mandag den 30. marts 2009

Zandy vandt!

Vi har haft en travl uge og hvor der ikke har været så meget tid til hundetræning. Hundene er mest blevet aktiveret ved hjælp af diverse aktivitets spil. Vi har tre forskellige hundeaktiverings spil, hvor hundene skal finde godbidder og finde ud af at skubbe eller løfte klodser, for at få adgang til gufferne.
Det er sjovt at se hvor forskelligt hundene griber opgaven an.

Lørdag deltog jeg i DGI amtsturnering for Ringsted agiliy forening. Arrangementet blev holdt ved Hørve strand. Zinnia var tilmeldt til agility og var på hold med Djohs, Dio og Simic.
Zandy var tilmeldt sin første rally prøve. Jeg tænkte at en uofficiel prøve ville være et godt sted at starte.
Zandy gik en fin prøve, kom meget ud af position i en af øvelserne, men gik ellers super koncentreret. Jeg var godt tilfreds med hendes prøve, men anede ikke hvordan hun ville ligge pointmæssigt. Zandy var så glad for at hun var på og skulle arbejde :-)

Billedet er fra rallytræning i sommer ( Foto: Lene Wøhliche)


Så var turen kommet til de øvede agilityhundes agilityløb. Banen var handlingsmæssigt nem, men med nogle meget lange afstande.
Zinnia havde en ok vippe, reagerede godt på midt skift bagved, men sprang så opgangsfeltet på balancen :-( fik et fint nedgangsfelt, men blev der ikke :-( Hvis ikke det havde været et hold løb var hun blevet sat tilbage på feltet. A'et passerede hun super flot og slalom indgangen var også god. I slutningen kunne jeg sende hende et langt stykke op mod en tunnel - hun var meget fremadrettet.
Efter frokosten byggede de bane om til en springbane, men det var kun nogle få at de små begynderhunde, der fik løbet inden det styrtregnede og senere gik over i hagl.
Efter regn og haglbyen var overstået besluttede man at aflyse resten af konkurrencen fordi der var for glat på banen. Jeg synes nu ikke der var glat, vandet trak hurtigt ned i jorden og banen var uden nogen skarpe drej, så jeg kunne ikke se nogen fare for vores hunde. Super ærgerligt, jeg ville godt lige have haft et godt springløb. Resultaterne blev så udregnet udfra vores agility resultater. Og Vores hold endte på en 3. plads. Simic var fejlfri, Zinnia havde opgangsfejl på bommen og Djohs fik dømt en fejl på nedgangen af bommen, men havde efter vores mening feltet. Dio havde vist 10 fejl.
Rally resultatet var jeg noget spændt på - jeg kom til at vente længe på resultatet, for vi var de sidste der fik vores resultat i begynderklassen - Zandy fik 96 point og vandt klassen :-)

tirsdag den 24. marts 2009

Malmø international og agility kursus

Fredag aften drog jeg mod Hørsholm, hvor jeg skulle overnatte hos Christine. Lørdag morgen tog vi til Malmø sammen med Gaby. Vi skulle deltage i agility konkurrence på Den internationale udstilling i Malmø. Christine og Berta var de første der skulle i ringen. Berta var i hopla, men Christine var desværre ikke helt på, Så de endte med en disk. Så var det Christines tur til at løbe med Kayne, han lavede nogle af sine sædvanlige julelege med at springe af vippen før tid og springe feltet på balancen. Så var det min og Zinnia's tur. Zinnia fik feltet på A'et, på vippen lavede hun et af sine hop, men jeg vurderede at den var ok, efter at have set videoen bagefter ærgrer jeg mig over at jeg ikke satte hende tilbage. Resten af løbet bar præg af dårlig kommunikation imellem os. Hendes balancebom var flot, men efter feltet fik jeg ikke trukket hende udenom et spring og vi blev disket. Christine og berta fik fejl indgang i slalom og siden gik Berta noget ned i fart, men de kom fint igennem banen. Jeg startede med Kayne i springklassen og havde et pænt løb, vi kom fejlfrit igennem, men havde 0,36 i tidsfejl, det rakte til en 10. plads. Zinnia var tændt og lagde ud i god fart. Efter slalom skulle man frem mod en tunnel og hente et spring bagfra, jeg satte farten op hen mod springet, men jeg skulle have holdt igen, for Zinnia troede at det betød at hun skulle i tunellen - disk :-( Jeg førte hende videre på banen og resten af løbet gik godt. Hun kom i mål på omkring 33-34 sekunder, på trods af at hun var en ekstra tur igennem en 6 meters tunnel... Vinderen løb på 32 sekunder. Så hun har virkelig haft fart på. Ærgerligt med det lille kiks . Det havde været skønt at kunne fejre Zinnia's 4 års fødselsdag med et cert ;-)

Vi var tidligt færdige da der kun var AG3 og SP3 til dette stævne. Christine kørte med hjem til os og havde Breezy med.



