søndag den 26. april 2009

Ugens træning

Tirsdag var Preben og Godis til træning i Hillerød og jeg og Zinnia var til træning i Ringsted. Dorthe havde tegnet en bane, der indeholdt momenter fra en af dette års VM dommeres baner. Der var nogle svære momenter, som var rigtig gode at træne. Efter at have trænet med Zinnia tog jeg Angel ud og prøvede at træne på en lille kombination, hvor der indgik slalom. Og til min store glæde kunne Angel også koncentrere sig om slalom denne gang :-) Herligt - vi fik trænet flere gange fejlfri slalom.
Onsdag blev Zinnia, Angel, Kayne og Godis trænet i spring teknik. De fik alle 5 gange hver på de fire spring.
Jeg har også fået trænet Crate games med de tre tøser. Nu har jeg flyttet buret udenfor når vi træner og så træner jeg to hunde ad gangen. En sidder i buret og en arbejder med trick eller lydigheds øvelser. Og buret er selvfølgeligt åbent :-)
Da jeg trænede med Zandy og Angel sammen, gav det rigtig meget power på Angel. Hun kunne simpelt hen ikke holde ud at Zandy skulle sidde inde i det bur, som Angel synes er det bedste sted i verden. Så Angel arbejdede på højtryk. alle hendes tricks blev tilbudt på rekord tid. Da Zandy så kom ud af buret skyndte Angel sig ind i det... Så sendte jeg hende fra buret op igennem en tunnel og så tilbage i buret. Det gik med lynets hast - for Zandy skulle jo nødigt snuppe hendes bur og guffer...
Fredag aften stod den på AG-træning med Sarah som instruktør. Det var super godt. Både Godis og Zinnia løb godt. Vi trænede på en springbane og så var der selvtræning på feltforhindringerne.
Lørdag blev alle hundene undtagen Dusty trænet i springteknik. Denne gang havde jeg en lidt lavere højde og det hjalp væsentligt på Angel's springteknik.

mandag den 20. april 2009

Første landsholdssamling

I denne weekend har Zinnia og jeg været til vores første landsholdssamling. Samlingen fandt sted i Hornbæk. Lørdag havde vi besøg af en proffessionel mentaltræner. Det var super godt og meget lærerigt. Samtidig synes jeg at det var med til at ryste gruppen godt sammen.
Om eftermiddagen havde vi et banegennemløb uden tidtagning. Her havde Zinnia og jeg et rigtig godt løb, hvor vi fik en enkelt feltfejl på A'et, som skulle passeres to gange.
Derefter var der træning på AG-banen, samt på en spring bane.
Om eftermiddagen havde vi "konflikthåndtering" på programmet. Det var Vores mentaltræner, der underviste os i det og det var også meget givende.
I løbet af dagen havde hver deltager en personlig samtale med Allan, hvor man talte lidt om ens mål for året og hvorfor man havde meldt sig til landsholdet.
Søndag formiddag fik vi besøg af Vappu Alatalo, som havde sponsoreret undervisning i spring teknik. Det var utroligt lærerigt. Efter en times teori gik vi ud og hver enkelt hund blev studeret af Vappu og fik gode råd med på vejen til at forbedre springteknikken. Jeg synes det var rigtig spændende. Og jeg vil helt sikkert bruge "jump grid" øvelsen i min videre træning, selvom Zinnia ingen problemer havde med at springe. Vappu synes at Zinnia sprang rigtig flot og fornuftigt :-)
Om eftermiddagen havde vi et gennemløb på en AG-bane og et på en SP- bane, hvor der blev dømt og taget tid. Zinnia havde et godt AG- løb, men på balancen forlod hun feltet uden at stoppe op og mit planlagte frontcross blev erstattet af et rearcross, som mislykkedes og Zinnia løb imellem to forhindringer og tog et spring bagfra, så vi blev disket.
I Spring løbet lagde Zinnia godt ud med små buer, men jeg fik ikke flyttet mig hurtigt nok i en sekvens hvor jeg skulle nå at udføre to frontcrosses. Derfor nåede jeg kun at udføre det ene og da jeg ville erstatte det andet med et rearcross løb Zinnia ligeud i stedet for og tog et forkert spring. Resten af løbet fungerede rigtig godt og med høj hastighed. På trods af mine to disk, synes jeg at det var nogle rigtig gode løb, men jeg mangler noget overskud på banen, så jeg skal helt klart løbetræne. Jeg er allerede startet op i onsdags, så nu skal jeg bare få gjort noget ved det.
Alt i alt var det en super god og lærerig weekend.

torsdag den 16. april 2009

Angels tricks

Angel har lært et nyt trick. Det er det vi kalder "sit fint".

