fredag den 30. oktober 2009

En tur på Gotland.

Silfverbergs har ofte talt om øen Gotland og om hvor hyggeligt det var at være til stævne derovre. Vi har flere gange boet på camping til stævnerne sammen med to familier fra Gotland. Så da der var planlagt 3 dages stævne på Gotland i en periode, hvor der ikke var den store stævne aktivitet herhjemme, planlagde vi at rejse til Gotland. For at det ikke kun skulle dreje sig om agility, så rejste vi allerede onsdag morgen – meget tidligt. Vi kørte hjemmefra kl. 04.15… Vi skulle med færgen fra Oskarshamn kl. 11. Sejlturen tog 3 timer. Vel ankommet til Gotland kørte vi ud til Gunilla og Agne, som vi skulle bo hos. Vi havde fået lov til at låne en campingvogn af dem. Vi camperede på deres agility bane sammen med Silfverbergs og et par fra Stockholm. Resten af dagen blev brugt til en gåtur i det dejlige landskab og så blev der ellers slappet af.
Torsdag formiddag kørte vi en tur ind til Visby. Byen har en velbevaret gammel ringmur rundt om den gamle bydel. Indenfor ringmuren var der de fineste små huse. Det var en virkelig flot og interessant by. Efter at have gået rundt i byen et par timer, og have spist frokost på det gamle torv, så gik turen hjemad. Efter en kort slapper, samlede vi os alle i en af Agnes minibusser og kørte på sightseeing syd for Klintehamn. Vi var blandt andet ud og se det sted hvor Valdemar Atterdag var gået i land på sit plyndringstogt på Gotland. Vi besøgte også en svensk landhandel, som havde alverdens ting og sager. Den mindede meget om den landhandel vi var i på skiferien.
Vel hjemme fra sightseeing blev der tændt op i den store wok og stillet an til Taco dinner.
Efter maden var badetønden tændt op og der holdt herrerne ”projekteringsmøde”. De modigste af dem tog bagefter en dukkert i den 4 grader varme udendørs svimmingpool…

Fredag startede konkurrencerne kl. 16. Der var kun springklasser denne dag. Vi kørte campingvognene ud til ridehuset, hvor konkurrencerne skulle foregå, så vi alle boede lige ved siden af hallen. Godis var først på banen, han virkede noget forsigtig, men løb fint. Han fik desværre en vægring, men det rakte alligevel til en 2. plads. Zinnia fik to nedrivninger. Det plejer hun nu ikke at døje med, men jeg tror måske det var fordi hun lige skulle indstilles på at man skulle arbejde lidt mere når man løber i ridehusbund end når man løber på gulvtæppe, som hun havde gjort i weekenden inden.
Lørdag morgen startede AG1 indendørs. Godis løb fint, men i dette løb smuttede han ud af de sidste porte i slalom og blev disket. Det samme gentog sig på SP2 banen, som var udendørs. I begge klasser havde Godis noget mere fart på end dagen før.
Om eftermiddagen blev det Zinnia’s tur til at løbe AG3. Banen var meget nem og Zinnia løb flot og uden fejl, men hun blev ikke på A-et, så jeg tog det om og blev disket. Hvis jeg havde fortsat havde det svenske AG championat højst sandsynligt været hjemme, men nu valgte jeg at være konsekvent i min træning. Springklassen, som foregik udendørs var en ekstremt nem bane. Det gik rundt og rundt og var næsten den rene tunnelkuller. Zinnia drønede derudaf og vandt SP3 for 5. gang i år i Sverige. Hendes hastighed var 5,26 m/sek.
Lørdag aften var der Oktoberfest med tysk slagermusik og lækker wokmad. Det var en rigtig hyggelig aften. Søndag morgen startede med AG3. Zinnia havde et super stop felt på balancen, men rev derefter en pind. A-et skulle passeres to gange i denne klasse og begge gange fik hun feltet, men blev ikke stående, så jeg satte hende tilbage begge gange.
Godis løb et flot og fejlfrit løb, brugte dog en del tid på felterne, men havde super hastighed på de mellemliggende forhindringer. De fik en fin 3. plads i klassen.

Vi skulle hjem med færgen kl .17. Og var først helt hjemme kl. 01.00. På hjemvejen mødte vi en elg, son pludselig kom luntende foran os på vejen. Hold fast et stort dyr. Og hvor var vi heldige at den gik i samme retning, som vi kørte, så vi kunne nå at stoppe i tide.
Det har været en helt fantastisk tur til Gotland og vi kommer helt sikkert tilbage igen.