Søndag var jeg på Hasselgård og holde DGI spot kurser for medlemmer af HHV. Jeg havde 3 forskellige hold. Vi trænede på en bane, som Christine og jeg havde sammensat en dag til træning. En bane, som gav mulighed for træning af mange forskellige handringsmanøvrer.

I frokostpausen trænede jeg lidt med Angel. Hjemme i haven kan hun løbe slalom nu, men jeg har ikke prøvet andre steder uden hjælpemidler før. På den udendørs bane prøvede jeg at sende hende ind slalom, hun gik forkert ind og forsøgte så at udføre slalom, men fik fejl - jeg opmuntrede hende og roste hende og belønnede hende med godbider for bare at forsøge. Anden gang gik det lidt bedre, men stadig ikke rigtigt. Tredie gang var lykkens gang og Angel tog slalom helt fejlfrit og fik selvfølgelig masser af ros. Så prøvede vi lige en sidste gang og der var hun også fejlfri - herligt, for jeg synes det var svære omgivelser for hende med biler kørende på vejen tæt ved træningsbanen og fremmede hunde der stod langs hegnet og gøede - lyde der normalt gør Angel usikker.

fredag den 20. marts 2009

En lille Tasmansk djævel

Der er kommet en lille ny Sheltie i familien. Det er mine forældre, som har fået Sheltietæven Zissi. Hun går under navnet den lille Tasmanske djævel ;-)
Hun er en super fræk lille hvalp, som nok skal sørge for at holde gang i mine forældre :-)
Zissi er efter Ahl's Lykke Lyn, som også er mor til Godis. Hendes far er Toven The Full Monty.
Billedet og videoen er taget med mobiltelefonen, deraf den forringede kvalitet.



tirsdag den 17. marts 2009

Succesfuld weekend

Fredag aften mødtes vi med Jannie, Christine og Kaare, for at køre i samlet kortege mod Nørre Vissing. Vi havde booket værelser på en kro, fordi vi skulle til agility stævne på Vilhelmsborg.
Lørdag startede konkurrencerne med de åbne klasser, som var udtagelser til DCH’s DM, samt til fælles DM. Zinnia lagde ud i AGÅ og løb et flot løb med gode felter, men anden sidste forhindring, som er en buet tunnel under balancen, den løber Zinnia udenom inden hun løber ind i den, det giver en vægring og tager en masse tid. Kayne løber også et godt løb, men han springer desværre feltet på balancen. Godis løber for første gang en AG klasse og han klarer det flot. Preben glemmer et spring inden vippen og så misser de også et efter vippen, Godis har flotte felter og speeder godt op hen mod tunellerne.
Næste klasse er SPÅ, her løber Kayne fejlfrit og bliver nr.4 med et super løb.

Zinnia river desværre muren, men har ellers den bedste tid.
Herefter løber Godis AG1 hvor han løber med god fart, men han får desværre en flyver på vippen, hvorefter Preben stopper ham op. De løber videre og får en flot balancen og en god målspurt. Godis løber indenfor samme sekund som vinderen.


Næste klasse er SP3 hvor Kayne får fejl indgang i slalom. Herefter løber han et flot løb med god fart. Zinnia løber et rigtig godt løb og er fejlfri og vinder klassen med et sekund ned til nr.2.
Godis er næste hund i ilden, denne gang i SP1, hvor han løber fint, men forsøger at smutte foran Preben ind i en tunnel og ryger derfor imellem tunnel og spring, hvorefter han tager springet bagfra. Resten af løbet fungerer fint.
Endelig langt om længe får Dusty lov til at slå sig løs på banen, han brillierer med et fejlfrit og super hurtigt SP2senior løb og vinder klassen. Han er desuden hurtigere end alle SP2 hundene.


Dagens sidste klasse er AG3. Jeg får lagt mit skift for tidligt mod forhindring nr.5, hvilket resulterer i at Zinnia løber udenom og tager springet bagfra. Resten af løbet går rigtig godt og hun har gode felter på balancen og vippen.

Christine løber med Kayne, han bliver pænt siddende i starten og får også feltet på balancen, men så får han fejl på a’et og smutter bag om ryggen på Christine og ind i et forkert tunnelhul.

