.


Jeg "går tur" med en død kanin ;-)


Næste punkt var at lægge et kort blodspor. Det var helt klart mere tydelig for Zimba, som fik meget "seje" bevægelser og sneg sig afsted på sporet. Det tændte ham helt klart bedre. For enden af sporet lå et rådyrløb. Zinnia prøvede gså blodspor, hun var lidt mere forvirret over det og gik længere fra blodsporet end fra kaninslæbet. Men rådyrløbet i slutningen tændte hun noget mere på end kaninen. Hun mente helt bestemt at hun skulle have lov til at hygge sig med løbet , men vi fik lokket hende til at bære det op mod bilen :-)


En stolt Zinnia efter veludført blodspor
Det var en rigtig god og lærerig dag. Og jeg skal helt klart træne noget mere spor med hundene.

Tusind tak til Mugge for at arrangere og stille op sådan en hel dag.
Og tusind tak til Vicky for godt selskab og dejlige billeder.