torsdag den 29. oktober 2009

Zinnia udtaget til NM i agility

D. 17.-18. oktober var Zinnia og jeg til årets sidste landsholdssamling. Samlingen foregik indendørs i Vallensbæk hallen. Lørdag var der træningsløb på tre forskellige baner, som alle var tegnet af årets NM dommer.
I det første løb blev Zinnia disket fordi hun smuttede ud og tog et forkert spring. Siden satte jeg hende tilbage på A-et, da hun ikke blev, som hun skulle. Efter dette banegennemløb havde vi modultræning på banen. Jeg lagde selvfølgelig mest vægt på træning af A-et.
Herefter skulle vi løbe endnu et AG løb. Inden fik vi besked af landsholdsledelsen at nu ville de se os komme igennem banerne og de ville ikke se frivillige disk. Det betød så at jeg ikke kunne sætte Zinnia tilbage på A-et og være konsekvent i den træning jeg er i gang med. Zinnia rørte feltet på A-et, men hun stoppede ikke og jeg måtte jo så løbe videre.
Den sidste bane var en springbane, som Zinnia løb fejlfrit.
Søndag skulle de endelige udtagelser afgøres. Vi fik at vide at nr. 1 og 2 sammenlagt i dagens 3 løb var sikret en plads på holdet, dvs. det kunne lige så godt være en reserveplads, som en ”rigtig” plads på holdet. Der ville derudover blive kigget på de resultater, som vi havde fra stævnerne.
I mellemklassen var vi jo kun 5 deltagere, så alle var sådan set udtaget på forhånd. Der var kun reservepladsen at ”kæmpe” for ikke at få…
I det første løb, var Zinnia den eneste mellemhund, der ikke blev disket, men vi fik desværre en fejl på A-et. Øv hvor var det ærgerligt at man ikke lige kunne tillade sig at sætte hende tilbage på feltet og være konsekvent.
Det næste løb var et springløb, hvor Zinnia var fejlfri og vandt med 2 sekunder til nr. 2. Sidste løb var et AG-løb. Her fik Zinnia en nedrivning på muren, men havde ellers hurtigste tid sammen med Olsen. De to deltes om 2. pladsen. Zinnia blev altså sammenlagt vinder af dagens udtagelsesløb og hun førte i øvrigt også på point fra stævnerne. Søster Emsi vandt udtagelsesløbene for de små hunde, med tre fejlfrie løb. Super flot.

Sarah / Simic
Reserve: Birthe / SammieJeg glæder mig enormt meget til NM2009, som finder sted i Stockholm d. 13. december.

onsdag den 14. oktober 2009

Angels stævne debut og kursus i Ribe.

Weekenden efter VM tog Preben og Godis til Ribe, for at deltage på agility kursus med Sarah Lorentzen som instruktør. Jeg blev hjemme, da jeg synes det ville være for meget for Zinnia at rejse af sted igen og så træne en hel weekend.
I stedet for havde jeg så meldt Angel og Zinnia til DGI amtsturnering i Sorø. Det skulle være Angels konkurrence debut. Jeg havde ikke været på pladsen i Sorø før og til min store skræk lå pladsen klods op af en genbrugsstation, hvor der er rimelig meget larm en lørdag formiddag.
Det er selvfølgelig noget der påvirker Angel. Hun virkede noget nervøs da vi ankom til pladsen. Det går dog for det meste lidt bedre når hun bliver sluppet løs, så hende og Zandy fik lov at løbe lidt rundt på pladsen.
Angel skulle løbe i begynder klassen, som bestod af en dejlig nem og flydende AG bane. Hun tøvede meget ved de to første spring, men da tredje forhindring var balancen, kom der lidt mere fut i hende. Hun fik en vægring rundt i en mølle lidt langsomt ned mod en tunnel, hvor hun fik endnu en vægring, men så var det som om hun blev lidt mere fri og tog en flot fremadsendelse over mur spring og flyv. Korrekt ind i slalom, men desværre gik hun ud af anden sidste port. Vi rettede fejlen og løb i mål med 15 fejl.
Jeg var godt tilfreds med hendes løb. Jeg var faktisk lidt imponeret over at hun blev på banen, for da vi startede på banen begyndte Zinnia, Dusty og Zandy at larme helt vildt i teltet og Angel skulle passere forbi teltet undervejs på banen, men hun løb ikke ud.
Zinnia deltog i øvet klasse. Jeg havde trænet stopfelt på A’et siden jeg kom hjem fra VM og dette skulle være vores debut med stopfelt til konkurrence. Tror i så ikke at jeg glemte at sige noget til hende på A’et. Jeg løb bare, som jeg plejede… Og da det var en hold konkurrence kunne jeg ikke tillade mig at tage det om. Senere på banen blev vi disket.
Begynder springbanen var meget nem, men Angel var meget forsigtig. Hun blev disket på tre vægringer, da hun rundede flere spring. Slalom tog hun til gengæld fint. Jeg kan helt klart se at feltforhindringerne er med til at gøre hende tryg på agilitybanen, det er dem hun træner mest hjemme i haven og det er dem der er blevet forstærket mest.
Zinnia løb et super springløb og blev dagens bedste spring hund. Vores hold, hvor både Zinnia og Angel var med, samt Dorthe/Djohs, Jeanette/Jeans og Charlotte/Alanna, vandt spring konkurrencen.
Dagen sluttede af med tid fejl ud. Zinnia nåede 34 forhindringer, men var længst væk, da der blev fløjtet, så hun blev nr. 4. Da der var 3 andre på samme antal forhindringer.

I sidste weekend var jeg i Ribe og holde agility kursus sammen med Ann-Britt. Det var anden gang vi holdt kursus på denne måde i Ribe. Der var i alt 16 kursister fordelt på 4 hold. To hold træner 2 timer og bytter derefter instruktør, derefter har vi frokostpause og så kommer der to nye hold om eftermiddagen. Det er hyggeligt at være i Ribe, vi kender efterhånden de fleste og færdes helt hjemmevant i klubhuset og i lokalområdet. Lørdag aften fik vi set lidt VM-agility DVD og hygget i klubhuset.