Søndag starter igen med AGÅ. Zinnia får fejl på A’et og river en pind lige efter. Men hun har flotte felter både på balancen og på vippen. Kayne’s bliver disket. Godis får en flyver på vippen og en fejl på A’et.
I SPÅ løber Kayne rigtig godt, men så får han desværre en vægring på en tunnel. Godis springer en port over i slalom og Preben fortsætter, så de bliver disket. Resten af løbet går fint, indtil Godis smutter bagom ryggen ved sidste forhindring. Zinnia løber fejlfrit og vinder klassen og har hurtigste tid af alle tre størrelser.


Christine, som i denne weekend debuterede med Breezy, løb et rigtig flot og fejlfrit AG1 løb og vandt klassen med et stort forspring til nr.2. – Stort Tillykke.
I SP1 er Godis noget ukoncentreret og virker træt. Han løber i forkert tunnelhul og bliver disket. Dusty løber igen et super SP2senior løb i en hæsblæsende fart og vinder klassen – et rigtig flot løb. På trods af en alder på snart 10 år så løber han med en hastighed på 4,95 m/sek. Det er imponerende.

Vi afslutter klasserne med en AG3, som var utroligt svær, kun en enkelt mellemhund kom igennem banen og den havde 11 fejl. Zinnia var noget ukoncentreret og blev disket, da jeg fik sendt hende mod A’et i stedet for mod vippen. Vippen tog hun rigtig flot, stoppet på balancen, faldt lige efter feltet, altså ikke helt tilfredsstillende, hun fik feltet, men hun er afhængig af at jeg stopper i tide.
Både Zinnia og Kayne havde kvalificeret sig til finalen, som blev løbet på en springbane.
Kayne lagde ud i rigtig god fart og løb super flot, men så glemte Preben banen ved forhindring nr.16, så han fik fejlplaceret sig, hvorefter Kayne tog en forkert tunnelindgang og blev disket. Det var kun anden gang jeg skulle deltage i en finale med Zinnia, men denne gang vidste jeg at jeg havde en stor chance for at vinde, hvis jeg løb fejlfrit. Derfor var jeg spændt på om nerverne kunne holde. Det kunne de… Og Zinnia kom fejlfrit igennem banen og vandt klassen – hun fik desuden den hurtigste tid af alle tre størrelser. En fed fornemmelse.


Da de små hunde skulle løbe heppede vi selvfølgelig på Søster Emsi og Jesper og søreme om ikke de to også vandt finalen for deres størrelse – SHETLA POWER :-) Super flot.
Med os hjem fra stævnet havde vi diverse sponsor præmier i form af 40 kg hundefoder, to termokrus, en DVD og lidt hvalpelegetøj og en pokal fra finalen.
Se flere videoer her: http://www.youtube.com/user/Gittehof

onsdag den 11. marts 2009

Rally træning

Søndag formiddag i forrige uge havde Conni arrangeret rally træning på Niløse skole, og et sådan arrangement kan man kun bakke op om. Det er skønt at kunne tage til træning lige rundt om hjørnet og så er det også altid super hyggeligt.

Jeg tog mine tre tøser med. Zinnia var den første til at forsøge sig på banen. Hun plejer at være svær at holde fokus hos, men jeg synes hun var meget dygtig. Dog havde hun en idé om at de der skilte måtte være touch plader, så hvis jeg var den mindste smule sløset med at holde kontakt til hende, så sprang hun hen og touchede med begge forpoter på et skilt...

Så var det Angels tur til at komme ud. Hun brillierede med at vise sit nyindlærte trick "sit fint" lige da vi var ankommet nede på plænen. På rallybanen havde vi ikke direkte kontakt, men der må være kontakt, da hun udfører de fleste af øvelserne pænt. Øvelser som dæk/sit og gå rundt om hunden, kan vi dog ikke udføre. Jeg var rigtig godt tilfreds med hendes præstation.
Zandy var sidste hund på banen og hun gik super koncentreret lige indtil tredie sidste øvelse, så havde hun ikke mere selvkontrol tilbage og sprang afsted som en hoppebold :-)

Det var super dejligt med noget træning i lokalområdet, ærgerligt at jeg ikke kan komme til næste arrangement, hvor Conni vil lave en for sjov prøve. Hvor det kommer til at ligne en rigtig prøvesituation.

lørdag den 7. marts 2009

Skovtur og Crate games.