Lene Wöhliche har fanget nogle rigtig fine billeder af Angel, der udfører sit nye trick, samt sit "gamle" trick "hænderne op :-)

søndag den 12. april 2009

En kommende Svensk Hopp Champion

Torsdag eftermiddag gik turen mod Sverige. Vi skulle deltage i Gåsahoppet, som er et agilitystævne, som bliver holdt inde i en hal med kunstgræs. Vi har været der de to foregående år og dette underlag er helt suverænt at løbe på.
Zandy og Dusty blev afleveret i Svogerslev, hvor de skulle passes. Ann-britt havde booket en plads i Vores campingvogn, så vi havde hyggeligt selskab. Vi camperede ved siden af Kaare og Birthe og Janne og Christina. Christine, Lene og Gaby boede inde i hallen.

Fredag morgen startede med AG1 hvor Preben og Godis skulle deltage. Godis løb fint, men lidt forsigtigt. Efter A'et løb han udenom et spring og så løb han også udenom vippen. Næste løb var SPÅ, hvor Godis løb et rigtig flot løb. Han smuttede indenom et spring, hvor han skulle have været udenom, ellers var det et rigtig godt løb, med god fart. Kayne løb også et flot løb og var fejlfri, det rakte til en 10. plads. Zinnia var også fejlfri og hun blev nr.2 i klassen.

Næste løb var AG3. Her løb Zinnia et godt løb, men rev desværre en pind - ellers havde hendes tid rakt til et cert. Certifikatet blev dog på danske hænder idet Jannie og Cody blev nr. 4 og snuppede certet og dermed blev Cody Svensk Agility Champion. Stort Tillykke.
Gaby løb med Kayne og det gik faktisk helt fint, det blev til en enkelt feltfejl på bommen og så lidt tidsfejl, ellers et rigtig fint løb.
Dagens sidste løb var SP3 - her løb kayne igen super godt og fejlfrit og det rakte til en 8. plads. Zinnia blev disket, da hun tog forhindring nr.10 bagfra, fordi jeg ikke trak nok i hende.

Lørdag morgen startede vi med AG3, hvor Gaby igen løb med Kayne. De blev desværre disket, da Kayne valgte tunellen i stedet for balancen. Resten af løbet blev noget rod. Zinnia lagde godt ud og kom forbi den svære passage med tunellen og balancen, men så smuttede hun i det forkerte tunnel hul senere på banen.
Næste løb var SP3. Kayne gik i tredie port i slalom og Preben fortsatte, så det blev en disk. Zinnia var næstsidste hund i klassen, hun løb et super fejlfrit løb og kom i mål på den bedste tid og vandt dermed klassen og det svenske hopp cert. Da Zinnia endnu ikke er Dansk spring champion, ligger certet og hviler indtil Zinnia får sit sidste danske spring cert, så bliver hun både dansk og svensk spring champion på samme tid :-)
Susanne og Unique vandt SP3 for de små hunde og blev dermed Svensk Hopp Champion - Stort Tillykke.
Vi havde tilmeldt to danske hold til hold springklassen. Holdet "Lösgodis" med Gitte/Zinnia, Christine/Breezy, Preben/Godis og Ann-britt/Duddi og holdet "De sorte spejdere" med Preben/Kayne, Lene/Toxy, Bettina/Dio og Jannie/Cody.
Zinnia løb et super løb og var hurtigste mellemhund. Duddi fulgte lige i hælene på hendes tid. Godis og Kayne blev begge diskede.
Dagens sidste løb var AGÅ - her havde jeg besluttet mig for at jeg skulle træne balance og vippe felt med Zinnia, da jeg synes at hun havde været lidt for hurtig til at forlade balancefeltet og vippen i de tidligere løb, dog uden at der var fejl. Balancen var den første der blev passeret og Zinnia stoppede op og markerede sit felt og gik først på min "OK", Vippen bankede i jorden og Zinnia stod stille med alle fire ben på den, og fik lov til at gå videre og vi kom i mål fejlfrie... Løbet, som var tænkt som ren træning rakte til en tredie plads. Med hele 2 sekunder til nr.4.
Lis Møller løb med Kayne i denne klasse. Kayne havde flotte felter, men fik desværre en vægring på en tunnel og løb i anden port i slalom. Men ellers et fint og kontrolleret løb.
Hvis man havde kåret bedst i 2 åbne klasser ville Zinnia have vundet for mellemhundene og kuldsøster Emsi, ville med sine to 2. pladser have vundet for de små hunde :-)
Der var benzin checks til de tre første placeringer i klassen, så vi fik da brændstofudgifterne dækket til turen :-)
Tak for hyggeligt samvær i den danske lejr.