Onsdag eftermiddag kørte vi til en skov hvor vi ikke tidligere har været. Skoven ligger ved Brommelillesø. Der var fine lange skovveje, hvor turen var let at gøre kort eller lang alt efter ønske og meget nem at finde rundt i. Drengene fik først en tur og bagefter fik pigerne en tur. De nød alle endnu en gang at være et nyt sted med mange nye dufte. Skoven ligger langs en befærdet landevej, så når vi gik på den yderste sti kunne vi høre motorstøjen tydeligt. Det er noget som normalt bekymrer Angel meget, men her når hun gik i skoven virkede det ikke til at bekymre hende - skønt :-)

Jeg har trænet en del slalom med Angel den seneste tid. Hun er blevet god til det og det virker som om hun godt kan lide det, men hun har ikke gejsten ret længe af gangen. Derfor tager jeg nu kun 5 godbidder i hånden når jeg går ud og træner, så bliver jeg ikke fristet til lige at prøve igen og igen og igen. Når jeg viser Angel at jeg har godbidder med (og det er selvfølgelig altid noget ekstra lækkert), så løber hun selv op mod slalom og starter :-)Hun er rigtig god til svære slalom indgange og hun har en rimelig fart på, når kun vi træner nogle få gange.

Jeg har leget Susan Garrett's 1-2-3 game med Godis. Og han har været rigtig tændt på legetøjet. Angel og Zinnia har trænet Crate games. Jeg startede op med det for et godt stykke tid siden, men har ikke fået gjort så meget ved det siden. Har kun trænet det lidt indimellem. Men nu må jeg se at bruge lidt mere tid på det. Jeg har nemlig en plan om at jeg vil bruge Crate games til at lære Angel at blive glad for vippen. Idéen går i alt sin enkelthed ud på at overføre værdien for buret til vippen. Det er et af de principper Susan Garrett bruger meget i sin træning, at overføre værdi til øvelser eller forhindringer. Hvis jeg så har buret stående åbent efter vippen, så når Angel har fået vippen i jorden, så kan hun løbe ind i sit bur hvor hun får godbidder. Jeg vil backchaine vippen under indlæring, så vippen kun bevæger sig lidt i starten.

Jeg ved ikke om Angel nogensinde vil kunne klare at gå til en konkurrence, men det er meget lærerigt for mig at træne en hund som hende. Man kommer til at tænke i nogle helt andre baner.
Angel er den af alle mine hunde der har kunnet flest tricks allerede. Jeg har fået en helt speciel kontakt til hende og hun er super arbejdsivrig, når hun er i trygge rammer.

Med alle disse nye og spændende træningsmetoder, som jeg har læst om og allerede har afprøvet flere af, så får man helt lyst til at anskaffe sig en hvalp, så man kan prøve alle de nye ting, meeen det er nu lidt for tidligt at få en hund mere. Så må man jo forsøge med det man har og derfor er Zandy blevet støvet af og er nu gået i gang med at træne Crate games. Crate games lærer jo bla. hunden selvkontrol og det er jo noget, som Zandy aldrig rigtig har haft, så nu må vi se om jeg kan få den gamle tøs lært det ... hun har haft første lektion her til aften og det gik fint. Hun var stille og rolig og stressede slet ikke.

onsdag den 4. marts 2009

Skovtur og strandtur.

Mandag kom mine forældre og afleverede Zandy på arbejdet. De skulle afsted på ferie og derfor kom Zandy hjem igen. Cody var glad for at få en praktikant på kontoret :-)
Efter arbejde pakkede jeg hundene i bilen og kørte til den nærmeste skov. Her gik jeg så tur med hundene 2 og 2. De er noget mere afslappede, når de går sammen 2 ad gangen. Zandy og Angel gik sammen og vi fik trænet sit, dæk og sid fint. Angel havde fin kontakt. Hun er dejlig afslappet når vi går i skoven. Derefter fik Zinnia og Godis en tur sammen. På tilbagevejen så jeg en flok rådyr passere stien langt foran os Zinnia så dem ikke, men da vi kom til det sted, hvor de havde passeret, var jeg ikke i tvivl om at hun havde færd af dem. Hun gik med næsen i sky og blev mere og mere ophidset. Jeg trænede nogle sit øvelser med hende for at få kontakt.
Til sidst var det Kayne og Dusty's tur. Det var efterhånden ved at blive ret mørkt, men vi kunne da finde vej igennem skoven og drengene nød det rigtigt.



Tirsdag eftermiddag kørte jeg så en tur til stranden med hundene. Først fik herrerne en lang tur på stranden. Der var heldigvis ikke et øje i miles omkreds, så hundene fik lov til at løbe frit. Kayne og Dusty skal altid jagte bølger, når de er på stranden - Godis han jagter Kayne og Dusty :-) Ingen tvivl om at de fik brændt en masse energi af.