Agilitykurser med Anita Axelsson

I weekenden d. 4.-5. april havde jeg arrangeret agility kursus med svenske Anita Axelsson som instruktør. Deltagerne havde alle, pånær 2 været på kursus med Anita før og var derfor sat ind i Greg Derrett's handlingssystem. Jeg selv var med som tilskuer.
Vi havde fået lov til at holde kurserne hos Kate og Knud, så vi havde perfekte rammer for kurset, med indhegnet agilitybane og mulighed for dejlige gåture i skoven.
Mine tre tøser nød at være med og boltre sig i de dejlige omgivelser

Mandag og tirsdag havde vi endnu et kursus med Anita, her deltog jeg med Zinnia og Preben med Godis - de to kurser var meget ens, men der blev alligevel taget hensyn til om man havde trænet efter systemet tidligere eller om man var begynder. Vi havde bla. nogle sjove motivations øvelser, hvor hundene troede at deres førere var blevet tossede, når føreren hoppede rundt og legede alene med hundens legetøj eller snuppede godbidden for næsen af hunden, og selv spiste godbidden ;-)

Vi trænede grundelementerne i Greg's handlingssystem og gennemgik baner hvor man selv skulle finde de forskellige manøvrer.
Vi gennemgik også nogle proofing øvelser, hvor vi testede hvor meget vores hunde egentlig kunne i nogle specielle situationer. Vi arbejdede også meget med vores timing, hvornår skal man give hunden tegn til hvad den skal ved næste forhindring? Hvor hurtigt skal jeg flytte mig væk fra positionen osv.

Det var endnu en gang et fantastisk godt kursus med Anita. Hun er super dygtig til at undervise. Og er en super engageret instruktør.
Vi havde fire rigtig hyggelige dage og havde nogle hyggelige aftener med overnattende gæster.

Tusind tak for nogle herlige dage sammen med Jer.
Godis i aktion

lørdag den 4. april 2009

Agility træning

Tirsdag aften var jeg til agility træning med Zinnia i Ringsted agility forening. Det er Dorthe Johnsen, der er træner og hun havde tegnet nogle spændende baner, hvor temaet var at hundene skulle lære at tage feltforhindringerne selvstændigt.
Det var rigtig god træning, og jeg glæder mig til at få fast træning en gang om ugen derude.
Onsdag var Preben og Godis til træning hos Tina Mette. Preben skulle være mere målrettet og på, når han løb med Godis, så Tina Mette havde taget chokolade med og så blev Preben belønnet hver gang han havde løbet godt :-) Til stor morskab for holdets andre deltagere.
Belønningerne virkede for Preben og Godis løb rigtig godt :-)

Fredag var jeg til agility træning med Zinnia hos Børge og Jeanette. Jeanette har arrangeret træning med Sarah som instruktør og det hoppede vi selvfølgelig straks med på. Der bliver træning ca. en gang om ugen de næste par måneder. Det glæder jeg mig rigtig meget til.
I går trænede vi balancebom på selvtræningsbanen og så trænede vi A-brædt og vippe og handling hvor man havde svært ved at nå i position. Det var rigtig god træning og vi blev presset til at satse og sende hundene ud, så man kunne nå at løbe i position.
Indimellem vi var på trænede jeg "Crate games" med Zinnia, dog uden bur, men med at hun skulle ligge på min jakke og slappe af uden at gø. Hun lærte utroligt hurtigt bare at blive liggende og slappe af, selvom der var andre hunde, der løb på banen. Det var befriende ikke hele tiden at skulle stoppe hendes gøen.