Bagefter var det tøsernes tur til at komme ned og få rørt sig.
Zinnia begyndte straks at hyle og trække afsted mod stranden. Så hun fik Angels grime på og så gik hun pænt og kontrolleret. Hun havde den på i 5 minutter, så var hun rolig og jeg kunne slippe hende løs sammen med Angel og Zandy. Jeg sørgede for at de ikke løb for langt væk og kaldte dem ofte ind og de fik godbid hver gang de kom hen til mig. Zinnia er jo en bavian til at stikke af, hvis hun får færd af et eller andet. Her fik hun løbet rigtig meget løs og det gik super godt. En enkelt gang skulle hun dog lige stikke af - jeg strøg efter hende, så hurtigt jeg kunne, jeg ved godt at jeg ikke har en chance for at indhente hende, men hun kan vel fornemme at jeg er bagefter hende. Hun vendte ihvertfald om hurtigere end hun plejer og kom noget slukøret tilbage imod mig... Så fik hun en godbid og så gik hun løs på stranden igen uden problemer.


søndag den 1. marts 2009

Miljø træning

I går var jeg på besøg hos mine forældre. Alle hundene var selvfølgelig med og vi fik gået en dejlig lang tur allesammen. Der er jo nogle flere udfordringer ved at gå sådan et sted i en lille by, hvor der hele tiden kommer andre hunde, cykler, biler og mennesker, der ser "mærkelige" ud. Når hundene går tur hjemme hvor vi bor møder man sjældent nogen, der kommer selvfølgelig et par biler. Derfor opfører nogle af vores hunde sig mindre pænt, når de møder biler og cykler.
I dag satte jeg derfor alle hundene i bilen og kørte til Dianalund for at træne miljø træning med hundene. Først fik Angel en tur inde på hospitals området, hvor der er rimeligt roligt, men det er nye omgivelser for hende. Jeg trænede plads, sit og dæk med hende og hun udførte øvelserne pænt, men det var ikke den store kontakt vi havde. Jeg havde den genfyldelige tube med dåsehundefoder med som belønning.

Jeg har for noget tid siden købt en slags grime til Angel. Det er en "Gentle Leader". Susan Garrett anbefaler brugen af den i sine bøger "Shaping Success"og "Ruff Love". Grimen hjælper til at man kan styre hundens hovede og lede hundens opmærksomhed væk fra det den synes er farligt eller det den vil skælde ud. Grimen giver et tryk øverst i nakken hvis linen strammes, dette er lidt ubehageligt for hunden og derfor skal man være varsom med brugen af denne grime, men brugt på den rigtige måde er det et godt redskab. Jeg føler at Angel har mere selvkontrol når hun har grimen på.

I dag forsøgte jeg så at anvende grimen på først Zinnia og derefter Kayne. Zinnia vil jo gerne hyrde biler, men med "Gentle Leader" på gik hun fint og havde flot kontakt til mig. Når der kom biler kiggede hun op på mig og så fik hun selvfølgelig belønning.

Kayne fik også en tur med grimen på. Kayne bliver meget ophidset over cykler og dem kom der heldigvis en del af på vores tur op og ned ad Holbergsvej. Også Kayne gik super flot og skabte sig ikke over cyklerne, som han ellers plejer at gøre.

Derefter gik turen til Ringsted, hvor jeg skulle træne agility med Zinnia. Dusty og Godis fik en lille gåtur inden træningen.
Vi var ikke så mange, men det var super hyggeligt. Vi løb et banegennemløb på 14 forhindringer, hvor jeg synes Zinnia løb super godt. Det eneste jeg ikke var tilfreds med var hendes vippe, da hun passerede den på samme måde, som når vi er til konkurrence - altså hvor hun hopper op i luften lige når vippen slår i jorden. Men det var jo meget godt at hun lavede den fejl, for så kunne jeg få den trænet. Hun havde flotte felter på både A og bom og så havde hun nogle super slalom indgange og jeg trænede også med at skifte bag om hende i slalom. Jeg følte at jeg kunne sende Zinnia mere ud og kunne styre hende på lang afstand. Herlig træning :-)

Bagefter fik Dusty, Kayne og Godis lov til at løbe løs på det store areal efter at alle de andre var taget hjem - Nøj hvor de nød at fræse afsted. Angel var med i snor, det var god miljø træning for hende at gå på et område så tæt på motorvejen og dens støj.
Så nu er der fred og ro i stuen efter en aktiv dag med mange nye indtryk.